BLACK and LATTE (DOUBLE EGG) - Amedei 450g
Velikonoční obří vejce dvojité z půl na půl mléčné a 70% tmavé čokolády od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Amedei |
Kód: | Kód: AM24 |
Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Limitovaná edice! Velikonoční vejce dvojité z půl na půl mléčné a 70% tmavé čokolády od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř.
70% tmavá toscano black Amedei je úplně první čokoládou jejich výroby a vlajkovou lodí, od které se kdysi vše začalo.. S tóny tabáku, opékaného sladu a cedrového dřeva je velmi delikátní volbou všech gurmetů. Rodí se ze směsi trinitario a criollo kakaa a zve na 70% plných emocí. Bohatá, vytrvalá, krémová. Díky těmto % univerzální delikatesa z kakaa.
Mléčná čokoláda, která již 9. rok v řadě vyhrála titul nejlepší mléčné čokolády světa od Compagnia del Cioccolato, což je jedna z nejvyšších autorit v odvětví čokolády na světě.
Právě z těchto dvou prémiových čokolád je toto téměř půl kilové obří velikonoční vejce v dárkové krabici a s pralinkami uvnitř. Jde o limitovanou edici pro velikonoce 2023. Originální a krásný řemeslný dárek na svátky pro milovníky kvalitní čokolády.
Kromě toho obdržela Amedei 85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ a je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
Toscano Brown Latte je vskutku umělecké dílo a nejlepší mléčná kakaová tabulka světa. S obsahem třtinového cukru v množství 18,5g na 50g porci (což je ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku) navíc není až tak "hříšná" jak by se u mléčné čokolády předpokládalo. Zpracované potraviny s obsahem cukru sice jdou mimo mou stravovací filosofii, to však jde i 100% striktnost a stres spojený se stravou. Kvalitní čokoláda může být součástí naprosto zdravého přístupu a to zejm. u sportovců a profesí s vysokým kalorickým výdejem a potřebou koncentrované energie. Osobně znám desítky profesionálních vrcholových atletů, kteří dokonce považují svou konzumaci (mléčné) čokolády, za "tajemství" jejich úspěchu.
Kvalitní čokoláda dokáže divy, je masivním koncentrovaným zdrojem minerálů a živin a také proto ji tolik lidí miluje a vyhledává. Já jsem za to, aby se jí, pokud je sladká jedlo raději méně ale maximálně kvalitní. S vyšší cenou, nižší hmotností a doslova božskou chutí se totiž každý nuceně "musí" lépe učit disciplíně a "bohaté skromnosti" a to je koncem konců moje nejdůležitější filosofie - z co nejméně, získat co nejvíce.
Toscano Brown Latte - předák mléčné čokolády Amedei. Výtvor zrozený nití sladkých vzpomínek z dětství, výsledek exkluzivní směsi čerstvého farmářského mléka (Amedei si sama mléko suší) a prémiového kakaa. V chuti vyniká krémová a vanilková vůně, čerstvé mléko a smetana. Perla mezi čistými mléčnými čokoládami.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
Mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkovin a minerálů mléka, ale i kalorií třtinového cukru a Toscano Black 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýká jako jídlo. Po malých kouscích se nechává rozpustit v ústech a na jazyku (cumlá se).
HMOTNOST: 450g
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ mléčná část: Třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota. Obsah kakaa min. 32%. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů a pistácií.
Aroma profil: TÓNY SMETANY, MÁSLA A BÍLÝCH KVĚTŮ.
SLOŽENÍ tmavá část: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 70%. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.
Aroma profil: NÁZNAKY TABÁKU, OPÉKANÉHO SLADU A CEDROVÉHO DŘEVA.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: (Mléčná část)
Energetická hodnota
2401 kJ/577 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 37 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,34 g
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: (Tmavá část)
Energetická hodnota
2387 kJ/574 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 43 g
z toho cukry 25 g
Bílkoviny 8,2 g
Sůl 0,02 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Strouhaná prémiová čokoláda na pití - Amedei
63% podpisové hoblinky Amedei pro přípravu horké čokolády na pití se směsí mletých lískových oříšků a mandlí nejvyšší kvality. Přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.
Obří 66% Prendimé hořká s mandlemi - Amedei 500g
Hořká prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska ze 66% kakaa a 30% speciálních čerstvých mandlí odrůdy Avola.
Obří Toscano Nut Brown (Gianduja) - Amedei 1KG
Prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata". V obřím provedení.
90% Toscano Black pecky - Amedei
90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska. Ekonomické balení ve formě peckových kapiček, určených především do profi receptů.