Naší hnací silou HealthForce je podporovat lidi a životní prostředí nabídkou holistických zdravotních produktů s využitím vybraných ingrediencí a nejpřísnějších, ekologických výrobních postupů. Všechny ingredience procházejí pečlivým výběrem, který zajišťuje, že v každém produktu HealthForce SuperFoods® jsou použity pouze prvotřídní ingredience.
Divoký Truly Natural vitamín D3 (+K2) HealthForce 120 kapslí
Vitamín D3 v přírodní formě z divoce rostoucích arktických lišejníků (obohacený navíc o sunshine směs a vit K2 z natto). Enormně důležitá hormonální látka a bohužel také jeden ze všeobecně nejvíce deficitních mikro-nutrientů dnešní doby. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Health Force |
Kód: | Kód: HF12 |
VITAMÍN D TRULY NATURAL™ je pečlivě vytvořená receptura kombinující silné přínosy 100% přírodního, v divočině udržitelně sklízeného a zároveň veganského zdroje vitamínu D3, přírodního vitamínu K2 (MK-7) a směsi celistvých potravinových výtažků pro podporu imunitních funkcí, zdraví kostí, kardiovaskulárního systému a vyvážené nálady.
Jako zdroje těchto esenciálních vitamínů jsme zvolili certifikované organické a v divočině udržitelně sklízené arktické sobí lišejníky a nemodifikované japonské natto. Skutečně přírodní vitamín D obsahuje také směs celistvých potravinových výtažků (sunshine blend), která napomáhají biologické dostupnosti, vstřebávání a ještě lepší asimilaci vitamínu D3 a K2.
Zažijte transformační sílu skutečně přírodního vitamínu D, vysoce kvalitního, prémiového veganského doplňku stravy s vitamínem D3, jehož čistota a účinnost jsou přísně testovány.
VEGANSKÝ VITAMÍN D3 (cholekalciferol): 2000 IU (50 mcg), 250% RHP v každé kapsli. Arktický Sobí lišejník ( Cladonia rangiferina ) je odolný organismus (symbiotický vztah mezi houbou a zelenou řasou), který se hojně vyskytuje ve volné přírodě divočiny v nedotčeném prostředí arktických oblastí a obsahuje veganský vitamin D3 v jeho nejčistší formě. Náš veganský vitamin D3 se extrahuje z certifikovaného organického a udržitelně divoce sklízeného sobího lišejníku za použití etanolu bez GMO. Nepoužívají se žádná agresivní rozpouštědla a vitamin D3 je testován na zbytky rozpouštědel a účinnost.
Skutečně přírodní vitamín D poskytuje přírodní rostlinný vitamín D3, který tělo snadno vstřebává, což zajišťuje optimální využití a maximální přínos. V kombinaci s neuvěřitelnou silou vitamínu K2 (MK-7) extrahovaného z geneticky nemodifikovaného natta, tradiční japonské fermentované potraviny, která se v některých oblastech Japonska konzumuje již přes 1000 let, poskytuje toto složení synergický efekt, který podporuje celkové zdraví a vitalitu.
VITAMÍN K2 (menachinon-7 (MK-7)): 125 mcg na kapsli. Vitamín K je skupina blízce příbuzných sloučenin, z nichž každá má svou vlastní rozmanitou biologickou aktivitu; nejedná se o jednu samostatnou sloučeninu. Ve své přirozené formě může vitamín K znamenat vitamín K1, který je syntetizován rostlinami a je přítomen převážně v zelené zelenině a řasách. Je to vitamín K, který je v naší stravě nejhojnější. Vitamín K může také znamenat vitamín K2, který má několik podtypů, přičemž každý podtyp se liší délkou postranního řetězce. Vitamín K2 se produkuje v našem těle, lze jej nalézt v živočišných produktech nebo jej mohou syntetizovat bakterie a my přijímat prostřednictvím fermentovaných potravin (např. kysané zelí, zralé sýry a tvaroh, natto). Pokud jde o natto, jeho přírodní K2 MK-7 je produkován probiotickou bakterií Bacillus subtilis poddruh natto a je nositelem nejvyššího obsahu K2 MK-7 ze všech potravin. I když MK-7 lze vyrábět synteticky, příroda ví nejlépe, a proto jsou dle nás fermentované potraviny skutečně nadřazeným zdrojem MK-7.
SMĚS SUNSHINE Z CELISTVÝCH POTRAVIN: Výživa je týmový sport. Živiny, jako jsou vitamíny D3 a K2, vyžadují pomocné živiny, aby byly co nejlépe vstřebatelné a využitelné. Extrakty z certifikovaných organických modrozelených řas, organických listů kopřivy, organických hub shiitake (plodnice) a maitake (plodnice) poskytují mastné kyseliny, mikroživiny, antioxidanty a beta-glukany, které dále pomáhají podporovat imunitní systém a také podporují vstřebávání vitamínů D3 a K2 (MK-7). Šťáva z třešní acerola pak poskytuje 44 % denní hodnoty vitamínu C na porci pro další podporu imunity.
Málo známým faktem o vitaminu D je, že nejen pomáhá vstřebávat a asimilovat vápník a fosfor ze střeva, ale také usnadňuje vstřebávání dalších esenciálních prvků: hořčíku, mědi, zinku, železa a selenu.
Výsledky testů čistoty produktu
Vitamín D je VITÁLNÍ látka a hlavní hráč ve zdraví a síle lidského těla a Imunitního systému. Velmi často podceňován a nedostatečně doplňován. Pro vitální zdraví je naprosto nutné nevyhýbat se slunci, ale naopak snažit se trávit dostatek času venku na světle a čerstvém vzduchu. Kromě tohoto důležitého kroku pro lidské zdraví, imunitu a hormonální systém je však možné a velmi vhodné vit. D(který se v těle přirozeně tvoří při pobytu na slunci) doplňovat skrze celistvou stravu (živočišné superpotraviny a zdroje typu kaviár, vaječné žloutky, ryby a jejich čerstvé neoxidované játrové oleje apod.) a/nebo specifické doplňky stravy(jako je tento), které pomohou při vyšší potřebě a/nebo deficitu v konkrétních obdobích.
Vitamín D liposomální forma pro větší biodisponibilitu vitamínu D3 (cholecalciferol, zdroj: lanolin cholesterol z ovčí vlny). V kapslích licaps, které redukují oxidační potenciál a prodlužují trvanlivost.
Vybavujete si ten úžasný pocit vnitřní síly a dobré nálady, když je krásné slunečné počasí? Přesně tyto momenty jsou důležité pro celkové zdraví organismu. Při vystavení slunečnímu záření si v hlubokých vrstvách pokožky přirozeně vytváříme vitamín D.
Tento důležitý vitamín se v těle chová jako prohormon. Působí na mnoha úrovních organismu, kde pomáhá fyzicky i pocitově udržovat harmonický stav: díky vitamínu D jednoduše máme elán. Stará se o udržení zdravých kostí a svalů a je důležitý v procesu dělení buněk. Tím tedy podporuje vitalitu těla. A nejen to, blahodárně působí také na imunitní systém.
Při nedostatku sluníčka vám prospěje si vitamín D doplnit. Udržíte tak svůj organismus v energickém chodu.
Povolená zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012
Vitamín D přispívá k:
- normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu
- normální hladině vápníku v krvi
- udržení normálního stavu kostí
- udržení normální činnosti svalů
- udržení normálního stavu zubů
- funkci imunitního systému
- vitamín D se podílí na procesu dělení buněk
Tento aktivní vitamín D3 je důležitý pro zdraví imunitního systému a zároveň pomáhá vstřebávání vápníku, podporujícího zdraví kostí a zubů.
CO TO JE „VITAMÍN D“?
Pod tímto názvem se skrývají dvě známé formy:
D2 – nachází se v rostlinných zdrojích. Zvláště bohaté na vitamín D2 jsou hlavně houby vystavené slunečním paprskům, vitamín D2 má ale mnohonásobně nižší biologickou aktivitu, než vitamín D3.
D3 – nachází se v živočišných produktech, je to aktivnější forma vitamínu D.
Vitamín D – podpora pro vaše zdraví
Pravděpodobně dorazíte do práce, zatímco je slunce ještě nízko. Možná vyjdete ze své kanceláře do auta, abyste si zajeli na oběd, nebo jíte přímo u stolu a domů se pak dostanete až ke konci dne, kdy je slunce již daleko za svým vrcholem, natož aby ještě mohlo optimalizovat váš vitamín D.
Dokonce, i když se dostanete přes poledne ven, může to být jen na pár chvil. Dále je rovněž pravděpodobné, že na sobě máte dlouhé rukávy i dlouhé kalhoty, bránící slunci proniknout k vaší pokožce.
Zároveň je možné, že po dlouhé zimě a bez žádného pobytu na sluníčku vaše pokožka začíná letní sezónu s velmi podprůměrnou hladinou vitamínu D.
Vitamín D podporuje váš celkový zdravotní stav. Nedávné objevy naznačují, že má podstatně rozsáhlejší účinky než jen pro zdraví našich kostí.
Proč potřebujeme vitamin D?
Výzkumy naznačují, že až 85% lidí by mohlo trpět nedostatkem vitamínu D, aniž by o tom věděli. To znamená, že mají zhoršené zdraví. Ve skutečnosti někteří vědci vyžadují urgentní opatření. Proč?
Protože současné vědecké výzkumy dokazují, že všechny buňky a tkáně v těle jsou receptory vitamínu D – a docházejí tak k závěru, že všechny buňky a tkáně potřebují ke svému správnému a bezvadnému fungování vitamín D.
Nejen to, vitamín D je zodpovědný za regulaci více než 2000 genů v těle.
Vitamin D ručí za velmi složité metabolické procesy. Vědci věří, že vitamin D nabízí širokou škálu základních biologických funkcí týkajících se mnoha aspektů našeho zdraví.
Jak je to se vstřebáváním vitamínu D
Při konstatním dávkování vitamínu D3 potřebujete přibližně 3 měsíce nepřetržitého dávkování, abyste dosáhli zvýšení a ustálení hodnoty v krvi. Optimální hodnota je stanovena v rozpětí 30-80 mcg/l.
Názory na optimální hodnoty se liší v průměru je uváděno 40-60 mcg/litr (40-60 ng/ml).
Institute of Medicine (IOM) v roce 2010 zvýšil horní limit denní dávky na 4000 IU pro dospělé nad 19 let. Pro děti stanovil horní limit mezi 1000 - 3000 IU denně v závislosti na věku.
Co se týče koncentrace tak IOM stanovil 50 mcg/l jako dostačující koncentraci pro 97% populace pro normální vývoj.
Hodnoty lze počítat podle následující tabulky: http://unitslab.com/node/224
Kolik potřebujeme denně?
Příjem vitamínu D ze slunce je individuální záležitostí. Přibližně můžeme uvést, že 15-20 minutová expozice celého těla v červenci dodá cca 15 000 IU vitamínu D (lidé s tmavou pletí potřebují dvojnásobný čas).
Opalování může být pro řadu lidí značně rizikové (pro osoby, které mají světlou pleť, málo pigmentu a důsledkem je spálení.) Opalování je o správném načasování a odhadnutí možností.
Následující graf ukazuje vztah mezi účastníky, kteří reportovali o 41% méně případů výskytu chřipky a o 15% méně případů výskytu nachlazení. Jednalo se o jedince s hodnotou vitamínu D nad 40 ng/ml v krvi:
Zde níže zase počet účastníků jiného průzkumu (1659 osob), z toho vybráno 17% nad 65 let. Ti, u kterých došlo ke zlomenině kosti, měli obsah vitamínu D v krvi ve většině pod 40 ng/ml. U účastníků pod 20 ng/ml byly výsledky zlomenin 3-krát častější než u skupiny nad 40 ng/ml. Obecně je potřeba dbát na optimální příjem vitamínu D, hořčíku, proteinů a vápníku, též udržovat optimální hodnoty vitamínu C a K2.
Proč pamatovat na dostatek vitamínu D?
Příliš málo vitaminu D nemusí mít žádné zjevné příznaky navenek. Přesto vitamín D (konkrétně vitamín D3) podporuje neuvěřitelnou škálu systémů a funkcí v těle.
Jak si můžete být jistí, že máte dostatek vitamínu D?
U některých skupin obyvatelstva je více než pravděpodobné, že mají nižší hladiny vitamínu D než ostatní. Ale nezapomeňte, že se odhaduje, že 85% lidí trpí jeho nedostatkem. Patříte k oněm 85% nebo třeba do jedné z těchto skupin?
Lidé s omezenou expozicí slunečnímu záření
Během dlouhých šedivých zimních měsíců budete možná muset doplnit svůj vitamín D3, pokud nemáte přístup k bezpečnému soláriu.
Nicméně, dokonce i v létě jsou mnozí z nás jako novodobí ‚jeskynní lidé‘. Většina lidí se i v letním období jen velmi málo vystavuje pobytu na slunci. Důvodem může být práce uvnitř budovy během doby vrcholného slunečního světla, aby se zabránilo horku, nebo také kulturní zvyklosti v odívání.
Dokonce i o víkendu, když je deštivo, můžete postrádat sluneční záření. Jestli je to váš případ, tak pravděpodobně nemáte dostatek vitamínu D, který potřebujete.
A věděli jste, že vaše auto, okna v domě i v kanceláři blokují většinu sluneční vlnové délky, kterou vaše pokožka potřebuje, aby mohla vyrobit vitamín D? Takže se nespoléhejte na to, že jej získáte uvnitř – nebo v autě.
Dále, pokud žijete v průmyslové oblasti se znečištěným ovzduším s vysokým obsahem síry (kyselé deště), které blokují sluneční paprsky, vaše hodnoty vitamínu D jsou pravděpodobně rovněž nízké.
Vaše holá pokožka potřebuje být každý den alespoň na 10–15 minut vystavena přímému slunečnímu světlu, aby mohla produkovat vitamín D, který potřebujete. Stejně jako okna, také bundy a dlouhé kalhoty blokují hodnotné sluneční vlnové délky.
Lidé s nadváhou
Jedinci, kteří mají nadváhu, mívají často podstatně vyšší potřebu vitamínu D, protože vitamín D je rozpustný v tucích a skrytý v jejich tuku.
Těhotné ženy
Nové důkazy naznačují, že hladina vitamínu D během těhotenství může být zásadně důležitá pro vás a vaše dítě.
Starší lidé
Jste ve věku, kdy vaše pokožka ztrácí schopnost vytvářet vitamín D. Navíc mají starší lidé tendenci trávit více času doma.
Lidé tmavé pleti
Lidé s tmavší barvou pleti mají vyšší hodnotu melaninu, který blokuje UVB záření a omezuje schopnost těla produkovat vitamín D3. A co víc, vitamín D se velmi vzácně vyskytuje v potravinách a je k dispozici pouze ve velmi omezeném množství např. ve vejcích, játrech, orgánech, kaviáru a tučných rybách.
***
Vitamín K2 - VITÁLNÍ látka a hlavní hráč ve zdraví zubů, kostry a správném využití vápníku v těle. K2 MK-7 (menachinon-7 rostlinného původu) má molekulovou strukturu, která může byt rychleji vstřebávána, a proto je okamžitě dostupná organizmu. Vitamín K2 přispívá k normální srážlivosti krve. Zejm. však vitamin K2 aktivuje osteokalcin, díky vápníku je vázán a uložen v kostní hmotě. Navíc Vitamin K2 MK-7 pomáhá rozpouštět vápník z měkké tkáně. Ve zkratce je tedy K2 zodpovědný za to, aby se vápník dostal tam kam má a naopak nebyl v těle na místech kde nemá co dělat (kalcifikace/ usazeniny, ledvinové kameny, zavápenatění cév apod.) Příjem většího množství vápníku bez současného příjmu vit. K2 (jako například z mléčných produktů a mléka od nepastvených zvířat nebo z vápníkových tablet apod.) je doslova nebezpečný. Stejně jako vitamín D3 tedy i K2 přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů a až společně pracují optimálně synergicky. Pozor, forma MK-7 je ideální pro většinu osob avšak těhotným a kojícím ženám naléhavě doporučuji přijímat hlavně přírodní živočišnou formu MK-4 (např. z Emu oleje a potravin na ni bohatých) zejm. protože MK-7 nepřekračuje bariéru placenty a nedostane se vůbec k plodu, MK-4 je klíčový pro optimální vývoj a šířku lebeční dutiny, pánevního dna a zbytku kostry a také protože MK-4 je jediný K2 v mateřském mléce a do něj přímo přecházející.
Epidemiologické studie provedené v posledním desetiletí u obyvatel střední Evropy ukázaly, že dostatečný příjem vitaminu K2 má velký význam pro kardiovaskulární a kostní zdraví. Studie v Japonsku prokázali tak silný efekt vit. K2 na osteoporózu, že se tam stalo běžnou praxí předepisování vitamínu K2 lékařem a jeho následné uhrazení pojištovnou. V Japonsku se uvádí podobné efekty vitamínu K1 jako u K2, avšak velký rozdíl ve vstřebatelnosti u lidí, která je u K1 do 10% a u K2 téměř 100%.
Nejčastější otázka bývá - jaký je rozdíl mezi K1 a K2? K1 byl objeven v roce 1929 jako esenciální faktor pro koagulaci krve (odtud zkratka K). Nověji objevený vitamin K2 je důležitý pro kostní metabolismus. Zatímco K1 se nachází v rostlinách, jako je listová zelenina, K2 je přítomen ve fermentovaných potravinách, potravinách živočišného původu a dále je do určité míry a za určitých okolností vytvářen bakteriemi přítomnými v gastrointestinálním traktu. K1 je tedy v zásadě produkován rostlinami a používá se v lidském těle pro regulaci srážlivosti krve(koagulant). Důležité je, že lidské bytosti nemohou příliš efektivně vyrábět K2 z konzumace K1 z vegetace(a obzvláště v případě nabouraného mikrobiomu): to mohou udělat pouze býložravci se specifickým trávícím systémem typu kráva apod. Vitamin K2 je to, čemu říkáme „aktivátor“, což v jeho případě znamená, že mj. stimuluje produkci osteokalcinu - bílkoviny, která v zásadě uvádí minerály(zejm. vápník) tam, kam mají jít. Tento vitamin je produkován různými zvířaty ze spotřeby K1 v travnaté vegetaci. S industrializací potravinového systému a příchodem krmení zvířat převážně zrninami, granulátem, semeny apod. namísto pastvy/senáže se tento vitamin téměř ztratil z naší moderní stravy, která je chudá na živočišnou produkci skutečně pastvených a přirozeně krmených zdravých zvířat a jejich produktů. Už v roce 1945 právě Dr. Weston A. Price (asi nejlepší zubař všech dob) popsal „nový vitamínový aktivátor“, který hrál významnou roli při využívání minerálů, ochraně před zubním kazem, růstu a vývoji, reprodukci, ochraně před srdečními chorobami a na správnou funkci mozku. Chemickým testem zjistil, že se tato sloučenina, kterou nazval aktivátor X, vyskytuje např. v másle, orgánech a tuku zvířat, které konzumují zelenou trávu, a také v některých mořských potravinách, jako jsou rybí vejce(kaviár). Pro mnohé tradiční kultury byly tyto potraviny posvátné a hráli klíčovou roli v reprodukci, výživě a udržení silného rodu. I proto byly v tradičních kulturách, které dr. Price navštívil po celém světě minimální znaky degenerace kostry, lebeční dutiny a zubů, vývoje pánevního dna apod. jako je tomu bohužel v moderních kulturách se silným deficitem mj. vit. K2 a celkově kvalitní stravy. Moderní kultury jsou naopak zahlceny zpracovanými potravinami, cukrem, moukou, rostlinnými pro-zánětlivými oleji a všelijakými polotovary, které ještě více prohlubují degeneraci a deficity těla. Vitamín K2 je jedna z klíčových látek pro robustnost a vitalitu organismu, připravuji o něm celý článek, který bude zveřejněn zde na webu již brzy.
Osteoporóza a cévní kalcifikace mají podobné etiopatogenetické mechanismy. Nedostatek vitaminu K2 může být zodpovědný za tzv. „vápníkový paradox“, tj. deficit vápníku v kostech a naopak jeho ukládání do cévních stěn. Nedostatek vitaminu K2 souvisí se sníženým příjmem v moderní stravě, s poruchou intestinální resorpce nebo se změnou střevní mikroflóry.
Vitamín K2, je velmi vhodné užívat také pokud je vitamín D3 užíván pravidelně a po delší dobu. Užíváním vitamínu D totiž tělo produkuje více proteinů závislých na vitamínu K2. Ty mají mnoho zdravotních přínosů, ale logicky pouze s dostatečným množstvím vitamínu K2 mohou být aktivovány.
Celoživotní riziko vzniku alespoň jedné zlomeniny je sníženo o 25 % při denním užívání alespoň 800 IU vitaminu D, 45 μg vitaminu K2 a 1200 mg vápníku. Kromě toho může vitamin K2 také zabránit tvorbě zubního kamene na vnějších horních stoličkách a za spodními předními zuby v důsledku vysokých hladin vápníku ve slinách. Vitamin K2 byl také spojen se zdravím ledvin, prevencí rakoviny a stabilizací hladiny cukru v krvi.
Mj. Vitamín K2: zásadně ovlivňuje metabolismus vápníku a působí synergicky s vit. D
přispívá k normálnímu proudění krve
pomáhá udržovat cévy, zuby a kosti zdravé
***
Divoký Truly Natural™ vitamín D3 (+K2) HealthForce 120 kapslí
Doplněk stravy. Vitamín D3 v přírodní formě z divoce rostoucích arktických lišejníků (obohacený navíc o sunshine směs a vit K2 z natto). D3 je enormně důležitá hormonální látka a bohužel také jeden ze všeobecně nejvíce deficitních mikro-nutrientů dnešní doby.
SLOŽENÍ produktu na 1 dávku - tedy 2 kapsle (860mg):
Vitamín C (z třešně acerloa) 40mg (44%)*
Vitamín D3 (z lišejníků)° 100mcg (4000 IU) (500%)*
Vitamín K 256mg (z toho 6mg jako K1 a 250mg jako K2 MK7) (213%)*
Sunshine směs z celistvých zdrojů (541mg): šťáva z plodů třešně acerola, řasy spirulina a chlorela, list kopřivy dvoudomé, extrakt z houby shiitake (plodnice), extrakt z houby maitake (plodnice).
Další složky: VeganCaps (pullulan z fermentované tapiocy), mikrokrystalická celulóza, výtažky z plodů houby shiitake, výtažky z plodů houby maitake, MCT olej (z kokosu/alergen) *% RHP - z referenční hodnoty příjmu (doporučená denní dávka) °organické a divoce sklízené
Dávek v balení: 60 Obsah: 120 kapslí
Doporučené dávkování: Berte 2 kapsle denně anebo dle doporučení svého kvalifikovaného zdravotníka.
Země původu: USA
Výrobce: Excelsior Alchemy, Tempe, AZ85284 pro HealthForce SuperFoods
Distributor v ČR: www.AdamRaw.cz, Adam Raw, Metylovice 552, Metylovice 73949 IČ: 03452824
Minimální trvanlivost: dle data zboku etiekty (EXP měsíc/rok) Skladujte v temnu, suchu a chladu.
Upozornění: Ukládat mimo dosah dětí. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Pokud jste těhotná nebo kojící, uíváte léky a/nebo máte zvláštní zdravotní stav, poraďte se o užívání s lékařem. Nepřekračujte doporučené dávkování.