BIO extra panenský a nefiltrovaný olivový olej ENA ENA - 250ml
Prémiový organický olivový olej (epan) s vysokým obsahem polyfenolů. Zobrazit více
PGI Olympia BIO extra panenský olivový olej nefiltrovaný, z odrůdy oliv Koroneiki z antické Skillountie v oblasti Olympie na Peloponésu (ve výšce 450 metrů nad mořem), kde rostou staleté olivovníky bez jakéhokoliv lidského vlivu. Olivy jsou sbírané začátkem listopadu ručně ještě zelené a nezralé. Výsledkem lisování je fantastický olivový olej s unikátními organoleptickými vlastnostmi. Olej má velmi nízkou kyselost, delikátní příjemně nahořklou chuť a spoustu žádoucích látek a antioxidantů. K lisování oleje dochází maximálně do 10 hodin od sklizně oliv při teplotě do 23°C. To nejlepší z řecké přírody.
Tento ceněný klenot od ručně vybíraných odrůd Koroneiki z nejlepších organických olivových hájů vyniká svou živou zlatozelenou barvou, vyváženými květinovými vůněmi a bylinnou chutí s jemně pikantními tóny, která vás přenese do nedotčeného prostředí svého původu.
Vlastnosti lahvování a balení
Dusík je indukován v nerezových nádržích a v prostoru hlavy láhve
Další výhody BIO ENA ENA:
• získávané z olivovníků ve věku do 200 let
• BIO certifikováno a ekologicky pěstované tak, aby udržovaly ideální podmínky růstu po celý rok,
tedy udržení dlouhověkosti stromů a mikroklimatu v každém regionu
• extrahováno podle velmi přísných protokolů, během několika hodin po sklizni, zachování jejich čerstvosti, jedinečné vůně a chuti i jejich cenných výživových složek
• skladováno pro optimální zachování jejich kvalitativních charakteristik
• plněno podle nejvyšších standardů v našich zařízeních s dusíkem přidaným do všech obalů,
aby byly chráněny před škodlivými účinky světla a kyslíku
• oceněny rok co rok na mezinárodních soutěžích za jejich výjimečnou kvalitu i chuť
***
Obsah polyfenolů tohoto oleje je nad hranicí 500mg / kg
Evropský úřad pro bezpečnost potravin schválil zdravotní tvrzení (nařízení Komise (EU) 432/2012), že polyfenoly olivového oleje přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Toto tvrzení lze použít pouze u olivových olejů obsahujících nejméně 250 mg hydroxytyrosolu, tyrosolu nebo jejich derivátů na 1 kg olivového oleje a příznivého účinku se dosáhne při denním příjmu 20 g takového olivového oleje. Již 1,5 lžíce takového oleje denně je tedy velmi významným zdrojem antioxidantů.
Tento polyfenolický extra panenský olivový olej obsahuje více než 500mg polyfenolů na 1kg.
Pozn.: Kromě olivového oleje nalezneme vysoké množství různých polyfenolů například také v tmavé čokoládě, kakaovém prášku a bobech (s obsahem okolo 1800mg-3400mg na 100 gramů!)
Olivový olej se historicky ve všech ohledech dostatečně prokázal tradiční středomořskou kuchyní, věky a časem užívání zdravými lidmi vč. velkého množství centenariánů, kteří opakovaně označují olivový olej jako stabilní základ svého jídelníčku.
Lokalita: Antická Skillountie (450m.n.m.), Olympie, Peloponés
Odrůda: Koroneiki
Sklizeň: 5. - 10. listopad
Obsah: 250ml Kyselost 0,17%
Mohlo by Vás zajímat
Viking Chimaera Monstrosa Oleum (extra virgin ratfish oil) 50ml
Severský extra panenský olej z jater divoké Chiméry Podivné.
RAW kokosové chipsy macapunové AKCE (Vietnam) 50g
Sametové, křupavé, mrazem sušené syrové kokosové chipsy ze speciální anomální odrůdy nejchutnějších kokosů světa Macapuno.
Vysokopolyfenolický olivový olej (extra panenský a nefiltrovaný) - Megaritiki Ladolea 5 litrů
Vysoce antioxidační a lahodný olivový olej.
Viking Chimaera Monstrosa Oleum (extra virgin ratfish oil) 10ml
Severský extra panenský olej z jater divoké Chiméry Podivné.
BIO Burákové máslo s alpskými solnými květy Naturkostbar (Swiss) 550g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita slaného burákového pyré na trhu s alpskými solnými květy. Zcela bez balastu a s nejvyšší úrovní surovin i zpracování. Švýcarská řemeslná manufaktura - BIO certifikováno.