Na severozápadním pobřeží Madagaskaru leží údolí Sambirano s mořem na západě a sopečnými kopci na východě. Jeho teplé, vlhké mikroklima a bohatá sopečná půda z něj činí ideální místo pro pěstování kakaa, které svým bobům dodává výrazný nádech malin, třešní a červených plodů.

Všichni naši farmáři pěstují své kakao na jižní straně údolí a využívají lesního baldachýnu ke stínování kakaovníků před ostrým poledním sluncem. Po sklizni naši farmáři sami fermentují a suší kakaové boby a pomocí svých zkušeností a odborných znalostí vytvářejí naprosto prémiové kakao, kterým je celý Madagaskar proslaven.

V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně a sopečných částí vulkanických ostrovů. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.

Malinové, třešňové a bohaté tóny červeného ovoce vytvářejí v tomto sopečném kakau hořkosladký pikantní charakter. Chcete-li si je plně užít, věnujte čas tomu, aby se jejich chuť rozvinula na patře.

,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´

Tato 84% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Čokoláda 84% Firetree je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství 10,4g na celou tabulku (varianta 65g) - ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce jablka.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 25g, 65g (dle varianty)
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar (Sambirano Valley)
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo, slunečnicový lecitin. Obsah kakaové sušiny 84 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2423 kJ/586 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 16 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,02 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

72% IMMUNE MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

72% IMMUNE MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

72% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru s 3-složkovým imunitním komplexem adaptogenních hub. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

skladem

99 Kč

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 2KG (pecky)

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 2KG (pecky)

Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska v obřím balení 2kg pecek profi gastro.

skladem

3 999 Kč

70% Toscano Black - Amedei

70% Toscano Black - Amedei

70% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

169 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím