Naive kolekce limited release

Touto řadou představila Naive originální přístup v tvorbě ultra-raritní čokolády a výrobků z kakaového plodu, kterou vyzývá hlavně zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových tvarů, částí a vrstev celého kakaového ovoce, aby ochutnali čokoládu novým způsobem. Tím, že pro tuto limitovanou kolekci Domantas Užpalis použil vzácné bílé heirloom a divoké jaguáří kakao oslovil zejména ty nejnáročnější. 

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Dužina neboli buničina kakaa je šťavnatý sliz, který spojuje kakaové boby uvnitř kakaového lusku. Toto je nektar/pyré z něj v praktickém dávkovacím balení.

Přestože trochu připomíná obyčejné pyré pro miminka a jde o sladkokyselý nektar tvořený převážně přírodními cukry, minerály a antioxidanty, tak jde o jeden z nejbláznivějších výtvorů kolekce limited, jaký kdy Domantas Užpalis vyvinul. Čerstvé syrové kakaové boby jsou obklopeny bílým slizem nazývaným kakaová placenta, také známým jako dřeň/buničina, ta je přirozeným zdrojem bioaktivních fenolových sloučenin se značnou antioxidační aktivitou. V buničině kakaa jsou identifikovány následující antioxidanty: flavonoidy, fenolové kyseliny, isoflavony, antokyany, proantokyanidiny a alkaloidy. Epikatechin a gallocatechin jsou nejhojnější flavonoidy, zatímco kyselina sinapinová a ferulová jsou nejkoncentrovanější fenolové kyseliny. Theobromin, hořký alkaloid podobný ve své struktuře (ale odlišný vlastnostmi) kofeinu, je spolu s teofylinem a kofeinem nejpozoruhodnější alkaloidní složkou v buničině kakaa. Buničina je navíc bohatá na organické kyseliny (kyselina vinná, jablečná, mléčná, octová, citrónová a kyselina propionová), přičemž kyselina citrónová je nejhojněji zastoupená.

Chuť a složení buničiny se mezi kakaovými odrůdami hodně liší, od výrazné a kyselé jako limeta, až po velmi jemnou, sladkou a ovocnou chuť podobnou mangu nebo liči. Vždy je však bohatá na vitamíny a antioxidanty.

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Domantas Uzpalis

HMOTNOST: 90 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Mexiko
SLOŽENÍ: 100% heirloom kakaová buničina. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
332 kJ/79 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 86 g
z toho cukry 86 g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

70% RAW PORCELANA (světlá hořká bioaktivní čokoláda) Naive

70% RAW PORCELANA (světlá hořká bioaktivní čokoláda) Naive

70% speciální bioaktivní světlá-hořká čokoláda. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů, alkaloidů a anandamidu. Povznášející. Drsná.

skladem

255 Kč

70% GRAND CRU (2019 limited) - VinteVinte 50g

70% GRAND CRU (2019 limited) - VinteVinte 50g

Grand Cru limitované dílo z Porcelana Blanca Rioja kakaa od VinteVinte z Portugalska.

skladem

599 Kč 499 Kč

72% IMMUNE MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

72% IMMUNE MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

72% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru s 3-složkovým imunitním komplexem adaptogenních hub. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

skladem

99 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím