Standa Ranš

Když vidím dnešní mládež, tak mě opravdu štve ta bezcílnost a flákání se. Já sám jsem takový byl a díky tomu dnes vím kým nejsem. To vše se změnilo inspirací, která postupem času přešla v obrovskou víru ve své sny. Třeba i tento článek bude i pro někoho z Vás takovým počátečním  impulsem..

Už jako malý kluk jsem měl obrovskou vášeň ke sportu a celkově k pohybu. Hrál jsem fotbal,florbal,jezdil na kolečkových bruslí a spoustu dalšího. Takové to,když se hledáte a zkoušíte cokoliv co se naskytne. Ve 14 letech do toho přibyly ty méně přínosné aktivity. Začal jsem chodit na párty,kouřil jsem jednu cigaretu za druhou, k tomu nějaké ty lehké drogy a mé víkendové večery končili tak, že jsem o sobě nevěděl. Spousta z Vás ví co všechno uděláte abyste jednoduše zapadli a byly „normální“. Zvláště pak, když ze všech stran jen slyšíte, co je či není dobré.  Je to smutné, protože se spoustu lidmi to jde ruku v ruce po celý život. Už od mala je v nás rozvíjen strach, tudíž se radši řídíme druhými než svou vlastní pravdou. Už v tu dobu jsem začínal se cvičením, ale bylo to spíše takové nepravidelné plácání s primitivním cílem-být velký... S vlastní vahou jsem dal sotva pár dipů a natož shybů. Do toho všeho jsem maloval po nocích po zdech, takže opravdu takový výrůstek. Graffiti mě ale velmi naučilo: za prvé tvořivosti a za druhé jsem si pomalu začal uvědomovat, že když něco opravdu moc chcete, věříte v to tak nic není nemožné a výsledek už je jen součástí. Malování se mne drží dodnes (už si ale vystačím jen s papírem nebo plátnem :)). V 16 letech jsem se začal na plno věnovat  kultůristickému tréninku a začal jsem na sobě vidět první viditelnější výsledky a moc mě to bavilo. Pořád jsem ale neměl jasno. Stále jsem spíše poslouchal druhé než sám sebe. Dále jsem do toho pil a kouřil, ale tam uvnitř jsem si už v tu dobu začal uvědomovat, že tohle nejsem já, že mé já má navíc.

Největší změna přišla s prvním videem Seberevolty. Moc mě to nadchlo a hned jsem věděl, že tohle chci taky jednou umět. Nejvíc jsem byl zaujatý Adamem Raw. Díky němu jsem objevil i své další vzory jako LittleBeastM a Marvin Eder. Adam ale byl, je a vždycky bude takovým tím počátečním plamenem a největší motivací, co svou inspirací dostal ne jen mě z těch sr*ček dnešního zkaženýho světa. (Za to patří největší dík tobě brácho! :))  Alkohol a kouření šlo už úplně stranou a začal jsem být plně koncentrovaný na své cíle a sny.

 Mou dnešní naplní tréninku je workout s kombinací silového tréninku s váhami. Jako hlavní priority mé cesty je síla, ovládání vlastního těla a vytvoření si masivní postavy bez dnešních kultůristických tréninků  a stravování se. Jako svůj nevětší cíl v životě považuji stát se tou nejlepší verzí sebe sama a neustále pracovat ne jen na své vnější ale i na té vnitřní stránce. V tomto mě nejvíce inspiruje a je mi obrovskou oporou má polovička. Učíme se po celý život…

Nyní si dělám trenérský kurz a v následujícím roku mám v plánu další kurzy a semináře týkající se výživy a silového tréninku.

Poslouchejte své já, nědělejte to co od Vás očekávají ostatní. Dělejte to co milujete a věřte,že ti pravý lidé už Vám do života přijdou sami. To mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.Nikdy není pozdě na to,stát se sám sebou.

 

2012 ( 74 kg)

 

2013(83 kg) -ghetto workout battle Brno- 3.místo ve weighted do 85 kg

 

2014 (173 cm 87kg) nyní…

 

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím