90% Definite Dark (Bhonacao) 50g
90% organická čokoláda Mallano od Definité, oceněná bronzovou medailí. Zobrazit více
Kód: | Kód: DEF1 |
Organické ingredience pro tuto 90% čokoládu pochází z kakaa Bhonacao - Dominikánské republiky. Farma Jose Antonio Martineze Rojase, Altamira, provincie Puerto Plata. Má silnou chuť s tóny rozinek a černého rybízu.
Definite vytváří řadu obyčejných tmavých čokolád, navržených tak, aby vyzdvihly jedinečné chuťové tóny různých oblastí Dominikánské republiky. Použitím pouze kakaa a cukru vzniká čokoláda, která je maximálně přírodní a čistá.
Od roku 2024 pochází organické kakao pro tuto tyčinku z Bhonacao, které se nachází v Paraiso v jihozápadním rohu Dominikánské republiky, kde je tropické klima a bílé pláže. Ucítíte v ní karibik!
Bhonacao udržuje úzké vztahy se svými producenty prostřednictvím školení a certifikací, jako je Rainforest. Kromě toho podporuje producentské komunity v regionu prostřednictvím rozvoje sociálních projektů, přičemž na tuto věc vyčleňuje 10 % své roční čisté marže. Fermentace probíhá v dřevěných bednách po dobu šesti dnů a sušení bobů trvá osm až deset dnů.
90% Definite Dark vyhrála bronzovou medaili na Academy of Chocolate 2019.
Rodinná značka Definite: spoluzakladatelé Marjorie a Jens jsou mikro-šaržovým výrobcem čokoládových tabulek typu "bean to bar", který v Dominikánské republice produkuje jemnou čokoládu přirozeně, bez jakýchkoli umělých přísad.
PŘÍMÝ LOKÁLNÍ ZDROJ: Zdroje přímo od místních výrobců - pouze vysoce kvalitní kakao jednoho původu, které s maximální péčí transformujeme na tabulky jemné čokolády. Individuálním pražením kakaa v závislosti na původu získáváme ty nejlepší chutě.
Tato 90% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství jen 6g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce menšího jablka).
Superpotravina k posílení energie.
Chuťové tóny: rozinky, černý rybíz
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská republika
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny 90 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2539 kJ/607 kcal
Tuky 45 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27 g
Sacharidy 43,3 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 10 g
Bílkoviny 11,7 g
Sůl 0mg
Veganské, bez lepku, bez lecitinu, bez sóji.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g
70% prémiová čokoláda z Indického kakaa s Bhut Jolokia (alias Ghost Pepper) chilli.
Mandle v tmavé Míšině čokoládě s kávou (Uganda) 65g
Prémiové španělské mandle v tmavé čokoládě s výběrovou kávou z pražírny Coffee Source.
68% Firetree PNG Coffee (ostrov Karkar) Papua New Guinea 25g
68% čokoládová tabulka z prémiovou kávou. Bohaté sopečné minerální kakao firetree.
BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g (CZ-BIO-002)
BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.
100% Chocolat Madagascar OTTANGE (bez přísad) 75g
Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ottange, Mava Estate, Sambirano.