Kakaové máslo je tuhý nažloutlý tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech. Zbylé výlisky se rozemelou na kakaový prášek.
Má velice jemnou čokoládovou vůni. Kakaové máslo BIO se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Využití kakaového másla je mimořádně všestranné. Můžete ho použít také na pečení, vaření a smažení (sladkých i slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění a doporučujeme se jím natřít po opalování. Budete voňaví jako čokoláda. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C) - Jde o jeden z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vysoký podíl stabilních nasycených mastnych kyselin a antioxidanty zabraňující žluknutí.
V kakaovém máslu je obsažen Vitamin E + přírodní antioxidanty + kyselina olejová. Bez přídavku cukru, aromat, barviv nebo jiných aditiv.
Složení: Bio kakaové máslo - různé tvary.
Způsob použití: kousky másla lze před přidáním do receptu nastrouhat nebo roztát (nad párou).
Upozornění! Při manipulaci s roztaveným kakaovým máslem buďte opatrní - může Vás popálit.
Skladování: Skladujte v suchu, mimo přímého slunečního záření při teplotách 4-25 ° C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 3700 kJ (899 kcal) |
tuky | 99,81 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 59,48 g |
sacharidy | 0,2 g |
z toho: cukry | <0,40 g |
bílkoviny | <0,20 g |
sůl | <0,005 g |
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku