Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
Jedná se o špičkové produkty, který charakterizují hodnoty výzkumu Amedei. Řemeslné zpracování a vkus od jedněch z nejvíce oceňovaných a vítězných čokolatiérů na světě!
Všechna Amedei čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky, velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.
HMOTNOST: 2081g Datum spotřeby: 8 měsíců
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Ekvádor, Grenada, Madagascar
Ingredience
Zevní - třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko. Kakao min. 29 %. Uvnitř – "Green Pistachio di Bronte DOP" (19%), třtinový cukr, "Nocciola Piemonte IGP", kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, mandle, dextróza, sušené odstředěné mléko, přírodní příchutě, sůl Guérande.
Zevní - kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Kakao min. 70 %. Uvnitř – „ Nocciola Piemonte CHZO“ (min. 47 %), třtinový cukr, sušené odstředěné mléko , kakaová hmota, kakao.
Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, "Nocciola Piemonte CHZO" (7%). Kakao min. 70 %.
Hnědý cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, nasekané maliny (5 %). Kakao min. 29 %
Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, kávový granulát (5%). Kakao min. 32 %.
Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Kakao min. 70 %.
třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %.
Alergeny
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr a dle etikety/varianty produktu. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: DLE VARIANT/ETIKETA https://amedei.it/products/meraviglia?_pos=1&_psq=MER&_ss=e&_v=1.0
Energetická hodnota
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny
Sacharidy (část jako vláknina)
z toho cukry
Bílkoviny g
Sůl g
Bez glutenu, bez lecitinu a aditiv.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14°C a 18°C.
Mohlo by Vás zajímat
BIO GIANDUJA krém Naturkostbar (Swiss) (CZ-BIO-002)
Populární a neuvěřitelně lahodná pomazánka vyrobená z lehce pražených piemontských lískových oříšků a čokolády typu bean-to-bar ve Švýcarské řemeslné manufaktuře, BIO certifikováno.
skladem
499 Kč
BIO RAW lísko-oříškový čokoládový krém Naturkostbar (Swiss) (CZ-BIO-002)
Nepražené RAW piemontské lískové oříšky a čokoláda typu bean-to-bar v nebeském snoubení pro opravdové gurmány. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.
skladem
549 Kč
NEW Malva Flowers - To’ak Alchemy 28g (2x14g)
65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy s květinou Malva olorosa.
skladem
189 Kč