Intenzivní 80% hořká čokoláda s tóny meruněk a peckového ovoce. Špičková kvalita vyrobená v Norsku.
Vítěz stříbrných medailí AoC 2021 a 2022:
Kakaové boby pocházejí z údolí Kilombero, které hraničí s národním parkem Udzungwa Mountain. Sociální podnik Kokoa Kamili tam přináší obrovskou změnu tím, že nakupuje mokré boby přímo od farmářů za prémiové ceny a pečlivě kontroluje fermentaci i sušení.
Kokoa Kamili z Tanzanie
Kokoa Kamili, kterou založili v roce 2012 přátelé Brian LoBue a Simran Bindra, je jedním z mála druhů kakaa afrického původu, které bylo všeobecně chváleno a oceněno po celém světě. Tým, který sídlí v Tanzanském údolí Kilombero, dosáhl pozoruhodně konzistentního procesu po sklizni, čímž nastavil standard v regionu nákupem mokrých bobů za prémii a jejich fermentací a sušením na centrálním místě. To jim dává výjimečně ovocné a bohaté kakao, pěstované přímo v národním parku Udzungwa Mountains. Kokoa Kamili nyní spolupracuje s téměř 3 000 farmáři v regionu, z nichž všichni dostávají za mokré kakao okamžitě prémii, což snižuje jejich pracovní zátěž a zároveň zvyšuje jejich příjem pro win win situaci.
Čokoláda Fjåk
Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
80% Fjak je oslazená organickým nerafinovaným třtinovým cukrem v množství pod 20%.
Chuťové tóny: meruňky, intenzivní kakao, peckové ovoce
HMOTNOST: 53g
ZEMĚ PŮVODU bobů: Tanzanie Vyrobeno: Norsko
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, nerafinovaný třtinový cukr, organické kakaové máslo. Vše z ekologického zemědělství NO-OKO-01 (mimo EU produkce). Obsah kakaa min. 80%. Může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléčných výrobků.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Bílkoviny
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Divoká 46% Oialla darkmilk (BIO) 60g
Unikátní 46% darkmilk čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi tmavými mléčnými tabulkami.
skladem
229 Kč
Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g
Vrchol dokonalosti. Nejvyšší sorta japonské ceremoniální matcha pro čajové obřady. Organická kvalita produkce mistra Sakamota 01/2024.
skladem
2 999 Kč
Divoká 70% Oialla s lískovými ořechy (BIO) 60g
Lískovo-oříšková 70% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.
skladem
229 Kč 199 Kč