77% zlatem oceněná craftová bean-to-bar čokoláda z bobů naložených v prémiovém rumu.
Farmy Goodnow začínají postup několikadenním nakládáním stejných bobů, ze kterých vyrábí svou velmi oceňovanou čokoládu Esmeraldas v prémiovém rumu, což jim umožňuje absorbovat složité chuťové tóny a nuance. Vzhledem k tomu, že se čokoláda a voda nemísí se boby před mletím v kamenných mlýnech silně prosušují a proces nakládání se několikrát opakuje - vytvoří se tak neuvěřitelná řemeslná čokoláda. Proces výroby trvá více než týden. Díky vlastnímu čerstvému kakaovému máslu Esmeraldas a celému složitému procesu výroby je tabulka mimořádně jemná a hladká a intenzivně chutná. Dokonalá, stejně jako její Ekvádorský (single origin) původ a prémiový rum, ve které se tak dlouho koupaly zdrojové boby. Na jednu limitovanou šarži této čokolády se spotřebuje 50 lahví rumu Lawley’s. Sladké melasové a karamelové tóny rumu se dokonale snoubí s nuancemi bobulového džemu našeho kakaa Esmeraldas, aby vytvořily lahodnou směs čokolády a chuti rumu.
Tvůrci této speciální 77% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Ekvádorské kakao Esmeraldas pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. oceněn zlatou medailí na AoC.
Tato 77% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Chuťové tóny: rum, melasa, karamel, dub a vanilka, bobulový džem
77% Special Reserve LAWLEY´S RUM čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství jen 12g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka).
HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, organický třtinový cukr, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu, rum. Obsah kakaové sušiny 77%. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):
Energetická hodnota
290 kcal
Tuky 18 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 29 g (z toho vláknina 8g)
z toho cukry 12 g
Bílkoviny 5 g
Sodík 10mg
Bezlepkové
veganské
Chuťové tóny: rum, melasa, karamel, dub a vanilka, bobulový džem
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
100% Firetree Vanuatu (bez přísad) ostrov Malekula
100% čokoládová tabulka Firetree z Vanuatu. "Bohaté sopečné minerální kakao z Vulkanických ostrovů"
skladem
199 Kč 179 Kč
MEDJOUL DATLE ve 100% Míšině čokoládě Tanzania (bez přísad) 160g
Dokonalé spojení prémiových datlí a 100% kraftové Míšiny "čokolády" TANZANIE bez zrnka přidaného cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky sladké datlové kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových organických kakaových bobů kokoa kamili z Tanzanie.
skladem
299 Kč
BIO 75% Bali Georgia Ramon 50g
Nejlepší kvalita kakaa z Bali/Indonésie převedená do BIO tabulky Georgia Ramon.
skladem
179 Kč 169 Kč