Definite Chocolate

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Organické ingredience pro tuto tabulku pochází z kakaa Zorzal, kde ve své ptačí rezervaci o rozloze 1019 hektarů v severních horách Dominikánské republiky produkují jemné organické kakao. Jejich vizi a zájem o přírodu vyjadřuje vzácný stěhovavý zpěvný pták Bicknellův drozd, který zimuje na Hispaniole (ostrov u Dominikánské republiky a Haiti). Zorzal je španělské slovo pro drozda.

Rodinná značka Definite: spoluzakladatelé Marjorie a Jens jsou mikro-šaržovým výrobcem čokoládových tabulek typu "bean to bar", který v Dominikánské republice produkuje jemnou čokoládu přirozeně, bez jakýchkoli přísad.

PŘÍMÝ LOKÁLNÍ ZDROJ: Zdroje přímo od místních výrobců - pouze vysoce kvalitní kakao jednoho původu, které s maximální péčí transformujeme na tabulky jemné čokolády. Individuálním pražením kakaa v závislosti na původu získáváme ty nejlepší chutě.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Chuťové tóny: červené ovoce, máslo, čaj

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská republika
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2650 kJ/633 kcal
Tuky 50 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 37 g (téměř vše vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 50g

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 50g

Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska.

skladem

249 Kč

92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.

skladem

189 Kč 149 Kč

MEDJOUL DATLE ve 100% Míšině čokoládě Tanzania (bez přísad) 160g

MEDJOUL DATLE ve 100% Míšině čokoládě Tanzania (bez přísad) 160g

Dokonalé spojení prémiových datlí a 100% kraftové Míšiny "čokolády" TANZANIE bez zrnka přidaného cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky sladké datlové kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových organických kakaových bobů kokoa kamili z Tanzanie.

skladem

299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím