99% GAY-ODIN (bez cukru)

Řemeslná italská "skoro stovka" z Neapole. 99% bean to bar čokoláda BEZ CUKRU. Malošaržová kvalitní ruční výroba od roku 1894.

Řemeslná italská "skoro stovka" z Neapole. 99% bean to bar čokoláda BEZ CUKRU. Malošaržová kvalitní ruční výroba od roku 1894. Zobrazit více


není skladem


Produkt se již neprodává.

  • 5/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5/5 (počet: 1)
5/5 (1 recenze)

99% ultra řemeslná čokoládová tabulka z malé a prastaré Neapolské továrny na čokoládu GAY-ODIN v Itálii.

Jedna z nejlepších "stovek" co ochutnáte. Povinnost pro každého milovníka ultra vysokých % a stovek! Kdyby existovala dokonalost mezi 99% tabulkami, byla by jí právě tato tlustá řemeslná tabule od Gay-Odina, jediné co se jí dá lehce vytknout je použití malého množství lecitinu, nicméně zato je zcela bez přidaného cukru.

Na první pohled bytelně a drsně vypadající řemeslná tabule zcela okouzlí svou unikátně jemnou a hlubokou chutí bez jakékoli hořkosti! Patrné noty terroirů a dálav odkud Gay-Odin dovezl různé kakaové boby (pro podpisový blend) na její výrobu se mísí s elegantními tóny oříšků, květů, sušenek, kokosu a hlíny.

Hořká čokoláda bez cukru, ideální pro milovníky pravé chuti kakaa. Nekompromisní chuť pro intenzivní a rozhodný produkt. Lahodná svačina pro každou chvíli dne!

Více než 100 let historie Gay-Odin: Pan Odin, paní Gayová a továrna na čokoládu

Vše pochází z hluboké vášně pro čokoládu - Málo peněz v kapse a kufr plný nadějí. Tak začíná cesta Isidora Odina, mladého čokolatiéra z Alby. Posouvá ho směrem k neapolskému městu s touhou experimentovat a předávat emoce a nezapomenutelné zážitky prostřednictvím své řemeslné čokolády.

Úspěch na sebe nenechá dlouho čekat. Během krátké doby se mladému Isidoru splní jeho sen: vytvořit kombinace chutí a vůní, které zcela svádějí neapolský lid. Velký zlom nastal v roce 1922 kdy první obchod vystřídala vlastní továrna na čokoládu, kterou spolu s manželkou Onorinou Gay otevřeli. Původní budova nedaleko Via dei Mille v oblasti Chiaia, která byla navržena v tehdy populárním stylu Liberty, většinou známém jako secese, dodnes sídlí laboratoř a v roce 1993 byla prohlášena za národní památku.

Převod společnosti na rodinu Castaldi-Maglietta v 80. letech 20. století nezměnil cokoli z hlediska kvality nebo řemeslného zpracování, které charakterizuje všechny Gay-Odin čokoládové výtvory.

Prastaré receptury a kakao nejvyšší kvality, které se používá, se řídí přísně řemeslným procesem pomalého pražení kakaových bobů v peci na dřevo a při nízkých teplotách, aby byly zachyceny a zachovány všechny živiny a vůně. Poté jsou pražená zrna rozemleta, aby vznikla lahodná pasta, která jde do úžasných čokoládových výtvorů v mnoha různých příchutích a tvarech. Původní řemeslný způsob výroby produktů zůstane vždy stejný, aby byla zaručena maximální kvalita produktů.

Více než 120 let historie od roku 1894, ručně vyráběné, exkluzivní a neapolské. Z obchodu na Via Chiaia do továrny na čokoládu uběhl pořádný čas. Dnes se Gay-Odin může pochlubit 9 prodejními místy v Neapoli, kromě prodejních míst v Římě a Miláně.

Ve slově „antico“ (starožitnost) je něco opravdu zajímavého, pokud jde o italské potravinářské podniky, myslí na staré receptury a mistrovství získané a vyvíjené v průběhu mnoha desetiletí. A to se stává ještě zajímavějším a naprosto vzrušujícím, když je antico podnik, na který narazíte, ve skutečnosti řemeslná továrna na čokoládu! Jakmile vstoupíte do kteréhokoli z 9 Gay-Odin obchodů s charakteristickými starými, mahagonovými výlohami a vitrínami, máte pocit, že jste se vrátili v čase a zároveň si uvědomíte, že jste vstoupili do nejúžasnějšího čokoládového mini-světa v Neapoli.. Opojná vůně kakaa, nekonečné množství čokolád a unikátních výrobků a mezi tím vším zcela překvapivě ukrytá 99% tabulka neskutečné kvality a chuti..

Velkoobchod v Gay-Odin neexistuje, prodávají jako privátní řetězec exkluzivně pouze sami pod sebou a na svých vlastních prodejních místech v Itálii. Proto bylo náročné tuto úžasnou "stovku" zajistit. Vzhledem k největší nabídce nejlepších stovek na trhu zde však nemůže ani takový klenot chybět a proto jsem zajistil dokonce dvě speciální verze (100 a 150 gramů) pro všechny milovníky pravé čokolády bez cukru! Těšíme se na vaše ohlasy!

 

Používáme nejmodernější technologie i zateplovací systém, protože věnujeme velkou pozornost otázkám souvisejícím s klimatickými změnami. Malý příspěvek k ochraně planety.

Vždy jsme pracovali se směsmi kakaa, abychom charakterizovali chuť čokolády jedinečným způsobem. Odborně dávkované směsi kakaa z různých zdrojů: většina dovezená ze Střední Ameriky, Venezuely a Ekvádoru, do kterých přidáváme malé množství kakaa z Pobřeží slonoviny. Některé druhy produktů (jako například tato tabulka), vyžadují nejkvalitnější druh kakaa na světě: „criollo“, ovoce velmi vzácného a jemného kakaovníku..

Je falešným mýtem, že nemůžete jíst čokoládu, pokud trpíte cukrovkou: Konzumujte ji s mírou a preferujte naši 99% hořkou čokoládu či jiné úžasné stovky! Samozřejmě pouze pokud mluvíme o cukrovce 2. typu: konzumace kousku vysokoprocentní čokolády denně, aniž byste se vzdávali léků, zdravé stravy a cvičení, může být skutečným všelékem. Přítomnost flavonoidů má ochrannou funkci proti mnoha neduhům.

krátké video z dílny Gay-Odin:

Tato 99% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

,,100% čokolády (mezi které tato 99% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100g a 150g (dle varianty)
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo, sójový lecitin. Podíl kakaa min. 99%. BEZ CUKRU. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů, vlašských ořechů, mandlí

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2372kJ /567 kcal
Tuky 49 g, z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 5 g (většina jako vláknina), z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13,2
Sůl 0,01g

Odrůda bobů: blend (směs) vč. criolla

Aroma profil: zemitá jemnost, oříšky, květy, kokos, hlína, sušenky

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Poznámka k expiraci: Tato čokoláda byla vyrobena v lednu pro nás na zakázku přímo v Itálii v Napoli v továrně na čokoládu Gay Odin, a byla opatřena datumem výroby (20. ledna) a běžným datumem spotřeby, které mají kvůli malošaržové výrobě (kterou opakují v podstatě každý týden) v této čokoládovně velmi krátké (pouze 6 měsíců tzn. do 07/2023) nicméně platná legislativa pro čokoládu a běžná expirace potravin a čokolád v EU jsou až 2 roky od výroby. Bohužel výrobce již nedokázal po dokončení výroby exp změnit protože jsme tuto skutečnost zjistili až zpět v ČR. Nicméně reálná expirace je 2 roky od datumu výroby. Tedy 01/2025.

"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu    since 2013, by Adam Raw

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads