BLANXART

95% tmavá čokoláda vyrobená z ceněného kakaa trinitario od společnosti z Guayaquil. Tahle větší 125g tabulka je v porovnání se světovou kategorií dosti ,,ekonomickou verzí" vysokoprocentní "skoro stovky". Ideální pro ty s vyšší spotřebou, méně náročné a/nebo hledající cenově dostupnější značku, však stále vysoké kvality.

Blanxart, to je řemeslná čokoláda (bean to bar) z kakaa jednoho původu (single origin). Tradice a výroba čokolády z jiného století - bylo to už v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími čokoládovnami v Evropě. Jeho vášeň pro dokonalost v řemeslných čokoládách byla semínkem, které rychle vyklíčilo a svým mohutným růstem vedlo až k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart. Všechno to začalo ve skromné ​​dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a krmením snu: vytvářet čokoládu z těch nejlepších kakaových bobů Ghany, Konga a Guayaquilu.

Tato 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

,,100% čokolády (mezi které tato 95% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

95% Guayaquil je "oslazená" minimálním množstvím cukru v obsahu méně než 5%.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 125g
VYROBENO: Španělsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, kakaové máslo, cukr (méně než 5%). Min. podíl kakaa 95%. Může obsahovat stopy mléka, ořechů a sóji.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2677kJ/649 kcal
Tuky 59,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 37,4 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 5,6 g

Vláknina 12,7 g
Bílkoviny 10,3 g
Sůl 0,02 g

Odrůda bobů: trinitario

Aroma profil: zemité tóny koření, ovoce a ořechů

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO drcené kakaové boby - Original Beans 100g

BIO drcené kakaové boby - Original Beans 100g

Bio drcené kakaové boby z národního parku hory Udzungwa v Tanzánii.

skladem

6,69 €

80% Soklet BEZ CUKRU (darkmilk) 50g

80% Soklet BEZ CUKRU (darkmilk) 50g

80% Indická mléčná čokoláda bez cukru.

skladem

6,29 €

BIO MEDJOUL DATLE ve 100% čokoládě Karuna (bez přísad) Peru 200g

BIO MEDJOUL DATLE ve 100% čokoládě Karuna (bez přísad) Peru 200g

Dokonalé spojení prémiových organických datlí a 100% kraftové peruánské "čokolády" KARUNA bez zrnka přidaného cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky sladké datlové kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových kakaových bobů Chuncho v Peru.

skladem

15,79 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím