US Omnom Chocolate

OMNOM - PRÉMIOVÁ ISLANDSKÁ ČOKOLÁDA „BEAN-TO-BAR“ a ,,SINGLE ORIGIN´´

SuperChocoBerryBarleyNibblyNuttylicious (zkuste zopakovat rychle 10x za sebou! :) je snahou Omnomu o čokoládový super-snack. Hedvábně hladká 70% tmavá bean to bar čokoláda (tanzanie) s úlomky kakaových bobů, brusinkami, Islandským ječmenem a trochou mandlí. Tato čokoláda je oblíbeným cestovním partnerem. Je to Omnomův ,,take on trail mix" nebo snídaňová čokoláda, plná dobré energie třeba na túru, kempování, výlet, trénink či práci.

Islandský jedinečný ekosystém je bohatý na sopečnou půdu, bažiny, popel a endemické rostliny, které lze kreativně zpracovat na přísady - tyto islandské prvky jsou součástí DNA Omnomu. Island je místem, kde je možné všechno; Omnom tento postoj přijímá a zaujímá. Omnom design je jedinečně barokní a minimalistický, inspirovaný fantastickými tvory, surrealismem, pop-artem a současným severským architektonickým designem. Jeho bestiář vizuálně definuje Omnom i obsah pod jeho obalem. Na rozdíl od většiny tradičních čokoládových tabulek, Omnom čokoláda není rozdělena na čtverečky, ale spíše na geometrické střepy. Ručně vyráběnou na Islandu a v malých dávkách, nabízí Omnom prémiovou čokoládu jednoho původu a nejvyšší kvality.

Společnost Omnom, kterou vytvořili dva přátelé v islandském Reykjavíku v roce 2013, vede vášnivý kuchař Kjartan Gíslason a podnikatel Óskar Þórðarson. Společnost Omnom vyrábí malosériovou čokoládu typu „od bobu po tabulku“ s použitím nejlepších kakaových bobů pocházejících z celého světa. U této tabulky z Peru.

Jako kuchař pracoval Gíslason na Islandu, v Lucembursku, Norsku a Švédsku. Vášnivý za kulturou jídla, ho přirozená spřízněnost s dezerty postupně vedla k čokoládě. Připojil se k hnutí bean-to-bar, nejprve vyráběl tyčinky jednoho původu (single origin) ale brzy také experimentoval s unikátními příchutěmi a strukturami dosaženými v malých sériích. Spolu s jeho přítelem z dětství Þórðarsonem jako duo založili skromnou produkční kakaovou laboratoř uvnitř přestavěné čerpací stanice v Reykjavíku a brand Omnom se zrodil.

Posláním společnosti Omnom je vyrábět nejlepší možnou čokoládu z těch nejkvalitnějších surovin. Každá surovina se získává individuálně s péčí, přičemž etika, udržitelnost a transparentnost jsou jádrem celého procesu. Udržitelnost začíná sledovatelností: Společnost Omnom nakupuje přísady přímým obchodem, aby kontrolovala sociální, environmentální a ekonomický dopad svých nákupů.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. V této tabulce najdeme velmi vysoký obsah vlákniny a dalších živin z přidaných plodů.

Tato tabulka je oslazená organickým raw třtinovým cukrem v množství 15,6g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku).

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie
VYROBENO: Island

SLOŽENÍ: Tmavá čokoláda (Organické kakaové boby z Tanzanie, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo, emulgátor (slunečnicový lecitin)), sušené brusinky (brusinky, třtinový cukr, slunečnicový olej - stopy), organické kakaové boby z Tanzanie úlomky, organický islandský ječmen, mandle, mořská sůl. Obsah kakaové sušiny 70 %. Navrženo a vyrobeno na Islandu v zařízení, které zpracovává lepek, ořechy a mléčné výrobky.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2166 kJ/522 kcal
Tuky 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 35 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 8,8 g

Vláknina: 16g
Sůl 0,05 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

75% tmavá BIO čokoláda s bylinným Ginem od čokolatiérů z jižního Tyrolska.

skladem

299 Kč

100% Firetree Vanuatu (bez přísad) ostrov Malekula

100% Firetree Vanuatu (bez přísad) ostrov Malekula

100% čokoládová tabulka Firetree z Vanuatu. "Bohaté sopečné minerální kakao z Vulkanických ostrovů"

není skladem

199 Kč 139 Kč

BIO 100% Chanchamayo (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Chanchamayo (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z Peruánského kakaa, oceněná dvěma zlatými medailemi.

skladem

189 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím