Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

"Single origin" 100% Grenada je vyrobená "od stromu po tabulku" (tree to bar) z prvotřídního Trinitario kakaa z Grenady. Slunce srší z této tabulky do všech stran, která má velmi aromatickou chuť s pikantními tóny liči, borovice, honeydew melounu a lehkou notou tabáku.

Společnost Grenada Chocolate Company byla založena v roce 1999 Mottem Greenem (rozeným Davidem Friedmanem), Dougem Brownem a Edmondem Brownem, kteří měli myšlenku vytvořit družstvo ekologických farmářů a výrobců čokolády. Tento radikální nový obchodní model vytvořil první čokoládu „Tree to Bar“ v tomto století a přidal veškerou hodnotu místní ekonomice ve vesnici Hermitage, St Patricks. Mott Green často říkal: „ Na výrobu tabulky naší čokolády je potřeba celá vesnice “; továrna vyrábí vysoce kvalitní organickou hořkou čokoládu v Karibské Grenadě za použití světově proslulých kakaových bobů Trinitario, které rostou přímo u jejich vlastních dveří. Továrna na čokoládu se nachází v bujných kakaových hájích v nedotčeném deštném pralese Grenady.

Tato tablka byla oceněna stříbrnou medailí na prestižní soutěži Academy of Chocolate 2021.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 85g
ZEMĚ PŮVODU: Grenada
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství GD-BIO-140. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy sóje.

Zpracováno v zařízení zcela BEZ lepku, ořechů a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2561 kJ/620 kcal
Tuky 53,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,4 g
Sacharidy 27,5 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0,1 g
Bílkoviny 13,1 g
Sůl 0,0g

Aromatický profil: liči, borovice, meloun, tabák

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

90% Toscano Black pecky - Amedei

90% Toscano Black pecky - Amedei

90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska. Ekonomické balení ve formě peckových kapiček, určených především do profi receptů.

skladem

449 Kč 399 Kč

BIO 80% Awajún 85g (CZ-BIO-002)

BIO 80% Awajún 85g (CZ-BIO-002)

BIO 80% tmavá čokoláda z kmenového criollo kakaa indiánů Awajún z Peru.

není skladem

155 Kč 129 Kč

BIO ŠVESTKY v 75% Edelschwarz GIN čokoládě Karuna 140g (CZ-BIO-002)

BIO ŠVESTKY v 75% Edelschwarz GIN čokoládě Karuna 140g (CZ-BIO-002)

Dokonalé spojení prémiových organických sušených švestek a 75% kraftové peruánské čokolády s Edelschwarz Ginem, jež se vyrábí ze 17 alpských rostlin.

není skladem

399 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím