Organická single origin bean-to-bar fairtrade tmavá čokoláda vyrobená z organického kakaa ze Sierry Leone. Farmáři Village Hope vkládají do svého kakaa hodně lásky a pozornosti.
V Sierra Leone spolupracujeme s Village Hope. Village Hope pracuje na snížení chudoby ve venkovských oblastech Sierra Leone tím, že vytváří vyškolené farmáře, kteří pěstují vysoce kvalitní organické produkty a vydělávají stálý příjem. Společně jsme založili produkci prvního kakaa nejvyšší kvality v regionu. Oblast dříve známá nízkou kvalitou kakaa.
Společně s farmáři jsme pracovali na vybudování a nastavení centrálního kvašení a sušení, což přineslo obrovské zlepšení kvality. Genetické pozadí původního kakaa je kakao Trinitario z Karibiku, absolutně jemné kakao. Které díky zlepšení kvality a procesu nyní můžete skutečně ochutnat a žasnout!
Čokoláda má osvěžující profil intenzivního kakaa a tropického ovoce s vysokou krémovostí a slanými notami.
Na 85% tabulku má Sierra Leone krásnou strukturu a není v ústech přilnavá tzn. výrobci se jasně zdrželi používání velkého množství kakaového másla (pouze 2%) - to by měl být příklad pro mnoho jiných značek čokolády na masovém trhu, které vyrábějí nepoživatelné tyčinky s vysokým procentem kakaového másla.
Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici stejného jména. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.
Společnost, kterou založili a vedli Rodney Nikkels a Enver Loke, nechce jen vyrábět dobrou čokoládu, ale také přispívat k blahobytu kakaových farmářů, se kterými pracují. Tito výrobci jdou mnohem dále než ostatní, například vybudováním továrny přímo v Peru, aby vytvořily přidanou hodnotu pro kakaové boby v zemi původu a spoustu pracovních míst.
Tato 85% BIO čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
BIO Sierra Leone 85% je oslazená v množství 12,7g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom malém jablku).
HMOTNOST: 80 g
ZEMĚ PŮVODU bobů: Sierra Leone Vyrobeno: Nizozemí
SLOŽENÍ: BIO kakaová hmota, organický třtinový cukr, bio kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství NL-BIO-01. Obsah kakaové sušiny min. 85%. Neobsahuje žádné stopy ořechů nebo arašídů. Může obsahovat stopy laktózy.
Baleno ve 100% biologicky odbouratelném obalu z pergamenového papíru a potištěné bio inkoustem!
Tato čokoláda je čerstvý produkt. Tabulka má trvanlivost více než 12 měsíců, ale doporučujeme vám ji sníst do 3 měsíců. Jednoduše proto, že chuť je lepší.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2590kJ/619 kcal
Tuky 52g, z toho nasycené mastné kyseliny 31g
Sacharidy 20,1g (část jako vláknina), z toho cukry 14,9g Vláknina 17 g
Bílkoviny 9,2g
Sůl 0,2 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
76% PX Sherry Cask Aged (2017) - To’ak 50g
76% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená v sudu po španělském Pedro Ximénez Sherry.
skladem
1 199 Kč 999 Kč
84% Pure Chocolate (Jamajka) 60g
84% prémiová hořká čokoláda z nejlepších bobů Jamajky.
skladem
169 Kč
75,5% Oaxaqueño Mezcal Cask Aged (2021) - To’ak 50g
75,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature stařená roky v sudu společnosti Oaxacan Koch Distillery po jejich mezcalu.
skladem
1 299 Kč 999 Kč