Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Mléčná čokoláda, která již 9. rok v řadě vyhrála titul nejlepší mléčné čokolády světa od Compagnia del Cioccolato, což je jedna z nejvyšších autorit v odvětví čokolády na světě. Právě z této prémiové čokolády je toto buď 80g anebo téměř půl kilové (dle varianty produktu) obří velikonoční vejce v dárkové krabici a s pralinkami uvnitř. Jde o limitovanou edici pro velikonoce 2023. Originální a krásný řemeslný dárek na svátky pro milovníky kvalitní čokolády.

Kromě toho obdržela Amedei 85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ a je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

Toscano Brown Latte je vskutku umělecké dílo a nejlepší mléčná kakaová tabulka světa. S obsahem třtinového cukru v množství 18,5g na 50g porci (což je ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku) navíc není až tak "hříšná" jak by se u mléčné čokolády předpokládalo. Zpracované potraviny s obsahem cukru sice jdou mimo mou stravovací filosofii, to však jde i 100% striktnost a stres spojený se stravou. Kvalitní čokoláda může být součástí naprosto zdravého přístupu a to zejm. u sportovců a profesí s vysokým kalorickým výdejem a potřebou koncentrované energie. Osobně znám desítky profesionálních vrcholových atletů, kteří dokonce považují svou konzumaci (mléčné) čokolády, za "tajemství" jejich úspěchu.

Kvalitní čokoláda dokáže divy, je masivním koncentrovaným zdrojem minerálů a živin a také proto ji tolik lidí miluje a vyhledává. Já jsem za to, aby se jí, pokud je sladká jedlo raději méně ale maximálně kvalitní. S vyšší cenou, nižší hmotností a doslova božskou chutí se totiž každý nuceně "musí" lépe učit disciplíně a "bohaté skromnosti" a to je koncem konců moje nejdůležitější filosofie - z co nejméně, získat co nejvíce. 

Toscano Brown Latte - předák mléčné čokolády Amedei. Výtvor zrozený nití sladkých vzpomínek z dětství, výsledek exkluzivní směsi čerstvého farmářského mléka (Amedei si sama mléko suší) a prémiového kakaa. V chuti vyniká krémová a vanilková vůně, čerstvé mléko a smetana. Perla mezi čistými mléčnými čokoládami.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkovin a minerálů mléka, ale i kalorií třtinového cukru.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýká jako jídlo. Po malých kouscích se nechává rozpustit v ústech a na jazyku (cumlá se).

HMOTNOST: 80g nebo 450g dle varianty
VYROBENO: Itálie 
SLOŽENÍ: Třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota. Obsah kakaa min. 32%. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů a pistácií.

Aroma profil: TÓNY SMETANY, MÁSLA A BÍLÝCH KVĚTŮ.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2401 kJ/577 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 37 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,34 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Toscano White pistacchio EGG - Amedei 400g

Toscano White pistacchio EGG - Amedei 400g

Velikonoční vejce z nejlepší bílé čokolády s pistáciemi od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř.

skladem

1 399 Kč 1 299 Kč

Toscano Nocciola EGG - Amedei 500g

Toscano Nocciola EGG - Amedei 500g

Velikonoční vejce z nejlepší mléčné čokolády s piemontskými oříšky od Amedei z Toskánska, s pralinkami uvnitř.

skladem

1 499 Kč 1 299 Kč

Kakaové boby Chocolat Madagascar ve 100% čokoládě - 1KG

Kakaové boby Chocolat Madagascar ve 100% čokoládě - 1KG

Single origin pražené kakaové boby ve 100% hořké čokoládě a posypané oceněným sušeným kakaem - dílo od Chocolat Madagascar. Oceněno bronzovou medailí AoC.

skladem

1 299 Kč 1 138 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím