Goodnow Farms

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka ze zvláštní rezervy a zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Tvůrci této speciální 100% kakaové tabulky z Goodnow farms v USA si sami lisují čerstvé ,,single origin´´ kakaové máslo. Jejich peruánské kakaové boby Ucayali, z nichž je tato tabulka i kakaové máslo v ní, obsahují úžasné čerstvé tóny zelených hroznů, citrónové trávy a broskve. Komplexní a intenzivní tabulka z peruánských kakaových bobů, pečlivě doplněná ručně lisovaným čerstvým kakaovým máslem jednoho původu. Kakao pochází ze zvláštní rezervy a proto je výrobek silně limitovanou a drahou edicí. Tento vzácný kakaový výtvor byl mj. oceněn zlatou medailí na international chocolate awards a označen za "nejlepší stovku v USA". 

Odborná fermentace bobů a sušení 

Malí rodinní farmáři kakaa v povodí řeky Ucayali přivážejí své ještě vlhké kakao (často lodí!) do nového fermentačního a sušícího zařízení postaveného společností Ucayali River Cacao, kde jim je vyplácena prémie za jejich úžasné boby. Přestože je zařízení uprostřed džungle, je optimalizováno tak, aby umožňovalo přesnou kontrolu nad procesy fermentace a sušení, které jsou nesmírně důležité pro vývoj chuti. Kakao je pak pečlivě tříděno ve speciální třídicí jednotce, což zajišťuje, že dostáváme ultra kvalitní boby, které jsou připraveny k pražení a dalším postupům až po tabulku.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 55 g
ZEMĚ PŮVODU: Peru (Ucayali) Vyrobeno: USA
SLOŽENÍ: Kakaové boby jednoho původu, čerstvě lisované kakaové máslo jednoho původu (Ucayali). Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 55 G (jednu tabulku/serving size - dle originální USA etikety):

Energetická hodnota
300 kcal
Tuky 20 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 24 g (z toho vláknina 11g)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 7 g
Sodík 15mg

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa, oceněná dvěma mezinárodními medailemi.

skladem

7,86 €

60% Ovčí mléčná (Tanzania) Feitoria do Cacao 50g

60% Ovčí mléčná (Tanzania) Feitoria do Cacao 50g

Prémiová darkmilk čokoláda s ovčím mlékem.

skladem

7,07 €

100% Macadamia (70% kakao/30% ořech, bez cukru) - Naive 55g

100% Macadamia (70% kakao/30% ořech, bez cukru) - Naive 55g

100% čokoládová tabulka Naive s makadamovými ořechy. Pouze kakao a macadamie. "Keto čokoláda" nejvyšší kategorie.

skladem

7,86 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím