AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Velikonoční sada tmavých Amedei vajíček je kazeta 3 vajec - výběr 80g vajec limitovaná edice Toscano Pistachio, Toscano Hazelnut a Toscano Red Fruits. Každé vejce obsahuje dvě lahodné pralinky z hořké čokolády 66% s lískovými oříšky CHZO Piemont - to vše v dárkové krabičce.

Delikátnost bílé čokolády, sladkost mléčné čokolády, intenzita hořké čokolády dohromady v tomto balení limitované edice. Výběr nejoblíbenějších příchutí z řady Frutti, kde se čokoláda snoubí s nejkvalitnějšími italskými surovinami: lískový ořech CHZO Piemont, CHOP zelené pistácie di Bronte a pečlivý výběr mrazem sušených jahod, třešní a malin!

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýká jako jídlo. Po malých kouscích se nechává rozpustit v ústech a na jazyku (cumlá se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé čokolády pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být fakta sdílena kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 240g (3x80g)
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ variant: 

Toskánské vejce červené ovoce

Složení: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené ovoce (jahody, třešně, maliny) (10%). Kakao min. 70 %.

Pistáciové toskánské vejce

Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, „Green Pistachio di Bronte DOP“ (10%). Kakao min. 29 %.

Toskánské oříškové vejce

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, „Nocciola Piemonte CHZO“ (31 %). Kakao min. 32 %

Oříšková pralinka - Exteriér: 66% extra hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo). Kakao min. 66% Vnitřní: třtinový cukr, CHZO Piemontský lískový ořech (18%), kakaové máslo, kakaová hmota, kakao, sušené plnotučné mléko, Pistácie Verde di Bronte DOP, sušené odstředěné mléko, Avola mandle PAT, přírodní aroma."

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: dle české etikety na obalu

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 


Mohlo by Vás zajímat

Malva Flowers - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

Malva Flowers - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy s květinou Malva olorosa.

není skladem

349 Kč

DÁRKOVÝ MEGABOX BARINAS - Amedei 2035g

DÁRKOVÝ MEGABOX BARINAS - Amedei 2035g

Největší mega-dárková kazeta ručních výtvorů toskánské bean-to-bar čokolády Amedei. Obsahuje to úplně všechno nejlepší z jejich dílny.

skladem

5 499 Kč 4 999 Kč

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Dvě speciální světlé čajové čokolády Naive s výběrovými zelenými čaji Hōjicha a Gyokuro.

skladem

195 Kč 179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím