Kolagen z divokých ryb 150g - Woldo Health
Unikátní rybí kolagenní peptidy. Top kvalita z divokých ryb. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Woldo Health |
Kód: | Kód: WO25 |
Vysoce kvalitní rybí kolagen-hydrolyzát z udržitelně chovaných a volně žijících druhů vodních ryb z Francie.
Vhodné i pro vegetariány, kteří tolerují konzumaci ryb.
NatiCol
Kolagen = klíčový protein našeho těla a hraje hlavní roli při tvorbě tkání, kostí, chrupavek, pokožky, vlasů i zdravé struktury celého těla. NatiCol je patentovaná forma kolagenu získaná z ryb. Má podobný obsah prolinu a hydroxyprolinu jako hovězí kolagen. Také obsahuje arginin, aminokyselinu, která stimuluje imunitní systém a podporuje regeneraci poškozených tkání po poranění i popáleninách. Je to ve své podstatě směs přírodních peptidů různých molekulových hmotností včetně dipeptidů a tripeptidů. NatiCol podléhá přísné kontrole při celém procesu produkce, proto není vystaven žádnému záření a neobsahuje chemické zbytky. Woldohealth mořský kolagen obsahuje kolagen typu I, který je nejčastějším kolagenem vyskytujícím se v našem těle. Je nezbytný zejm. pro naši pokožku a přispívá k její pružnosti a pevnosti. Přibližně ve věku 25 let naše tělo ztrácí schopnost přirozeně vytvářet kolagen. Negativním důsledkem jeho nedostatku je povadlá kůže, která ztrácí pružnost a jas. Je rovněž glykoproteinem a podílí se na životně důležitých funkcí téměř všech orgánů a tkání.
Náš 100 % mořský kolagen je vyroben pouze z ryb z Francie bez chemie. Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla. Produkt byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Hamburku - Německu.
- 100% Kolagenový hydrolyzát z ryb
- Kolagen typu I
- Neutrální chuť a udržitelný Francouzský původ
- Vysoká koncentrace glycinu, lysinu a prolinu
- Nutrikosmetika
- Neobsahuje lepek, sóju ani umělé přísady
- 100% čisté složení i původ
Je bez pachuti a velmi dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace. Levné varianty kolagenu jsou extra levné většinou proto, že se používá nejlevnější forma masové hydrolyzace a de facto odpadní části nezdravých zvířat z velkochovů(prasata a hovězí). Výsledkem je pak produkt, který velmi pění a vytváří hrudky a kousky a někdy má i nepříjemnou vůni a chuť. Toto je i ve studené vodě rozpustný kolagen - perfektní pro použití do nápojů nebo receptů. Má neutrální chuť i vůni.
Kolagen je podle mě stále jedna z velmi přehlížených částí lidské výživy. Lidé jedí zcela běžně a často velmi libové bílkoviny (kuřecí prsa, steaky, řízky..) ale vyhýbají se přirozeným zdrojům kolagenu jako jsou chrupavky, šlachy, kůže, morek, vaziva apod. Spousta lidí pak přitom dle mého názoru trpí řadou problémů, které by s dostatkem kolagenu (potažmo aminokyselin, které kolagenní bílkovina přirozeně obsahuje ve větším množství) třeba vůbec neměli. Jako např. problémy kloubů, kůže, vlasů, nehtů apod. jelikož cca 30% lidského těla je tvořeno kolagenem, včetně největšího orgánu lidského těla - kůže. Kolagen je celkově nejvíce zastoupená bílkovina organismů na světě a je důležitá pro pevnost, elasticitu a regeneraci všech tkání, orgánů, vazů, kloubů atd. Obsahuje vysoké koncentrace Glycinu, Lysinu a Prolinu.
Glycin je v kolagenu zastoupen ve velmi vysokém množství a o tom, jak je pro náš organizmus důležitý již vypovídá fakt, že je po Glutaminu druhou nejvíce zastoupenou aminokyselinou v lidském organizmu a hraje důležitou roli v podstatě v jakékoliv části lidského těla. Přestože se jedná o tzv. neesenciální aminokyselinu, je příjem L-Glycinu v rámci suplementace zejména u sportovců velmi zásadní. V našem těle je Glycin nezbytný v tzv. procesu proteosyntézy, což je proces tvorby a obnovy svalové hmoty, dále kolagenu a vazivových struktur. To však není vše, Glycin se spolu s Argininem a Methioninem podílí na přirozené tvorbě kreatinu ve svalových buňkách, ten je následně využíván pro obnovu buněčné energie ATP. Glycin se dále spolu s Glutaminem významně podílí na obnově střevní sliznice. Glycin také slouží jako základ k přirozené tvorbě tělesného superantioxidantu Glutathionu a podílí se na regulaci metabolické syntézy složek, které používá mozek a nervová soustava, proto je využíván i pro podporu klidného a kvalitního spánku.
Kolik procent jednotlivých částí našeho těla tvoří kolagen?
90 % očního bělma
80 % šlach
75 % pokožky
60 % chrupavek
30 % kostí
1–10 % svalové hmoty
Kolagen v podstatě funguje jako lepidlo pro celé naše tělo. Vytváří vazivo, čímž podporuje zdravou strukturu pokožky, svalové tkáně, kostí a šlach. Dokonce i výraz „kolagen“ pochází z řeckého slova „kólla“ a francouzské přípony „- gen“. Slovo lze doslovně přeložit jako „výroba lepidla“.
Tento protein podobný lepidlu je obzvláště koncentrován v tzv. extracelulární matrici (ECM). ECM v podstatě funguje jako podpůrný systém podobný pomyslné síti, která drží buňky pohromadě. ECM je také zodpovědná za vysílání signálů ke snížení zánětů a opravě poškozených buněk.
Hydrolyzovaný kolagen je unikátní kombinace aminokyselin v koncetrovaném množství. Tento protein má velice nízkou molekulární váhu a proto je velmi lehce stravitelný - v minutách po přijmutí. Netuhne ani se nesrazí protože byl hydrolyzován pro rychlé využití. Kolagen je důležitý pro dusíkovou bilanci a je v dnešní době považován za top anti-aging (proti stárnutí) produkt.
Pozn.: Kolagenu jednoznačně vděčím za svůj komplexní návrat po těžkém zranění (přetržení distální bicepsové šlachy v roce 2014), kdy jsem spotřeboval jen během prvních 2 měsíců po operaci asi 8 balení v kombinaci s vitamínem C pro urychlení hojení. Momentálně používám se střídáním vždy 1 měsíc hovězí a 1 měsíc rybí kolagen a opakuji, nebo kombinuji.
Je možno přimýchávat do oblíbených nápojů nebo jídla díky neutrální chuti.
Mohlo by Vás zajímat
Kolagen +HYALURON - WOLDOHEALTH 500g
Argentinský hovězí kolagen hydrolyzát s hyaluronem a biotinem. Top kvalita. Baleno v Německu.
3x Kolagen WOLDOHEALTH 500g (1500g)
Argentinský hovězí kolagen hydrolyzát. Top kvalita. Baleno v Německu.
Kolagen s membránou vaječné skořápky WOLDOHEALTH 500g
Argentinský hovězí kolagen hydrolyzát s unikátním práškem z vaječné membrány. Top kvalita. Baleno v Německu.