Logo

,,Single origin a bean to bar´´ BIO bílá čokoláda

Řemeslný veganský výrobek z kakaového másla s mrazem sušeným černým rybízem. Místo mléka obsahuje odtučněnou mandlovou mouku, takže bez obsahu nežádoucích tuků omega 6. Obsah mrazem sušeného rybízu je obrovský - 10% hmotnosti. Kromě čokolády bílého a ovocného typu jde tedy hlavně o vitamínovou bombu. Oslazena je pouze organickým raw třtinovým cukrem, v množství 12,5g na celou tabulku (ekvivalent přírodního cukru v půlce většího jablka).

Akademie čokoládových cen 2020: Bronzová medaile!

Karuna ekologické obaly jsou bez plastů a lepidla.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb57fa392156d36

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 50 g
Vyrobeno: Itálie
SLOŽENÍ: Kakaové máslo*, Deolejovaná mandlová mouka*, Surový třtinový cukr*, Lyofilizovaný černý rybíz (10%)* *certifikovaný organický.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2376 kJ/568 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20,4 g
Sacharidy 33 g (z toho 9,9 g vláknina)
z toho cukry 25 g
Bílkoviny 14,9 g
Sůl 0,02g

Aroma profil: Ovocná kyselka rybízu, mandle, krémová.

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 80% FJAK (Tanzania) 53g

BIO 80% FJAK (Tanzania) 53g

80% organická čokoláda od čokolatierů z Norska a z bobů Tanzanie. Stříbro AoC 2021 a 2022.

skladem

7,86 € 5,89 €

Divoká 70% Oialla s mandlemi (BIO) 60g

Divoká 70% Oialla s mandlemi (BIO) 60g

Mandlová 70% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

skladem

9,05 € 7,86 €

Divoká 46% Oialla darkmilk (BIO) 60g

Divoká 46% Oialla darkmilk (BIO) 60g

Unikátní 46% darkmilk čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi tmavými mléčnými tabulkami.

skladem

9,05 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím