Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Prémiová ,,Bean to bar´´ 100% tabulka od Weiss z Francie má květinovo-oříškové tóny a velmi lahodnou chuť takřka bez hořkosti jinak dost obvyklé u 100% tabulek. Velmi jemná a intenzivní s plnou chutí kakaa.

Všechno začalo v roce 1882, kdy Eugène Weiss, mladý cukrář z Alsaska, otevřel svůj butik v Saint-Etienne, centru cukrovinek. Ve 20. letech 20. století bylo toto město domovem asi 25 čokoládoven, které vyráběly více než 10% veškeré čokolády ve Francii. Jak popsat tuto drahou Eugène? Eugène byl vášnivý pro podivnou alchymii chuti - magický proces, který přeměňuje výběrové kakaové boby na luxusní čokoládu a chutné pralinky. Eugène Weiss byl synem vinaře, ale přešel do delikátního řemeslného umění nákladání s kakaovými boby a vybíral vždy jen ty s nejslibnějšími aromatickými profily (stejně je tomu i u této líbezné 100% čokoládové tabulky).

Weiss vždy experimentoval s boby různého původu jako jeho otec se svými víny, aby vytvořil nové harmonie unikátních chutí. Jeho neustálé hledání toho nejlepšího znamenalo, že se nespokojil s ničím jiným než s relativní ,,dokonalostí´´ a tak vyrobil i extrémně kvalitní produkt Le Haut Chocolat®. Jeho dílna se stala příliš stísněnou a v roce 1907 se přestěhoval do nové továrny, kde se začal soustředit na odvětví, které bylo tou dobou v Saint-Etienne teprve prozkoumáváno: Výroba luxusních tabulkových čokolád a prodej gurmánským profesionálům. Průkopník Le Haut Chocolat® tak prokázal obrovskou schopnost tvořivosti ve které firma pokračuje dodnes..

“Bean to Bar” AKA výraz „od bobů po tabulku“ je ve světě čokolády momentálně pojmem a Weiss je předním zastáncem tohoto přístupu! Zahrnuje řízení celého výrobního procesu od kakaovníku až po hotový produkt a razí tuto cestu více než 130 let. Od čištění kakaových bobů až po prezentaci báječných čokoládových tabulek a produktů v luxusních krabičkách se vše děje v naší továrně na čokoládu v Saint-Etienne. Čokolády Weiss jsou 100% vyrobeny ve Francii pomocí naší jedinečné savoir-faire, která byla v roce 2014 odměněna štítkem Living Heritage Company (EPV), který uznává francouzskou řemeslnou odbornost.

Výběr ušlechtilých surovin je naše další tajemství - bez dobrých ingrediencí nemůžete udělat dobrou čokoládu. Samozřejmě garantujeme, že všechny naše čokolády jsou vyrobeny ze 100% čistého kakaa z prémiových bobů. Naše luxusní kakao pochází z devíti různých míst. Každá naše přísada je vybírána s největší péčí. Neustále hledáme ty nejlepší boby, abychom rozšířili náš chuťový repertoár, vymýšleli nové čokoládové požitky a neustále uspokojovali naše vážené zákazníky.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Francie
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2490 kJ/604 kcal
Tuky 53,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 31,7 g
Sacharidy 5,5g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 14,8 g
Sůl 0,01g

Odrůda kakaa: Blend

Aromatický profil: intenzivní síla kakaa s ořechy, květiny, samet

BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků, sezamu, sóji a vajec.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Toscano Brown - Amedei 50g

Toscano Brown - Amedei 50g

Mléčná prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

79 Kč

100% Krakakoa (bez přísad) 50g

100% Krakakoa (bez přísad) 50g

100% čokoládová tabulka ze Sumatry.

skladem

159 Kč

BIO 75% Madagaskar Criollo - Francois Pralus 100g

BIO 75% Madagaskar Criollo - Francois Pralus 100g

BIO 75% čokoládová tabulka z Criollo kakaa z Madagaskaru.

skladem

179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím