AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Velikonoční sada tmavých Amedei vajíček je kazeta 3 vajec nejlepších tmavých čokolád jejich dosavadní produkce - maximální výraz, dokonalost a svědectví dekád řemesla této čokoládovny. 1 vejce od každého ze 3 exkluzivních druhů: "9" Nove, Porcelana a Blanco de Criollo v dárkové krabičce.

Amedei čokolády z jejich nejvyšší a nejdražší řady jsou tak ceněné, že je politika společnosti nedovoluje v žádném státě prodávat pod 12-14 euro za 50g kus dle typu. I proto jsou velmi oblíbené jako exkluzivní dárek, který jistě potěší i nadchne opravdu kohokoli. Tato velikonoční limitka váží 240g (každé vejce má 80g + navíc 2 prémiové pralinky uvnitř).

PORCELANA (1x80g vajíčko + pralinky v balení)

Bílá, jemná a vzácná, odtud název Porcelana, což je 100% světlé kakao "Criollo", které je geneticky čisté, sklizené v celosvětovém množství pouze 3000 kilogramů za rok! Amedei má tu čest pěstovat ho ve Venezuele a pracovat na jeho přeměně v nejneuvěřitelnější, aromatické a dokonale harmonické, vyvážené čokolády na trhu. 70% prémiová čokoláda s harmonickou chutí má aroma profil s jistou aristokratickou notou, jež může mj. připomínat mandle a lisované olivy, toustový chléb a vavřín.

Porcelánové kakao je světově nejvzácnější z kakaových odrůd díky svému vytříbenému chuťovému profilu, dokonalé rovnováze kyselosti/ovoce a nižší úrovni svíravosti a hořkosti. Jsou patrné tóny ořechů, karamelu a mírného koření s máslovou strukturou. Mnoho z těchto tónů nemusí být okamžitě detekováno, pokud čokoládu náležitě nevychutnáte. Mnozí očekávají, že čokoláda Porcelana bude kvůli své ceně a pověsti nejchutnějším čokoládovým zážitkem ze všech, ale je to jemnost, vyváženost a dlouhotrvající chuť, která ji definuje. Mnoho lajků i znalců upřednostňuje ovocné čokolády, většinou vyrobené z kakaa Trinitario nebo Criollo/Trinitario s přidanou sladkostí, ale je to Porcelana, kterou považují skuteční znalci za svatý grál kakaa.

Název Porcelana pochází z průsvitných, "smaltovaných/porcelánových", nezralých kakaových lusků, které visí ze stromu, tyto lusky jsou také hladší než většina. Nezralé boby jsou také čistě bílé a typické pro pravé Criollo. Kakao Porcelana je nejčistší formou kakaa Criollo a v průběhu historie bylo vždy považováno za nejlepší a nejdražší.

Jedna z nejoceňovanějších a nejdražších čokolád na světě, která samostatně vyhrála celou řadu zlatých medailí X let za sebou.

"9" NOVE (1x80g vajíčko + pralinky v balení)

"9" NOVE je.. "Rodinný poklad" z kakaa 9 různých plantáží, o které se Amedei v průběhu let staral. Jedná se o silnou a vyváženou záležitost, kde vůně všech 9ti plantáží zůstávají v nezaměnitelné a synergické chuti této čokolády dokonale provázány. Vlajková loď čokoládovny Amedei. Stříbro na Academy of Chocolate 2013. 75% prémiová čokoláda s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.

Blanco de Criollo  (1x80g vajíčko + pralinky v balení)

Blanco de Criollo má opět svůj název podle kakaového lusku použitého k jeho výrobě - Piura Gran Blanco kakao genetické superkvality pěstované v severním Peru je považováno za jeden z nejlepších zdrojů vyvážených kakaových bobů na světě a dodává čokoládě bohatou, ale překvapivě jemnou chuť, vyznačující se ovocným aroma. 70% prémiová criollo čokoláda z limitované edice Amedei má aroma profil s notami mandlí, medu a sušených švestek.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýká jako jídlo. Po malých kouscích se nechává rozpustit v ústech a na jazyku (cumlá se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé čokolády pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být fakta sdílena kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 240g (3x80g)
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ: TMAVÁ ČOKOLÁDA 70%, 75%: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Kakao min. 75% / 70%. Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískových oříšků, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

PORCELANA: energie 2,365 kJ / 568 kcal, tuky 41 g, z toho nasycené mastné kyseliny 26 g, sacharidy 42 g, z toho cukry 28 g, bílkoviny 8,0 g, sůl 0,02 g.

"9": energie 2,421 kJ / 583 kcal, tuk 44 g, z toho nasycené mastné kyseliny 28 g, sacharidy 39 g, z toho cukry 31 g, bílkoviny 7,8 g, sůl 0 g.

BLANCO DE CRIOLLO: energie 2,452 kJ / 589 kcal, tuky 42 g, z toho nasycené mastné kyseliny 27 g, sacharidy 47 g, z toho cukry 29 g, bílkoviny 8,9 g, sůl 0,01 g.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 


Mohlo by Vás zajímat

75,5% Texan Sotol Cask Aged (2021) - To’ak 50g

75,5% Texan Sotol Cask Aged (2021) - To’ak 50g

75,5% heirloom čokoláda řady To’ak signature stařená roky v sudu společnosti Desert Door Texas Sotol po jejich divokém pouštním sotolu.

skladem

1 299 Kč 999 Kč

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% Palo Santo (2019) - To’ak 54g

75% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená s aromatickým dřevem Palo Santo.

skladem

899 Kč

BIO 85% Sierra Leone 80g

BIO 85% Sierra Leone 80g

BIO 85% tmavá čokoláda z organického kakaa ze Sierry Leone.

skladem

145 Kč 139 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím