AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

***

Nejikoničtější tabulky a výběr lahodných napolitainů v nové dárkové kolekci od Amedei.

Icona oslavuje ikonické produkty, které se zapsaly do historie společnosti Amedei a celé kategorie čokolády typu bean-to-bar.

OBSAH:

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

HMOTNOST: 292g 
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
SLOŽENÍ: 

Blanco de Criollo neapolského formátu

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toscano Black 70

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánské mléko

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %

Toskánský lískový ořech

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy CHZO Piemont (15 %)

Chuao formato napolitains

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánské pistácie

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, zelené pistácie di Bronte DOP (10%).

Toskánské mléko

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %

Toscano Neapolský formát latte

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %

Neapolský formát Toscano Black 63

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toscano Black 63

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánské červené ovoce

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené ovoce (jahoda, třešeň, malina) (10%).

Nový neapolský formát

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Prendemé Toscano Black 70 - 150g

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Neapolský formát Toscano Bianco

Hnědý cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko.

Neapolský formát Toscano Black 70

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Porcelana neapolského formátu

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Vše:

Alergeny: Mandle, lískové ořechy, pistácie, mléko, vlašské ořechy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: viz. https://amedei.it/collections/collezioni/products/icona

Energetická hodnota 2349 kJ/556 kcal
Tuky 4g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,19g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. Expirace: 14 měsíců


Mohlo by Vás zajímat

Gold Pralines 25 - Amedei 260g

Gold Pralines 25 - Amedei 260g

Prémiové bean-to-bar pralinky od Amedei z Toskánska.

skladem

1 149 Kč

85% CRU Grenada - Amedei

85% CRU Grenada - Amedei

85% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

169 Kč

Obří Toscano White - Amedei 1KG

Obří Toscano White - Amedei 1KG

Bílá prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska v obřím provedení.

skladem

1 599 Kč 1 499 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím