BIO RAW klíčené mandle Naturkostbar 250g
Nejvyšší kvalita RAW BIO mandlí na trhu - vyklíčeno. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Naturkostbar |
Kód: | Kód: NKB50 |
Nejvyšší kvalita RAW BIO mandlí na trhu - vyklíčeno. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C.
Naše aromatické organické mandle pocházejí z úrodné oblasti kolem Valencie ve Španělsku. Když jsou zralé, jsou sklizeny a poté louskány a oloupány. Mandlová jádra v RAW kvalitě zůstávají obzvláště čerstvá a bohatá na živiny, protože se sama suší bez dalšího tepla.
Mandle klíčíme v naší továrně ve Švýcarsku - tím se zvyšuje biologická dostupnost vitamínů a minerálů, které obsahují a deaktivují mnohé antinutrienty a přírodní toxiny, jádra jsou namočením a klíčením stravitelná a nádherně křupavá, bez pražení, množství enzymů stoupá.
Naklíčené mandle jsou zdravé, protože obsahují mnoho minerálů a živin. Dodávají nám nenasycené mastné kyseliny, vitamín E, vitamín B2 a B3, B1 a kyselinu listovou. Křupavá jádra bodují také zdravou minerální směsí vápníku, fosforu, zinku, železa a hořčíku, který je důležitým minerálem zejména pro sportovce.
Naše sladké naklíčené bio a raw mandle mají v těle zásaditý účinek. Jsou tedy ideální svačinkou mezi jídly. Svým jemným aroma obohacují müsli, dezerty i slané pokrmy. Skvěle se hodí i jako dekorace.
Pokud jste někdy po konzumaci ořechů zažili nadýmání, plynatost nebo jiné zažívací potíže, nejste sami. Ořechy mohou být pro některé lidi obtížně stravitelné kvůli vysokému obsahu specifických rostlinných látek a toxinů. Řešení tohoto problému však nabízejí právě naklíčené ořechy.
Proces klíčení snižuje např. hladiny kyseliny fytové a inhibitorů enzymů, které jinak mohou u citlivých jedinců způsobovat zažívací potíže a ztráty minerálů. Kromě toho mají naklíčené ořechy nižší glykemický index než běžné ořechy, což může pomoci udržovat správnou hladinu cukru v krvi a zabránit energetickým haváriím a únavě.
Klíčení ořechů zvyšuje také antioxidační aktivitu. Antioxidanty jsou sloučeniny, které pomáhají chránit tělo před oxidačním stresem, který může přispívat k chronickým onemocněním, jako je rakovina, srdeční choroby a cukrovka. Zatímco ořechy jsou již dobrým zdrojem antioxidantů sami o sobě, klíčení může jejich antioxidační aktivitu ještě daleko zvýšit. Během klíčení ořechy aktivují enzymy, které zvyšují produkci antioxidantů, jako je vitamín C, vitamín E a fenolové sloučeniny. Tyto antioxidanty pomáhají neutralizovat volné radikály a chrání před poškozením buněk. Hl. ze specifických je vitamin E, který se nachází ve většině naklíčených ořechů, je silným antioxidantem, který pomáhá chránit buněčné membrány před poškozením. Výzkum ukázal, že naklíčené ořechy mají mnohem vyšší antioxidační aktivitu než běžné ořechy. Jedna studie zjistila, že naklíčené ořechy měly 3násobné zvýšení antioxidační aktivity ve srovnání se syrovými nebo praženými ořechy.
Kromě antioxidačních výhod nabízejí naklíčené ořechy také další výhody, jako je lepší trávení a vstřebávání živin, více alkalické působení a nižší nároky na tvorbu endogenních enzymů v těle. Výběrem naklíčených ořechů od Naturkostbar si můžete vychutnat svačinu, která je nejen lahodná, ale také plná živin a zdraví prospěšných látek.
***
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
RAW kvalita = Nabité živinami!
HMOTNOST: 250g
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar)
SLOŽENÍ: Mandle naklíčené bio (ES)* * CH-BIO-086
z ekologického zemědělství EU (CZ-BIO-002)
alergen: mandle
Nutriční hodnoty Ø | na 100 g/100 ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 2508 kJ/607 kcal | 30,35 % |
Tuky:
|
53,00 g | 75,71 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
5,08 g | 25,40 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
36,00 g | 240,00 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
11,90 g | 79,33 % |
Sacharidy: | 3,90 g | 1,50 % |
z toho cukry:
|
3,50 g | 3,89 % |
Vláknina:
|
12,60 g | 25,20 % |
Bílkoviny:
|
22,30 g | 44,60 % |
Sůl:
|
0,03 g | 0,50 % |
Vitamín E:
|
12,00 mg | 100,00 % |
Vitamín B1 (thiamin):
|
0,30 mg | 27,27 % |
Vitamín B2 (riboflavin):
|
0,40 mg | 28,57 % |
Vitamín B3 (niacin):
|
4,20 mg | 26,25 % |
Vitamín B6:
|
0,10 mg | 7,14 % |
Kyselina listová/folacin:
|
48,00 ug | 24,00 % |
Biotin:
|
10,00 ug | 20,00 % |
Kyselina pantothenová:
|
0,50 mg | 8,33 % |
Vápník:
|
270,00 mg | 33,75 % |
Fosfor:
|
510,00 mg | 72,86 % |
Železo:
|
4,80 mg | 34,29 % |
Hořčík:
|
240,00 mg | 64,00 % |
Zinek:
|
6,00 mg | 60,00 % |
Jód:
|
2,00 ug | 1,33 % |
Draslík:
|
760,00 mg | 38,00 % |
Chlorid:
|
40,00 mg | 5,00 % |
SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě
Spotřeba: dle datumu na obalu (bis Ende)
Mohlo by Vás zajímat
RAW Baumnuss Fiesta (rozmarýnové divoké vlašáky) Naturkostbar (Swiss) 100g
Divoké RAW klíčené švýcarské vlašské ořechy v božsky kořeněné směsi zabalené na cesty. Nejvyšší kvalita RAW vlašáků na trhu - vyklíčeno. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C, z divoké přírody.
BIO RAW Pistácie Naturkostbar (Swiss) 250g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita RAW BIO pistácií na trhu. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C, BIO certifikováno.
BIO RAW Vysokohorské makadamové ořechy Naturkostbar (Swiss) 250g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita RAW BIO makadamií na trhu. Z vysoké nadmořské výšky mount Kenya (okolo 2000 m.n.m.). Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C, BIO certifikováno.
BIO Burákové máslo s alpskými solnými květy Naturkostbar (Swiss) 550g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita slaného burákového pyré na trhu s alpskými solnými květy. Zcela bez balastu a s nejvyšší úrovní surovin i zpracování. Švýcarská řemeslná manufaktura - BIO certifikováno.
BIO RAW klíčené piemontské lískové ořechy Naturkostbar 250g
Nejvyšší kvalita RAW BIO lískových ořechů na trhu - vyklíčeno. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracováno do 41°C.
BIO Burákové máslo Naturkostbar (Swiss) 550g (CZ-BIO-002)
Nejvyšší kvalita burákového pyré na trhu. Zcela bez balastu a s nejvyšší úrovní surovin i zpracování. Švýcarská řemeslná manufaktura - BIO certifikováno.