Pepa

Čau, jmenuji se Pepa a rád bych se s Vámi krátce podělil o část mého fitness příběhu a třeba i někoho inspiroval. Konkrétně bych chtěl mluvit o svém aerobním redukčním tréninku. U mě šlo přesněji řečeno o rýsovací trénink. Rozhodl jsem se tak v době, kdy jsem měl necelých 93kg a za sebou několik měsíců objemu ve stylu- sním toho hodně a cokoliv. Nebyl jsem vyloženě tlustý, ale tuku jsem měl poměrně dost. Six-pack se tedy stal pro několik týdnů mým cílem :)

Velkou motivací ke zhubnutí a vyrýsování břišních svalů byl pro mě právě i Adam, který mě prostřednictvím svých videí též dostal k pořádnému tréninku nohou a hlavně shybům, které jsem do té doby k smrti nesnášel. S redukčním plánem se mi úspěšně podařilo začít asi až na 3-tí pokus, když při předchozích jsem po pár dnech dietu vždy porušil. Z toho plyne, nevzdávat se a zkoušet věci dokud se nepovedou.

Má dieta byla nastavena takto: snížení komplexních sacharidů pod 3g/kg/den, přiměřené množství bílkovin, vynechání veškerých sladkostí a aerobní trénink. Pokud jde o trénink, ve většině případů šlo o běhání, kdy se čas pohyboval v rozmezí 40 minut až přes hodinu a to někdy i 4-5 dní po sobě. Dnes, již asi rok a půl poté a po absolvování letošního dalšího rýsování můžu říct, že běhat 5x po sobě hodinu není opravdu úplně ideální a je to extrém, který leze do svalů i v případě použití Bcaa-ček. Opravdu stačí 35-45minut, nejlépe třeba 2 dny po sobě, poté pauza a pak další den nebo dva. Samozřejmě je to idividuální, zaleží na vás, ale pro mě to takhle funguje nejlépe.

Pokud jde o dobu tréninku, běhával jsem nejčastěji hned ráno nalačno s tím, že jsem si dal asi 40 minut předtím Bcaa a kávu. Ve dnech, kdy jsem ráno nemohl, jsem běhal po klasickém tréninku. Jinak běh jsem dělal a dělám stylem- chvíli rychlejší poklus a poté chůze, což mi připadá nejúčinnější, přitom též zábavnější a pestřejší. Tep tak nestojí striktně pouze v pásmu aerobní redukce, ale lehce cykluje přes všechna pásma a tělo je tak více šokováno.

Kromě běhu jsem zařazoval občas i schody a jiné vlastní pohybové aktivity, třeba i doma. Šlo o různé poskoky, výpady a další cviky rychle po sobě, jež dovedou srdce pořádně rozpumpovat, prostě klasický kruhový trénink. Jeho efekt na hubnutí není sice jednorázově tak velký jako při běhu, ale pracuje pro nás pomalu v delším období po tréninku. Moje dieta trvala necelé dva měsíce, za tu dobu šla váha dolů o zhruba 10kg. Z převážné části to byly tuky, ale jak jsem řekl, zbytečně jsem spálil i nějaké ty svaly. Tak tohle byl příběh mé první redukční diety z roku 2013, z níž jsou přiložené fotky...

Rok po ní jsem absolvoval další a zatím poslední, snížil jsem délku a četnost tréninků, zmírnil absolutní striktnost ke sladkému a tréninky ještě více zpestřil. Výsledek? Spalování sice trošku pomalejší, ale zato menší zásah do svalové hmoty, více síly a žádné problémy se spánkem.

 

Pepa

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím