Toto je další unikátní čokoláda vzniklá po intenzivním brainstormingu s Domantasem Užpalisem a Chocolate Naive. Naše spolupráce a nápady si dovolují dále posunovat hranice řemeslné funkční čokolády a vyvíjet zcela nevídané kombinace porušením starých pravidel. Salutujeme všem statečným milovníkům kvalitní čokolády a jedlíkům za podporu našich nikdy-nekončících čokoládových experimentů!

Do této tabulky jsme přidali unikátní včelí produkt - trubčí mléko a vytvořili tak s pomocí čarovné včelí alchymie a kakaa další silnou adaptogenní čokoládu. V každé tabulce je přibližně 1g čerstvě a odborně zpracovaného trubčího homogenátu od včelaře, kamaráda Domantase Užpalise z Litvy, který mu rovněž dodává Naive Raw medy a ambrosii.

Drone jelly (Trubčí mléko - TM) je poměrně velmi málo známý včelí produkt s domnělým účinkem na sexuální hormony.
Trubčí mléko není totéž jako mateří kašička: mateří kašička je vyhrazena včelím královnám, zatímco trubčí mléko se dává dělnicím a trubcům a vyrábí ho včely medonosné. Vědci se domnívají, že trubčí mléko stimuluje produkty DHEA v nadledvinách. Hrubé trubčí mléko zvýšilo relativní ukazatele androgen-dependentních orgánů a hladinu testosteronu v plazmě, čímž poskytuje silný anabolický účinek.

Trubčí mléko je unikátní včelí produkt z celého obsahu buňky plástve, kde žije trubčí larva do 7. dne. 7. den má larva trubce nejvyšší počet pohlavních buňek a má maximální obsah energie a informací.

Trubčí mléko lidé používají cca od dob starověké Číny. Archeologové našli recept s trubčím mlékem vyrytý na bambusu v hrobu Mah-Wan-Dui, Dynastie Khan, provincie Huan. V Apiterapii se doporučuje zejména mužům, má dost podobné složení jako mateří kašička, jen s rozdílem, že v trubčím mléce je mnohem více prekurzorů testosteronu a pro-androgenních látek. Používá se hl. pro zlepšení plodnosti, sexuálního, mentálního a fyzického výkonu. Trubčí mléko zvyšuje počet spermií a u žen obnovuje funkci vaječníků. Získává se z trubčích larev, když má vajíčko asi 10 dní, tedy těsně před zavíčkovaním. 

Trubčí mléko mj. obsahuje hemolymfu, látku mnohem bohatší na živiny než lidská krev. Obsahuje také hormony, zejména steroidní hormony a jejich prekurzory. I když bylo trubčí mléko širší veřejnosti představeno již před více než 40 lety v roce 1980, nezískalo nikdy takovou popularitu jako mateří kašička, a to i přes své mimořádně znějící zdravotní přínosy a vlastnosti srovnatelné nebo přesahující vlastnosti mateří kašičky. Nejběžněji dostupné je trubčí mléko jako homogenát/lyofilizát prášek nebo smíchaný s medem do pasty, pokud se totiž nějak nezakonzervuje musí se vždy uchovávat zmrazená. Podle apiterapeutů pomáhá apilarnil při různých stavech u mužů, žen i dětí.

Na rozdíl od mateří kašičky obsahuje trubčí mléko obsahuje hodně funkčních skupin sulfhydrických enzymů, stejně tak testosteron, progesteron oestradiol. Proteiny jsou hlavně reprezentovány volnými aminokyselinami a stravitelnými transportními oligopeptidy. Díky těmto látkám přispívá trubčí mléko k rychlejší regeneraci biochemických, hmotnostních a metrických charakteristik varlat a prostaty, a tím stimulování centrálních mechanismů regulujících rychlost androgenizace.

Klinické testy ukazují, že trubčí mléko reguluje aktivitu centrálního nervového systému, podporuje pozitivní morální kondici a lepší chuť k jídlu, také přispívá k lepšímu spánku, příznivě působí i v celkovém fyzickém i mentálním rozvoji dětí i dospělých. Produkt údajně napomáhá hl. v sexuální oblasti. Gerontologie používá trubčí mléko jako výborný energetický a zdravotní stimulant a posilující přírodní medicínu. Trubčí homogenát je doporučován pro aktivní lidi a milovníky extrémních sportů.

 Podle některých údajů je biologická aktivita homogenátu trubčího plodu dokonce vyšší než u mateří kašičky. - Informace vytvořeny s pomocí informací OS ČSV Pardubice z orech.cz

Důležité k TM v bodech:

  • Získává se z trubčích larev ideálně těsně před zavíčkováním a dost obtížně se zpracovává protože má ultra rychlou kazivost - v podstatě v minutách. Je to opravdu tak rychlé, že to lze pozorovat. Lze ale určitým způsobem uložit např. do medu a s medem se také nejčastěji podává. Při správném postupu neztrácí nic na své účinnosti. Trubčí mléko v této čokoládě bylo odborně okamžitě zpracováno mrazem a následně ihned do čokolády, při teplotě do 40°C.
  • Trubčí homogenát se používá samostatně nebo v kombinaci s jinými včelími produkty a někdy i s bylinami. Připravují se z něj také tinktury, medové koncentráty, mražené pastilky, cukrové nebo laktózové bonbony a pilulky homogenátu. Čokoláda je naprosto originální a nová unikátní metoda zpracování od Naive. Protože stejně jako mateří kašička je trubčí mléko nejefektivnější při pomalém rozpouštění v ústech a dlouhém kontaktu se sliznicí již v puse, je cumlání funkční čokolády s jeho masivním obsahem vlastně nejen nejchutnější ale i obecně lepší alternativa k zapíjení například kapslí trubčího homogenátu, které se těší obrovské oblibě Apiterapie v některých východních zemích. Čisté trubčí mléko je tak silné, že by se cumlat defakto nedalo, v Naive čokoládě je však vynikající!
  • Užívání není komplikované. Používají se vždy několikadenní kůry. Profylaktické nejčastěji týdenní, léčebné na až 3 měsíce. Mezi kůrami je potřeba udělat vždy dvoj až trojnásobnou přestávku.
  • Je hl. třeba dbát na správné skladování. Vždy na chladném místě. Vždy v temnotě a suchu.
  • Trubčí mléko dodává tělu velké množství energie. Proto je potřeba ho eliminovat tam, kde extrémní energie podporuje i růst nemoci. Tj. většina onkologických onemocnění (lze použít po léčbě na regeneraci), schizofrenie, infekční onemocnění. Nelze použít ani při alergii na med a při onemocnění nadledvinek.

Dle Apiterapie trubčí mléko:

  • Zlepšuje spánek.
  • Odstraňuje napětí z organismu.
  • Při anorexii zlepšuje zlepšuje stav nervového systému, jater, krve a systému hormonálního, vstřebávání látek (spolu s medem je zlepšení velmi rychlé).
  • Lze použít jako přírodní antidepresivum bez vedlejších negativních účinků.
  • Zlepšuje metabolismus.
  • Potlačuje vývoj aterosklerozy.
  • Zlepšuje stav cév, zpevňuje je a zlepšuje stav celého krevního oběhu.
  • Likviduje špatný cholesterol.
  • Vyrovnává krevní tlak – oběma směry a upravuje i tlak kolísavý.
  • Urychluje hojení poranění a jizev.
  • Regeneruje pokožku.
  • Pomáhá při neplodnosti 1. stupně.
  • U dětí zlepšuje růst. Pomáhá s bolestivými růstovými stavy.
  • U dětí, sportovců i starých lidí zlepšuje koncentraci – zkoušky, soutěže, sport, řízení vozidel, ...
  • Zlepšuje koncentraci i po mrtvici.
  • Pomáhá s léčbou anemie.
  • Pomáhá s dětskou epilepsií.
  • Regeneruje játra.
  • Regeneruje tělo po chemoterapii (nejen onkologické).
  • U starých lidí zlepšuje trávení a vstřebávání látek, zlepšuje proces stárnutí.
  • Zlepšuje se vstřebávání vápníku, stavebních bílkovin.
  • Zlepšuje a posiluje pohlavní systém.
  • Používá se pro všechny formy cukrovky – srovnává hormonální systém a umí opravit cukrovkou poničenou nervovou soustavu.
  • Zkracuje regeneraci po nemoci.
  • Zvyšuje fyzickou výkonnost.
  • Zlepšuje práci štítné žlázy.
  • Zlepšuje stav kostí. Používá se při osteoporóze a před a po operaci mnohočetného myelomu.
  • S opatrností a v kombinaci s dalšími produkty se může použít při leukemii.
  • Silné tonikum na organismus
  • Zlepšuje regulaci centrálního nervového systému
  • Obnovuje a harmonizuje metabolismus a výživu tkání
  • Přispívá k obnově narušených funkcí jednotlivých orgánů
  • Regulace cévního systému a hladinu krevního oběhu, snížení krevního tlaku
  • Snižuje hladinu cholesterolu a brání vzniku aterosklerózy
  • Zlepšuje endokrinní systém
  • Zlepšuje sexuální touhy
  • Zlepšuje chuť k jídlu a zdravý spánek
  • Zlepšuje fyzickou výkonnost a zvyšuje odolnost proti emociálnímu stresu
  • Problémy se štítnou žlázou
  • U mužů prostata, mužská neplodnost, menopauza u žen

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Tato unikátní 70% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z lesního medu a třtinové šťávy), aminokyseliny a enzymy z pylu, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

70% Bee Drone Jelly čokoláda Naive je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 13,75g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).

HMOTNOST: 55g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, včelí trubčí mléko. Obsah kakaové sušiny min. 70%. Může obsahovat stopy ořechů či arašídů.

POZOR: Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty. Není vhodné pro osoby s alergií na včelí složky, pyl a med. Pokud jste citlivý na některý z produktů včel, poraďte se o konzumaci s lékařem.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2449 kJ/585 kcal
Tuky 37,5 g,z toho nasyc. mastné kyseliny 22g
Sacharidy 52 g ,z toho cukry 33 g
Bílkoviny 5 g            Sůl 42mg

Původ bobů: Borneo

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

JAGUAR TREE CACAO (Theobroma bicolor) Naive 60g

JAGUAR TREE CACAO (Theobroma bicolor) Naive 60g

70% Divoká speciální čokoláda s jaguářími boby. 100% heirloom kakao.

skladem

399 Kč 349 Kč

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.

skladem

335 Kč

Flat White (darkmilk) Naive 57g

Flat White (darkmilk) Naive 57g

61% speciální litevská mléčná čokoláda Naive s kávou ve stylu flat white.

skladem

195 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím