CHANCA PIEDRA (Phyllanthus Niruri) - Alkaline Peruvian 180 kapslí

Raws
CHP
Legendární alkalická bylina tradiční peruánské lidové medicíny ve formě unikátního a vysoce efektivního lyofilizovaného koncentrátu silného výluhu z ní.

Legendární alkalická bylina tradiční peruánské lidové medicíny ve formě unikátního a vysoce efektivního lyofilizovaného koncentrátu silného výluhu z ní. Zobrazit více


Výrobce:Výrobce: Raws
Kód:Kód: CHP
Dostupnost:
skladem
80,62 €
včetně 12 % DPH
Přírodní doplněk stravy z výluhu bylin, sušeno mrazem.
V prémiové fialové sklenici miron (více informací k tomuto obalu najdete úplně dole na této stránce).
 

Chanca piedra je legendární alkalická bylina, které se v tradičním bylinkářství mj. přezdívá "drtič kamenů" pro její historické spojování s holistickým přístupem k ledvinovým kamenům. Je významně spojována zejména s tradičními lidovými terapiemi jater, žlučníku a ledvin, avšak její využití je širokospektrální.

 Jde o zcela unikátní super-koncentrovaný produkt - lyofilizovaný výluh z mletých částí chanca piedra (phyllanthus niruri) připravený podle tradiční receptury peruánské medicíny. Výnosnost prášku ze silného bylinného výluhu jen kolem 5%, ale výsledek stojí za to. Kapsle můžete používat napřímo dle etikety nebo také otevřít a výluh si v podstatě rekonstituovat (je extrémně silný, proto je lepší zapíjet celé kapsle).

Navzdory chybějícím rozsáhlejším věděckým datům a klinickým studiím (některé však viz níže) ohledně působení chanca piedra na internetu i v literatuře existuje již nespočet až zázračných anekdotálních zkušeností s touto neuvěřitelnou bylinou a to zejména při snaze přirozeným způsobem řešit patogenní usazeniny v těle, hl. ledvinové, žlučníkové aj. kameny. Někteří uživatelé výluhů chanca piedra například veřejně referují, že už po pár nálevech začali nacházet při močení kousky odplavujících se kamenů nebo i celé kamínky a z důvodu jak strašně jim bylina pomohla to nyní chtějí sdílet se světem. 

např.:

Jak to funguje

Rozmanitost fenolických sloučenin v Chanca Piedra a její silné alkalické působení ovlivňují tělo různými způsoby.

Spasmolytické vlastnosti alkaloidů přítomných v Chanca Piedra pomáhají uvolnit svaly močových cest a žlučových cest a tím údajně usnadňují eliminaci kamenů/písku.

Tradiční peruánská medicína traduje, že Chanca Piedra pomáhá při problémech s trávením, zvracením, nadýmáním, křečemi, žlučovými kameny, ledvinovými kameny, infekcí trávicího systému, střev, jater, hepatitidou, astmatem, bronchitidou a horečkou, bojuje proti virům Staphylococcus Aureus a Pasteurell pestis.

Tento seznam z peruánské historie je zapsán v jejich dědictví zdraví. Výzkum, který právě probíhá, odhaluje další zdravotní přínosy a potvrzuje to, co již víme.

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak z tohoto tropického keře těžit, je skrze pravidelnou konzumaci výluhu/odvaru z byliny nebo doplňky stravy s jejím obsahem.

V současné době existují zatím nedostatečné vědecké důkazy, že chanca piedra má významné zdravotní přínosy. Nicméně, podle některých tvrzení a historických zkušeností máme mj. tato další data:

Ledvinové a žlučové kameny

Lidé běžně považují chanca piedra za potenciální řešení na ledvinové kameny – proto si právě vysloužila jméno „drtič kamenů“.

Klinická studie z roku 2018 na 56 lidech s ledvinovými kameny ukázala, že užívání chanca piedra přispělo k odstranění malých (<10 mm) ledvinových kamenů. Pucci ND, Marchini GS, Mazzucchi E, a kol. Vliv Phyllanthus niruri na metabolické parametry pacientů s ledvinovým kamenem: perspektiva prevence onemocnění. Int Braz J Urol . 2018;44(4):758-764. doi:10.1590/S1677-5538.IBJU.2017.052

Léčba ledvinových kamenů má mj. za cíl zvýšit hladinu citrátu v moči, aby se zabránilo vápenatým kamenům, a zvýšit pH moči, aby byla alkaličtější, aby se zabránilo tvorbě kamenů kyseliny močové a cystinu.

V tradiční medicíně se chanca piedra používá také k léčbě žlučových kamenů. Zdá se, že působí na žlučové kameny, podobně jako pomáhá uvolňovat/rozkládat ledvinové kameny. Chanca piedra má alkalizující vlastnosti, které mohou předcházet a řešit tyto žlučové kameny a písek. Je "zvláštní", že žádný současný vědecký výzkum však nepodporuje použití Chanca piedra pro žlučové ani ledvinové kameny - místo toho se používají pouze registrovaná léčiva nebo se problém řeší operativně.

Chanca piedra má alkalizující vlastnosti, takže teoreticky může pomoci předcházet nejen kyselým ledvinovým kamenům ale různým dalším vedlejším symptomům překyselení. Doplněk je volně prodejná alternativa k alkalickému citrátu na předpis, jako je citrát draselný, který lékaři běžně používají k prevenci kyselých ledvinových kamenů.

Dna

Dna se vyskytuje, když existuje příliš mnoho kyseliny močové v krvi. Důkazy naznačují, že chanca piedra má vlastnosti, které mohou korigovat nadprodukci kyseliny močové, což může pomoci zabránit vzplanutí dny, podle přehledu studií z roku 2016 .

Podle stejného přehledu z roku 2016 několik studií na zvířatech ukázalo, že chanca piedra snižuje hladiny kyseliny močové u zvířat s přebytkem kyseliny močové. Existuje však jen málo přímých důkazů, že by to pomohlo přímo léčit lidi s dnou.

Poruchy trávení

Helicobacter pylori je druh bakterií, které jsou častou příčinou poruch trávení, jako je gastritida a žaludeční vředy, a mohou zvýšit riziko rakoviny žaludku.

Recenze z roku 2014 ukazuje, že chanca piedra může eliminovat nebo zabránit H. pylori ve studiích zkumavek. To však neznamená, že doplněk bude účinný při poruchách trávení u lidí.

***

Upozornění

Chanca piedra je doplněk stravy, který je považován za přírodní pomoc na ledvinové kameny, trávicí problémy a další zdravotní stavy.

Některé výzkumy zjistily, že může redukovat ledvinové kameny, redukovat bakterie, které způsobují vředy, a zpomalovat infekce hepatitidou B. Výzkum je však stále omezený a na podporu schválených zdravotních tvrzení je zapotřebí více údajů.

Stejně jako u všech doplňků a rostlinných léků je nezbytné projednat použití chanca piedra se svým poskytovatelem zdravotní péče předtím, než jej začnete užívat. Tento rozhovor je zvláště důležitý, pokud máte zdravotní stav nebo užíváte nějaké léky, jiné rostlinné léky nebo doplňky stravy.

***

Doplňující informace, časté otázky a doporučení

  • Je možné snížit riziko vzniku kalciumoxalátových kamenů?

    Existují různé diety pro prevenci různých typů ledvinových kamenů. Národní institut zdraví uvádí, že dietní přístupy k zastavení hypertenze (DASH) mohou snížit riziko ledvinových kamenů. Zde jsou některé základní pokyny: Stravování, strava a výživa pro ledvinové kameny .

    • Pijte hodně vody (a jiných tekutin).
    • Omezte nápoje s kofeinem.
    • Snižte hladinu příjmu soli ve stravě.
    • Omezte příjem živočišných bílkovin.
    • Odstraňte rafinovaný cukr a kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy.
    • Pro prevenci oxalátových kamenů omezte koncentrované ovocné šťávy, červenou řepu, špenát, rebarboru, některé obiloviny jako amaranth aj., čaj, tmavě zelenou zeleninu, pivo a čokoládu/kakao (AKA všechny potraviny s vysokým obsahem oxalátů).
    • Když jíte potraviny bohaté na oxaláty, jezte nebo pijte ty bohaté na vápník současně. Když se v žaludku spojí šťavelan a vápník, je nižší výskyt oxalátových kamenů
  • Co bych měl jíst, abych snížil riziko tvorby kamenů z kyseliny močové?

    Abyste předešli ledvinovým kamenům z kyseliny močové, snižte množství masa, vajec, ryb a drůbeže, které jíte. Snažte se přijímat více denních bílkovin z rostlinných zdrojů. Zvažte spolupráci s týmem, který zahrnuje regisrovaného dietologa (RD nebo RDN), který vám pomůže s prozkoumáním a změnou vašeho jídelníčku.

  • Proč živočišné zdroje bílkovin zvyšují riziko ledvinových kamenů?

    Příliš mnoho živočišných bílkovin zvyšuje hladinu kyseliny močové a snižuje citrát v moči. Citrát je chemická látka, která pomáhá předcházet tvorbě ledvinových kamenů.

  • Co bych měl jíst, abych snížil riziko tvorby žlučníkových kamenů

Je vhodné eliminovat zdroje oxidovaného cholesterolu a rafinované rostlinné oleje, smažené potraviny i nevhodné kombinace tuků/olejů a cukrů v jídelníčku a zejména, starat se dobře o svá játra (minimálně 1x za rok je vhodná jaterní lehká dieta) a v jídelníčku se věnovat celistvým potravinám bez soli a přidaných aditiv, které podporují jejich funkce a přirozenou detoxifikaci i tvorbu a odvod žluči. Dále je vhodné zařadit potraviny s přirozenou mineralizační náloží a sodíkem jako je například řapíkatý celer a také potraviny s přirozenými kyselinami a citráty, avšak v těle působících alkalicky (citrony, jablka apod.).

***

 Výhradní distribuce pro ČR/SR: www.Ambrosias.cz

 Česká etiketa produktu (registrováno jako doplněk stravy na MZE a SZPI od 03/2025):

***

DI TAO ZÍSKÁVÁNÍ JE POCTA MOUDROSTI PŘEDKŮ

Tato chanca piedra je DI TAO.

V tradiční čínské medicíně existuje filozofie DI TAO - tradiční čínský koncept získávání tonické byliny či adaptogenu z její duchovní vlasti, jejího autentického a skutečného zdroje a stanoviště. Pouze v této oblasti, kde je optimální původní prostředí, bude superlátka růst tak, aby se stala chemicky nejbohatší, nejsilnější a s největším potenciálem.

Základní filozofií Di Tao je, že bylinky a látky, které rostou/vznikají a sbírají se v jedné oblasti, se budou vždy lišit od jiných, protože ze svého původního prostředí vycházejí. Po celou dobu životnosti byliny se berou v úvahu faktory, jako je voda, která ji napájí, půda, která ji živí, hmyz a mikroorganismy, které s ní žijí symbioticky, a také způsob pěstování a konečné úpravy aby se tím vším maximálně posílily její léčivé vlastnosti

Získáváme všechny své suroviny ruku v ruce právě s touto filosofií jako určujícím kritériem a pokud je surovina nativní více místům na zemi, pak vybíráme ta nejlepší pro chtěný obsah látky - bez ohledu na cenu.

***

„ZDRAVÍ JE BOŽÍ DAR A PÉČE O TĚLO JE POSVÁTNÁ POVINNOST, JEJÍŽ ZANEDBÁVÁNÍ, JE SKUTEČNÝ HŘÍCH“ -EUGEN SANDOW

***

Chanca Piedra, pH, zásadité byliny a látky...

pH znamená „potenciál Vodíku (vodík = Hydrogen)“, což se týká aktivity vodíkových iontů. Úroveň aktivity udává, jak kyselá nebo alkalická (zásaditá) látka je. Spektrum aktivity se nazývá pH stupnice a pohybuje se v rozmezí 0-14 (viz níže).

Kyselé látky mají nízké hodnoty pH a blíží se nule. Bateriová kyselina má nejnižší hodnotu pH. Alkalické látky (zásady) mají vysoké hodnoty pH blížící se 14. Čistič odpadů má nejvyšší hodnotu pH. Čistá voda má neutrální pH sedm. Hladiny pH ovlivňují mnoho aspektů každodenního života. Např. zaměstnanci bazénu měří hodnoty pH, aby vodu udrželi čistou. Lékaři měří hodnoty pH, aby pomohli diagnostikovat zdravotní stavy, jako jsou problémy s ledvinami aj. Farmáři a zahradníci měří hodnoty pH půdy, aby určili, které rostliny porostou v určitých oblastech nejlépe. Zatímco lidské tělo se skládá převážně z vody, lidská krev je mírně zásaditá s pH 7,3–7,4.

Alkalické minerály jsou mj. nezbytné pro lidské tělo v prevenci i boji proti choroboplodným zárodkům a nemocem. Dr. Insan ve své knize "Svatá medicína" napsal – „Díky minerálům se tělo živých tvorů nerozkládá. Když tělní tekutina postrádá určité minerály a prvky, vzniká zánět, který se může postupně vyvinout v rakovinu aj. závažné problémy, pokud trvá příliš dlouho.“

Dnešní potraviny jsou často chudé na minerály a prvky, kvůli vyčerpání půdy a dalším vlivům rychlo-produkce. Mnohé potraviny jsou dnes daleko chudší na minerály než v minulosti také kvůli znečištění.

Díky tomu, že je Chanca Piedra silně alkalická bylina, která navíc pomáhá tělu zbavovat se usazenin a kamenů, má silný neutralizační účinek na kyselé potraviny i vodu a při pravidelné konzumaci pomáhá tělu lehce udržovat zdravou acidobazickou rovnováhu, zejména u osob s přemírou kyselinotvorných potravin a vlivů, v jejich životním stylu.

pH lidské krve nemůže kolísat. Přežití závisí na stázi 7,3 – 7,4. Plíce a ledviny hrají hlavní roli při udržování pH krve. Různé orgány v těle však mají různé hodnoty pH. Například žaludeční kyselina je vysoce kyselá. pH moči se může lišit v závislosti na tom, jaké odpadní látky ledviny vylučují. Orgány pracují ve vzájemné harmonii, aby udržely homeostázu alias rovnováhu. Když se vystavujeme vysokým hladinám kyselin nebo zásad po delší dobu, může to negativně ovlivnit tělo. Zdraví kostí je zvláště ovlivněno hladinami pH. Jak je uvedeno v časopise Journal of Nutrition z roku 2008, „Acidobazický stav je v nutriční medicíně stále důležitější". Regulace pH uvnitř i vně buněk je nezbytná pro enzymaticky řízené metabolické procesy v lidském těle. Během evoluce člověka obsahovala obvyklá strava, dokonce i ta obsahující hojné živočišné bílkoviny, většinou přebytek ekvivalentů zásad. Po vynalezení zemědělství a chovu zvířat však byly zejména, plody, ovoce a zelenina bohaté na alkálie stále více nahrazovány živočišnými krmivy produkujícími čisté kyseliny a obilnými zrny. Proto je, spolu s vysokou spotřebou cukru, kysele působícími nápoji, znečištěním a toxiny i demineralizujícím životním stylem denní zatížení čistými kyselinami při současné konvenční stravě v průměru 50–100 mEq/d. V důsledku toho se mohou rozvinout stavy chronické metabolické acidózy nízkého stupně a chronického zánětu, které v dlouhodobém horizontu mohou významně přispět k poškození mnoha tělesných funkcí, z nichž nejlépe prozkoumanou je udržování funkce kostí.

Časopis Journal of Environmental and Public Health z roku 2012 uvedl: „Pokud jde o pH a čistou kyselou zátěž v lidské stravě, došlo k výrazné změně od civilizace lovců a sběračů do současnosti. Nadbytek bílkovin ve stravě s vysokou kyselou renální zátěží může snížit hustotu kostí, pokud není tlumen požitím doplňků nebo potravin bohatých na alkálie. K prevenci osteoporózy a sarkopenie je však nezbytný dostatek bílkovin; proto může být nutné zvýšit množství ovoce a zeleniny spíše než omezit kysele působící bílkoviny.“ Melanie Peters z UC San Diego Health uvedla v článku pHear pHactor, že: „Pokud by někdo přijal přísnou zásaditou dietu s 80+ procenty zásaditých potravin a 20 nebo méně procenty kyselých potravin, jak doporučují některé webové stránky a terapie, může existovat zvýšené riziko určitých vitamínových nebo proteinových nedostatků. Optimální dieta opět předpokládá, že člověk konzumuje různé potraviny založené jak na ovoci a zelenině tak po nich i obilné výrobky, bílkoviny a zdravé tuky.“ Zkrátka jde o rovnováhu.

Osobně doporučuji zaměřit se u živočišných produktů na ty, které působí na tělo více neutrálně nebo dokonce i mírně alkalicky jako je například čerstvé kozí mléko a produkty z něj VS standardizované kravské, domácí křepelčí vajíčka VS konvenční slepičí apod. a ty velmi silně kysele působící průmyslově zpracované potraviny jako sladké sodové nápoje, energy drinky a stimulanty, uzeniny a masové polotovary, rafinované sacharidy, sladkosti a chipsy, bonbóny apod. - zkrátka maximálně omezovat a pokud už se v jídelníčku objeví, náležitě je alespoň balancovat zásaditými potravinami nebo minerálními doplňky (jako je například tento). Také je vysoce vhodné nahradit běžnou kuchyňskou sůl s nízkým pH nějakou kvalitnější s přirozeným obsahem minerálů a zásaditým působením.

***

Nejlepší skladovací technologie pro organickou hmotu současnosti - fialové sklo

Tmavě fialovou speciální sklenici, kterou s tímto produktem zdarma získáte, někteří obchodníci prodávají prázdnou samostatně za vysokou cenu! Je velmi hodnotná, rozhodně ji proto nevyhazujte a ponechejte si ji na další skladování i jakýchkoli jiných potravin běžně užívaných v domácnosti (např. rýže, čokoláda, koření, proteiny, včelí produkty apod.)!!

Přirozená bariéra - speciální fialové sklo také působí jako přirozená bariéra pro energii uloženou v samotném produktu a udržuje ji uvnitř. Tím se prodlouží přirozená kvalita produktu. Ve vědeckých testech má fialové sklo MIRON ve srovnání s jinými skleněnými, plastovými nebo hliníkovými obaly až čtyřikrát lepší skladovací kvalitu. Čtyřikrát! A to bez použití konzervantů a aditiv. Delší životnost a možnost opětovného použití a recyklace činí ze skla MIRON udržitelnou volbu.

 
"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu    since 2013, by Adam Raw

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads