80% Solo Kakao (Chuncho - Peru) - MEYBOL 70g
Jedna z nejlepších 80% světa ze vzácné odrůdy divokého Chuncho kakaa, oceněného zlatem. Zobrazit více
| Kód: | Kód: MEY2 |
Meybol Cacao - Oceněné luxusní ručně vyráběné čokolády -
„5 po sobě jdoucích let excelence: Vítěz ceny za nejlepší německou hořkou bean to bar čokoládu“ přivádí nejexkluzivnější kolekci Solo kakao z limitované edice staletých stromů divokého chuncho kakaa s nezaměnitelnou ovocitostí a květinovostí, která vyniká i mezi těmi nejlepšími tabulkami světa oceněnými zlatem.
80% originální kakao Chuncho / Jedna plantáž / Limitovaná edice
– Čisté 80% kakao boby bez kakaového másla, bez aditiv, bez hořkosti a 20% raw surový třtinový cukr –
Chuncho je senzorickým zjevením díky své fascinující vůni a chuťovému profilu, nízké hořkosti a neuvěřitelné krémovosti.
Přesvědčte se sami a vychutnejte si skutečně exkluzivní kreaci s oříškovými akcenty a ovocno-květinovými tóny – Solo Cocoa Chocolate vám nabízí jedinečnou paletu chutí, jakou jste u běžné čokolády ještě nezažili.
Čokoláda se 100% jemným kakaem z divokého Chuncha, přirozeně rostoucího v peruánských horách z jediné plantáže určené pouze pro toto kakao.
Produkováno ve velmi odlehlých andských údolích v oblasti VRAEM v jižním Peru. Na této čokoládě jsme spolupracovali přímo s producentem na jeho pozemku a dohlíželi na každý detail sklizně, výběru a fermentačního procesu. Výsledkem je tyčinka výjimečné kvality.
Výrobní proces
Všechny naše čokoládové výrobky jsou vyrobeny z nejkvalitnějších kakaových bobů na světě, a to podle principu „od stromu po tabulku“.
Naše hlavní ingredience
„Kakao Chuncho“
- Matka kakaových bobů - Kulturní dědictví Peru
Zažijte výjimečnou rozmanitost našich kakaových bobů Chuncho – matky všech kakaových bobů. Jsou považovány za nejkvalitnější a nejcennější odrůdy kakaa a tvoří jen velmi malou část celosvětové produkce. Chuť těchto původních bobů je tak jedinečná a komplexní, že nejsou potřeba žádné další přísady. Proto klademe velký důraz na to, aby kakao bylo co nejčistší. To vám dává možnost vychutnat si pravou chuť kakaa a zažít, jak skutečně chutná přírodní a autentické kakao.
S láskou a úctou k přírodě a lidstvu
Čistá příroda
Pouze tři ingredience: originální kakao, 100% přírodní kakaové máslo a surový třtinový cukr.
Kromě jemného kakaa přidáváme do naší čokolády unikátní surový třtinový cukr (panela) a 100% přírodní kakaové máslo z našich vlastních peruánských kakaových bobů, abychom zvýraznili její výraznou chuť.
Od sklizně až na stůl
Společnost Meybol Cacao se zavázala k konceptu „od stromu po tabulku“. To znamená, že kontrolujeme a zajišťujeme transparentnost v celém hodnotovém řetězci – od kakaové rostliny až po hotovou tabulku. Jinými slovy, od pěstitele kakaa přímo k vám, bez zprostředkovatelů a bez jakékoli ztráty kvality.
To zahrnuje výběr kakaových plantáží a producentů, kteří splňují naše standardy kvality, životního prostředí a sociální standardy; výběr těch nejlepších a nejaromatičtějších odrůd kakaových bobů; pěstování, sklizeň a fermentaci; výběr a zpracování bobů; místní produkci čokolády v Peru; export; prodej; a dodávky našim zákazníkům.
***
Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá vysoko% čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.
Tato čokoláda je oslazená raw surovým třtinovým cukrem v množství 10,5g na půlku celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malinkém jablku).
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 70g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: 80% kakao chuncho (Peru), 20% raw surový třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny min. 80%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g:
Energetická hodnota 644 kcal / 2694 kJ
Tuky 52g, z toho nasycené mastné kyseliny 32g
Sacharidy 36g (z toho cukry 21)
Bílkoviny 9g
Sůl 0,01g
Odrůda kakaa: Wild Chuncho - VRAE Peru
Aroma profil: Minimální hořkost, oříškové tóny, káva, karamel a velmi ovocné aroma.
Chuncho je senzorickým zjevením díky svému fascinujícímu aroma a chuťovému profilu, nízké hořkosti a neuvěřitelné krémovosti. Téměř žádná hořkost, oříškové tóny, kávové, karamelové, ovocné a květinové aroma.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
70% JAGUAR Donkey (darkmilk z wild Theobroma bicolor) s oslím mlékem bez cukru - Naive 50g
70% oslí mléčná kakaová tabulka z výhradně jaguářích bobů z mikro šarže soukromého divokého sběru v džungli od Chocolate Naive s čerstvě lisovaným kakaovým máslem. Bez cukru a balastu.
70% čokoláda na pití (48h conch/blend) - Naive 300g
70% čokoládové hoblinky Naive z výběrových kakaových bobů pro přípravu horké čokolády, přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.
77% Demon seed WHISKEY (Colombia) - Goodnow farms 55g
77% speciální pikantní tmavá čokoláda z kolumbijských bobů naložených v demon seed whiskey. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
Obří 75% NOVE "9" - Amedei 1KG
75% prémiová čokoláda z Toskánska s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.
Divoká 70% čokoláda s cupuaçu Luisa Abram
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa s kousky ovoce cupuaçu. Skutečná chuť Brazílie!
70% Černá ovce (ovčí darkmilk bez cukru) Feitoria do Cacao 50g
Prémiová 70% darkmilk čokoláda s ovčím mlékem a bez přidaného cukru.

