Unikátní 70% "jedno-druhová" a "od bobu po tabulku" ovčí mléčná čokoláda zcela bez přidaného cukru. Jedná se o zero-sugar čokoládu, která čerpá svou sílu a chuť pouze z kakaových bobů a čerstvého ovčího mléka. Je velmi výživná a bohatá na bílkoviny (téměř 15g na 100g) a tuky přičemž je sugarfree.

Tato čokoláda je naprosto dokonalá pro milovníky ovčích produktů a jejich specifického aroma a chuti, které jsou v tabulce velmi výrazné a ideální k párování např. s vínem a sýrem. Ovčí mléko je velmi zasycující a má svůj vyživující akcent a hustotu. Specifická chuť čerstvého a plnotučného ovčího mléka tuto alternativní darkmilk tabulku zcela odděluje od všeho co jste mezi mléčnými tabulkami mohli dosud vyzkoušet.

Z dokonalého spojení tanzanského kakaa a ovčího mléka se zrodila rebelská OVELHA NEGRA (=ČERNÁ OVCE).

Myšlenka byla jednoduchá: Abychom maximalizovali velmi komplexní chuť tohoto párování mezi ovocným tanzanským kakaem a plnotučným ovčím mlékem, vyloučili jsme v tomto receptu zcela přídavek cukru. Je to tedy mléčná čokoláda, ale obsahuje 70% kakaa a její chuť je velmi intenzivní až tmavá. Na druhou stranu absence sladidla umožňuje ocenit ty nejjemnější nuance a velmi vystupuje chuť ovčího mléka.

S lehkou přirozenou sladkostí z ovčího mléka ucítíte noty toustového chleba, sušenky, kešu, máslový sýr s hutnou a sametovou texturou a ovčí chutí. Čokoláda má plné tělo, ale charakteristická kyselost tanzanského kakaa dodává v závěru příjemnou lehkost.

Je to velmi deviantní a odlišná mléčná čokoláda - jako černá ovce ve stádě.

Údolí Kilombero ve střední Tanzanii je úrodný mokřad, známý také jako rýžová země. Kakao, které roste v této oblasti, má zvláštní charakter díky velmi ovocné, svěží a živé kyselosti, která poskytuje skvělou chuť, s rustikálními nuancemi jako seno a bylinky. Feitoria do Cacao spojila toto charakteristické kakao se sladkostí, tučností a intenzitou ovčího mléka. Po jemném rozpuštění v ústech se svou sladkostí charakteristickou pro ovčí mléko rozvíjí kakao z Tanzanie bohaté a hluboce komplexní chutě.

Doporučuje se zejména párovat - např. se sýrem a vínem.

Ovčí mléko slouží jako potrava lidí od dávných dob, svým složením je blíže lidskému mateřskému mléku díky čemuž je pro člověka také lehčeji stravitelné a velmi často je bez problému snášeno i lidmi s citlivostí na kravské aj. mléčné produkty s obsahem A1 kaseinu a větších tukových globulí, díky jejich absenci se běžně také nehomogenizuje. Ovčí druh mléka je jeden z nejvýživnějších vůbec. Obsahuje větší množství minerálních látek než mléko kravské či kozí. Železa a zinku je v něm stejně jako v kravském a draslíku o něco méně. Je však ale bohatší na hořčík, vápník i fosfor a zinek. Tyto minerály potřebují například osoby trpící kožními a kostními obtížemi. Ovčí mléko je o něco tučnější než ostatní ale jeho tuk obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou lehce a rychle stravitelné. Současně jsou v něm rozpuštěné vitamíny, které jsou nezbytné pro zdravé fungování těla, jako např. K, D a E. Ovčí mléko také obsahuje 2x více vitamínů B než kozí, včetně často deficitního B12 a kyseliny listové.

Tato unikátní ovčí mléčná 70% čokoláda bez cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky kozímu mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

FEITORIA DO CACAO
Ateliér CriollaS-1-4

Tomoko Suga vlevo (generální ředitel) a Sue Tavares vpravo (výrobce čokolády)

Značka FEITORIA DO CACAO vznikla po cestě na Svatý Tomáš a Princův ostrov dvěma zakladateli společnosti – Tomoko Suga a Sue Tavares. Na Svatém Tomáši a Princově ostrově jsme měli možnost navštívit několik kakaových plantáží (Roças) a kontaktovat přímo lidi, kteří kakao produkují. Při návštěvách, které jsme měli tu čest dělat, nám bylo ukázáno, jak se kakao zpracovává, až se dostane do rukou výrobců čokolády po celém světě. Nejen, že jsme se dozvěděli celý proces, ale také nám byl ukázán skromný a hořký život pěstitelů kakaa, který se v žádném případě nepodobá obrazu, jaký máme o čokoládě: sladké a bohaté. Byl to pro nás velký šok. Prostřednictvím tohoto přímého kontaktu jsme si uvědomili, jak důležité je přispět ke snížení rozdílů a ekonomických propastí mezi pěstiteli kakaa a výrobci čokolády. Proto jsme rok pečlivě studovali a absolvovali mnoho školení pro profesionální výrobce čokolády a práci s boby, prováděli jsme testy a experimenty s kakaem z různých zemí, až jsme dospěli k produktům, které se zaměřují na jedinečný a zvláštní charakter, který nám každý Terroir jednotlivých bobů může nabídnout. Respektujeme single origin povahu a věnujeme pozornost každému detailu v procesu výroby čokolády: čokoládu vyrábíme z kakaových bobů v mikrošaržích, výhradně Bean-to-Bar. Zároveň přinášíme na portugalský trh unikátní produkt, protože jsme průkopníkem v tomto druhu čokolády u nás, a přispíváme k tomu, co nás namotivovalo od začátku projektu: platíme férovou cenu, velmi nad rámec na domácím trhu, za suroviny, které používáme a přispíváme tak stejnou měrou k motivaci producentů kvalitního kakaa, jehož cena je úměrná jejich snaze a nasazení. Vyhrává tak čokoláda a také my všichni, kdo se podílíme na její tvorbě nebo ji ochutnáme.

V Portugalsku chceme změnit představu čokolády jakožto jednoduché sladkosti pro děti: je to totiž potrava od bohů a pro všechny věkové kategorie!

Od roku 2017 získávají čokolády Feitoria do Cacao mezinárodní uznání za nejprestižnější ocenění v tomto odvětví.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Tanzanie Vyrobeno: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby z Tanzanie, sušené plnotučné ovčí mléko, kakaové máslo. Minimální obsah kakaa 70%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2545kJ/616 kcal
Tuky 52,7g
z toho nasycené mastné kyseliny 33,7g
Sacharidy 15,4g, z toho cukry 5,6g (ne přidané, ale z mléka), z toho vláknina 11g
Bílkoviny 14,5g
Sůl 0,3g

Aromatický profil: Ovčí mléko a sýr, farmářské ovoce, seno a byliny, krémové a tučné chutě ovčí smetany.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 1KG (10x100g)

80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 1KG (10x100g)

Luxusní 80% tmavá mléčná čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná bronzem a 2 hvězdami great taste.

skladem

999 Kč 918 Kč

80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 85g

80% Chocolat Madagascar (darkmilk) 85g

Luxusní 80% tmavá mléčná čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Oceněná bronzem a 2 hvězdami great taste.

skladem

159 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím