Monika Najdenovová

 Kdyby mi někdo před 2 lety řekl, že mou vášní bude dělat shyby, kliky a jiné nesmysly na hrazdě, nejspíš se mu vysměju do tváře.  Než jsem se dostala k workoutu, byla jsem holka, která nesnášela tělocvik a poměrně často se chodila bavit na klubu. Nedá se říct, že bych vyloženě seděla doma na gauči, ale dlouhodobě jsem se žádnému sportu nevěnovala. Párkrát jsem si zašla s kamarádkami na aerobik, zumbu ajin., ale žádná z těchto aktivit mě neoslovila natolik, abych ji vykonávala pravidelně.

Jednoho dne mi můj přítel řekl, že chce začít s workoutem. Říkala jsem si, jaký workout proboha, co je to zase za nesmysl. Nicméně spolu s dalším kamarádem začali cvičit a postupně se k nim připojili další a další lidé včetně mého nejlepšího kamaráda. Občas jsem se byla za přítelem podívat na jeho tréningy, líbilo se mi to, ale sama jsem o cvičení neuvažovala. Kamarád mi říkal, ať to taky zkusím, ale já moc nechtěla a upřímně styděla jsem se jít cvičit mezi téměř samé kluky. Kvůli cvičení jsme se s mým milovaným začali vídat čím dál méně a já se tedy rozhodla jít na svůj první tréning.

Byla jsem opravdu velice slabá, po prvním tréningu jsem se nemohla skoro hýbat. Začínala jsem na dámských klicích a shyb byl pro mě v té době nejtěžší cvik na světě.  Rozhodla jsem se ale, že se jen tak nevzdám a chodila na tréningy častěji. I když jsem byla totálně dolámaná, měla jsem ze cvičení radost. Den ode dne jsem byla silnější, změny jsem pozorovala i na svém vzhledu. Tenkrát jsem ještě neměla ponětí o Seberevoltě, nebo že existuje někdo, jako je Adam Raw, Hannibal ajin.

Jak šel čas, dostala jsem se mezi ostatní workoutisty. Poznala jsem spoustu úžasných lidí, včetně Adama, kteří mě dodnes motivují a jsou mým velikým vzorem. Získala jsem nové zkušenosti a jako bonus hromadu báječných zážitků.

Přes zimu jsem si koupila členství ve fitku a vymýšlela si svůj vlastní tréningový plán. Také jsem do svého jídelníčku přidala větší množství ovoce, zeleniny a bílkovin. Omezila jsem přeslazené limonády a sladkosti. Častokrát se mi stávalo, že se na mě během cvičení ostatní členové fitka dívali. Říkala jsem si, co je na mě k čertu divného, navíc jsem nebyla zvyklá na tolik pozornosti. Později se mě někteří z nich ptali, co vlastně cvičím apod..

Workout se stával čím dál víc součástí mého života. Můj první velký workoutový úspěch nastal letos v červnu na soutěži Barz Warz. Zkusila jsem štěstí v ženském freestylu a vybojovala si 1. Místo. Překvapila jsem sama sebe a řekla si, že na tom nebudu zas tak špatně. O pár měsíců později jsem se rozhodla udělat své první workoutové video, jehož cílem bylo motivovat ostatní lidi (především slečny) ke cvičení. S jeho tvorbou mi pomáhal přítel, který je mi sám velkou inspirací. K mému překvapení mělo video veliké ohlasy, dokonce se mnou začala cvičit i jedna holčina, z čehož mám velikou radost. Ačkoliv mi spousta lidí psalo s prosbou o radu ohledně cvičení, tak mám před sebou ještě velký kus cesty.

,,Na workoutu se mi ze všeho nejvíce líbí ta svoboda. Není to striktně o zvedání nějakého závaží, nejsou zde pravidla. Můžete cvičit základy, s přidanou vahou nebo se učit freestylové prvky. Každopádně tento sport je opravdu pro všechny."

 

Nebojte se neúspěchu, každý z vás si může splnit své sny, důležité je nevzdat se. Je jen na vás jakou cestu si v životě vyberete. Slečny co uvažují o workoutu, ale např. se stydí… Holky dejte obavy stranou, věřte mi, že kluci vám se cvičením velmi rádi pomohou. Pokud chcete změnit svůj život tak neváhejte a opřete se do toho...

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím