
Bergamot je plod křížence pomeranče a citronu. Krystalický citron a kapka nejlepšího bergamotového oleje vytváří v této hedvábné 65% hořké čokoládě Belize (Toledo) dokonalou rovnováhu citrusů a květinových podtónů která zaujme i nejnáročnější čokoholiky a dokonale osvěží!
VŠECHNA NAŠE ČOKOLÁDA JE PEČLIVĚ VYRÁBĚNA Z BOBŮ PO TABULKU V NAŠÍ MALÉ TOVÁRNĚ V SEVERNÍ KALIFORNII POUŽITÍM NEJLEPŠÍHO KAKAKA A TRADIČNÍCH EVROPSKÝCH TECHNIK.
***
HLUBOKO KOŘENĚNÍ V POZADÍ ZPRACOVÁNÍ DŘEVA A STAVBY LODÍ JSME VŽDY RÁDI PRÁCOVALI RUKAMA. KONCEPCE ŘEMESLA JE OD ZAČÁTKU VEDOUCÍM PRINCIPEM V NAŠEM ŽIVOTĚ. PO ZJIŠTĚNÍ, CO SE DĚJE V MLADÉM A ROSTOUCÍM AMERICKÉM ŘEMESLNÉM ČOKOLÁDOVÉM HNUTÍ, NÁS PŘIPOJILY SPOLEČNÉ NITKY, KTERÉ JSME VIDĚLI PŘI PRÁCI SE DŘEVEM A VE VÝROBĚ ČOKOLÁDY BEAN TO BAR. V ROCE 2010 JSME KOUPILI NĚJAKÉ MALÉ ZAŘÍZENÍ A ZAČALI JSME VYRÁBĚT PRAVOU KVALITNÍ ČOKOLÁDU.
NEJRUČNĚJŠÍ PŘÍSTUP, KTERÝ JSME MOHLI VYBRAT, BYLO ZAČÍT SE SUROVÝM KAKAEM. JSME SCHOPNI ZÍSKAT TO NEJLEPŠÍ SPRÁVNĚ OBCHODOVANÉ KAKAO A VLASTNĚ PROVÁDĚT VŠECHNY KROKY K PŘEMĚNĚ SUROVÝCH INGREDIENCÍ NA LAHODNOU ČOKOLÁDU, TO VŠE V NAŠÍ MALÉ TOVÁRNĚ V EUREKA V KALIFORNII. CELÝ TENTO PROCES TRVÁ PŘIBLIŽNĚ TŘI TÝDNY! ALE UMOŽŇUJE NÁM VYRÁBĚT JEDNU Z NEJLEPŠÍCH MOŽNÝCH ČOKOLÁD VŮBEC. V ČOKOLÁDĚ POUŽÍVÁME BIO KAKAO A BIO TŘINOVÝ CUKR. ZCELA JSME SE ROZHODLI VYNECHAT VANILKU, DOPLŇKOVÉ KAKAOVÉ MÁSLO ČI JINÉ EMULGÁTORY A ADITIVA V NADĚJI, ŽE ZACHYTÍME A ZVÝRAZNÍME JEMNÉ CHUŤOVÉ NUANCE VÝBĚROVÉHO KAKAA A DOUFÁME, ŽE Z OCHUTNÁVKY NAŠÍ ČOKOLÁDY BUDETE MÍT TAK VELKÝ POŽITEK, JAKO MY PŘI JEJÍ VÝROBĚ."
- ADAM DICK & DUSTIN TAYLOR
Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní hořké tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato tabulka je oslazená třtinovým cukrem v množství pouhých 10g celkových cukrů na polovinu celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce malého jablka).
HMOTNOST: 57g
ZEMĚ PŮVODU: USA Původ bobů: Belize
SLOŽENÍ: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, krystalizovaný citron (kyselina citrónová, citrónový olej, citrónová šťáva), bergamotový olej. Obsah kakaa min. 65 %. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a pšenice (zpracováno v zařízení kde se zpracovávají).
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 28 G (půl tabulky):
Energetická hodnota 150 kcal
Tuky 10g, z toho nasyc. mastné kyseliny 6g
Sacharidy 14g, z toho vláknina 3g,
z toho cukry 10g
Bílkoviny 2g
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.