Vynikající pastový med z Francouzské klášterní produkce Mnichů Abbaye de Sept-Fons (Moulin de la Trappe).

Pastovaný med je vyráběn z prvních jarních medů ihned po vytočení. Tyto medy jsou v převážné většině květové a mají vysoký obsah glukózy, jednoduchého cukru, který po několika dnech vytváří krystaly. Ty způsobují rychlou krystalizaci.

Pastování je řízená krystalizace, kdy se např. míchadlem vytvářejí během několika minut velmi jemné krystalky medných cukrů. Vzniká tak sádlovitá konzistence trvalého charakteru. Takovýto med se mnohem lépe zpracovává (např. maže nebo využívá v receptech).

Krystalizace medu je naprosto přirozeným přírodním procesem. Řízenou krystalizací - pastováním včelař hl. předchází snížením možností uplatnění medu pro spotřebitele.

Pastový med je oblíbený a má velmi mnoho předností: většinou je z prvních jarních nektarů plných síly, z těch nejkrásnějších a nejvoňavějších květů a má jemnější a vyrovnanější chuť.

Med je vyráběn z nektarů květů s obsahem cukrů 9 - 60 %. Tento nektar včely zahušťují odpařováním vody ve svém těle a zhodnocují ho i tím, že do něj ze svého těla přidávají biologicky aktivní látky. Než se vyrobí 1 kg medu, musí včely absolvovat asi milión návštěv květu a několika set tisícové přefiltrování v úle.

Med si dodnes uchoval pověst léku na dýchací obtíže. Má také antiseptické účinky - již staří Řekové a Římané věřili, že med pomáhá hojit rány. Působí rovněž jako dekongestivum (látka snižující překrvení) a mírné sedativum. Dále povzbuzuje mozek k tvorbě takzvaných endorfinů, přirozených látek tišících bolest. Sladká medová tekutina podporuje tvorbu slin a tak svlažuje suchou a podrážděnou krční sliznici.

Složení: med (100 %)

Hmotnost: 500g


Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím