BIO 80% FJAK (Tanzania) 53g (CZ-BIO-002)
80% organická čokoláda od čokolatierů z Norska a z bobů Tanzanie. Stříbro AoC 2021 a 2022. Zobrazit více
| Kód: | Kód: FJK1 |

Intenzivní 80% hořká čokoláda s tóny meruněk a peckového ovoce. Špičková kvalita vyrobená v Norsku.

Vítěz stříbrných medailí AoC 2021 a 2022:
Kakaové boby pocházejí z údolí Kilombero, které hraničí s národním parkem Udzungwa Mountain. Sociální podnik Kokoa Kamili tam přináší obrovskou změnu tím, že nakupuje mokré boby přímo od farmářů za prémiové ceny a pečlivě kontroluje fermentaci i sušení.
Kokoa Kamili z Tanzanie
Kokoa Kamili, kterou založili v roce 2012 přátelé Brian LoBue a Simran Bindra, je jedním z mála druhů kakaa afrického původu, které bylo všeobecně chváleno a oceněno po celém světě. Tým, který sídlí v Tanzanském údolí Kilombero, dosáhl pozoruhodně konzistentního procesu po sklizni, čímž nastavil standard v regionu nákupem mokrých bobů za prémii a jejich fermentací a sušením na centrálním místě. To jim dává výjimečně ovocné a bohaté kakao, pěstované přímo v národním parku Udzungwa Mountains. Kokoa Kamili nyní spolupracuje s téměř 3 000 farmáři v regionu, z nichž všichni dostávají za mokré kakao okamžitě prémii, což snižuje jejich pracovní zátěž a zároveň zvyšuje jejich příjem pro win win situaci.
Čokoláda Fjåk

Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
80% Fjak je oslazená organickým nerafinovaným třtinovým cukrem v množství pod 20%.
Chuťové tóny: meruňky, intenzivní kakao, peckové ovoce
HMOTNOST: 53g
ZEMĚ PŮVODU bobů: Tanzanie Vyrobeno: Norsko
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, nerafinovaný třtinový cukr, organické kakaové máslo. Vše z ekologického zemědělství NO-OKO-01 (mimo EU produkce). Obsah kakaa min. 80%. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléčných výrobků.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Bílkoviny
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 52% Awajún (darkmilk) 80g (CZ-BIO-002)
BIO 80% tmavá čokoláda z kmenového criollo kakaa indiánů Awajún z Peru.
Panacean Colostrum (RAW BIO demeter kolostrum) - Primal Alchemy 50g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita kolostra na trhu. BIO certifikované, demeter a syrové kolostrum ve fialovém skle Miron. Harmonizováno nejmodernějším generátorem kvantové orgonové energie Primal Alchemy na 432 Hz.
BIO RAW Olej z černého kmínu Naturkostbar (Swiss) 100ml (CZ-BIO-002)
Vzácný orientální poklad: za studena lisovaný, nefiltrovaný, BIO surový olej z černého kmínu. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 37°C, organické.
Atlantský BIO kadidlový med - Incense Honey 325g (CZ-BIO-002)
Unikátní organický nektarový med vyrobený z výjimečné a rozmanité flóry Terceiry, kategorizovaný jako kadidlový med („incense honey“). Kadidlový med by měl obsahovat více než 30 % pylových zrn Pittosporum undulatum.
BIO 100% BOLIVIA WILD Naturkostbar (bez přísad) 50g (CZ-BIO-002)
Švýcarská raritní 100% čokoládová tabulka z divoce rostoucích kakaovníků beniano z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi stovkami.
BIO 50% Friis-Holm O’Payo Milk (CZ-BIO-002)
Jedna z nejlepších mléčných bean-to-bar čokolád světa od Friis-Holm z Dánska, mnoho let za sebou oceněná zlatem z prestižních soutěží světové čokolády. Navíc v bio kvalitě.

