BIO Stařené (barrel aged) Javorové sirupy ESCUMINAC (Kanada) (CZ-BIO-002)
BIO kanadský prémiový 100% javorový sirup oceněný hvězdami Great Taste a ze staletých organických hájů v Quebecu. Stařený v sudech po exkluzivním alkoholu (neobsahuje alkohol, pouze jeho aroma z času zrání v sudech). Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Escuminac |
Kód: | Kód: ES10 |
Jeden z nejlepších javorových sirupů světa.
Bio certifikovaný 100% sirup z javorové mízy plný minerálů, energie, autentického aroma a hluboké chuti - nesrovnatelných s konvenčními masově vyráběnými sirupy (99% sirupů na trhu). Všechny varianty jsou z uhlíkově neutrální produkce, z jediné rodinné farmy, 100% bez aditiv, vysoce viskózní, vysoce mineralizované, nemíchané, z divoké půdy jediného staletého lesa (single origin) a v organické kvalitě.
Skutečně jednodruhový a nemíšený organický javorový sirup z divokých hájů je téměř nemožné na trhu najít.
Tato exkluzivní kolekce navíc obsahuje tři odlišné javorové sirupy (dostupné i po jednom, nebo jako dárková krabice všech tří) stařené v sudech po alkoholu, z nichž každý je naplněn bohatou esencí ze svého sudu. Sirupy zrají v sudech po koňaku, skotské a bourbonu, což jim dodává komplexní chuťový profil jako žádný jiný na trhu!
Barrel-Aaged Escuminac je lahvován ve 3 variantách dle sudů:
- Bourbon Barrel-Aged
- Scotch Barrel-Aged
- Cognac Barrel-Aged
Zažijte výraznou chuť čistého javorového sirupu, zdůrazněnou jemnými tóny koňaku, bourbonu a skotské. Náš javorový sirup z jednotlivých druhů zrál v sudech od každého druhu – jeden koňakový, jeden skotský a jeden bourbonový. Výsledné chutě dodávají sirupu bohatou chuťovou dimenzi javoru s profilem vašeho oblíbeného likéru.
Darujte případně všechny naše tři vynikající gurmánské příchutě javorového sirupu stařeného v sudech ve velmi elegantní dárkové krabičce, v brilantně navržených moderních skleněných lahvích (viz obrázky), to vše v luxusní opakovaně použitelné dárkové krabičce (viz obrázky).
Javorový sirup má podobné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti jako zelený čaj, který je také superpotravinou. Javorový sirup také nabízí zdravotní přínosy, pododbně jako borůvky, červené víno a čaje. Díky svým antioxidačním, antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem pomáhá javorový sirup předcházet různým stavům. To potvrdili vědci z Rhode Island University a jejich závěry si můžeme přečíst v časopise Journal of Functional Foods.
Javorový sirup, oblíbený kanadský produkt, obsahuje 54 antioxidantů, z nichž 5 je pro tento produkt jedinečných. Mezi těchto pět nových složek patří polyfenol Quebecol (C24H26O7), který vzniká během procesu varu při výrobě javorového sirupu. Fenolické vlastnosti má podobné jako se nacházejí i v borůvkách. Polyfenol je známý jako Quebecol na počest provincie Quebec, významného producenta javorového sirupu a borůvek. Vědci na závěr konstatují, že i když možná ještě přesně neznáme všechny zdravotní přínosy, které javorový sirup nabízí, není příliš brzy na to, abychom prohlásili, že se jedná o superpotravinové sladidlo.
Velké naděje se nyní upírají na javorový sirup, a to nejen proto, že lidé budou dle děsivých statistik více a více trpět rakovinou, ale také proto, že do roku 2050 bude diabetes 2. typu postihovat každého třetího člověka. Několik týmů vědeckých výzkumníků pokračuje ve výzkumu a analýze javorového sirupu, aby se dozvěděly o všech jeho přínosech pro naše zdraví.
Javorový sirup, známý také pro svou neodolatelnou sladkost, nabízí vynikající nutriční hodnotu. Obsahuje zinek, který hraje roli v genetické formaci, hojení a regeneraci, a mangan, který poskytuje ochranu před volnými radikály. Javorový sirup obsahuje také značné množství vápníku a thiaminu.
Z desetiletí výzkumu rozhodně víme, že javorový sirup je víc než jen cukr/sladidlo. Obsahuje více než 100 přírodních sloučenin, včetně polyfenolů, o kterých je známo, že částečně díky svým protizánětlivým účinkům zabraňují patologiím,“ poznamenal Dr. André Marette, PhD a hlavní vědec studie javorového sirupu na zdraví člověka. „Protože základní chemie javorového sirupu je jedinečná, napadlo mě, zda by konzumace javorového sirupu místo ekvivalentního množství rafinovaného cukru měla u lidí odlišný vliv na kardiometabolické zdraví a střevní mikrobiotu. Výsledky byly mimořádně povzbudivé. Neočekával jsem, že v relativně krátkém období léčby uvidím tolik zlepšení rizikových faktorů.“ Studii provedl tým Lavalské univerzity pod vedením Dr. Andrého Maretta, PhD, z Quebeckského institutu pro srdce a plíce a Dr. Marie-Claude Vohl, PhD, z Institutu pro výživu a funkční potraviny.
„S každou novou studií se dozvídáme více výhod, které poskytují přírodní produkty z léčivých rostlin a funkčních potravin, jako je javorový sirup,“ poznamenal Dr. Seeram. „Významné slibné výsledky této první klinické studie na lidech nám dávají další důvody k tomu, abychom vzdělávali spotřebitele o mnoha zdravotních výhodách javorového sirupu. Je to skutečně „chytřejší sladidlo“ a zdravější alternativa rafinovaného cukru.“
Jedinečné know-how a prostředí ESCUMINAC
Martin Malenfant se věnuje javorovému sirupovému průmyslu již od raného dětství. Jako malé dítě prozkoumával porosty na pozemcích svých prarodičů a byl fascinován silou a krásou přírody. Svou první cukrárnu si pořídil ve Ste-Rita v roce 1987. Po mnoha letech práce, výzkumu a inovací založil Martin Malenfant Érablière Escuminac.
Společnost Érablière Esciminac byla založena v roce 1998, když se Martin Malenfant rozhodl založit svůj javorový porost na staleté ploše 500 hektarů v Escumanicu v Baie-des-Chaleurs v Gaspésie. Tato oblast má specifické vlastnosti: zahrnuje jeden z nejkrásnějších divokých a organických vzrostlých lesů žluté břízy v Quebecu. Martin Malenfant chtěl vyrábět vysoce kvalitní sirup a zároveň respektovat životní prostředí a pracovat v harmonii s přírodou. Posláním pěstitele javoru bylo produkovat vysoce kvalitní a nekompromisní BIO sirup! Od roku 1998 zavádí přísný plán hospodaření se svým javorovým porostem a dodržuje vysoké standardy produkce. V roce 2006 konečně získal na své divoké půdě certifikaci BIO.
Martin Malenfant je producent javorového sirupu ve třetí generaci. Disponuje jedinečnými znalostmi a může se pochlubit více než 35 lety zkušeností s výrobou javorového sirupu. Martin Malenfant je bezpochyby jedním z největších mistrovských producentů javorového sirupu na světě.

***
BIO kanadský prémiový 100% javorový sirup oceněný hvězdami Great Taste a ze staletých organických hájů v Quebecu. Stařený v sudech po exkluzivním alkoholu (neobsahuje alkohol, pouze jeho aroma z času zrání v sudech).
Vle varianty: Bourbon Barrel-Aged, Scotch Barrel-Aged, Cognac Barrel-Aged, sada všech tří
SLOŽENÍ: 100% bio javorový sirup (Kanada, nemíšený, jednodruhový)* *bio z ekologického zemědělství mimo EU (Ecocert CA-ORG 93395).
CZ-BIO-002
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 60ml:
Energetická hodnota 220 kcal
Tuky 0g, z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 54g, z toho cukry 53g
Bílkoviny 0 g Sůl 0 g
Země původu: Kanada
Minimální trvanlivost: dle data na zadní straně obalu nebo etiketě
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte pro maximální zachování kvality v ledničce!
Prodávající distributor v ČR: www.AdamRaw.cz, Adam Raw, Metylovice 552, Metylovice 73949, IČ: 03452824
Obsah (dle varianty produktu): 200ml (jednotlivé) nebo 3x200ml (dárková krabice)
Výrobce: Escuminac
Doporučuji všem dohledat si dál na internetu nebo v jiných zdrojích dodatečné informace k efektům a účinku vysoce minerálního javorového sirupu na člověka. Zde nemůžeme nic uvádět.
Mohlo by Vás zajímat
BIO Prémiový Javorový sirup ESCUMINAC (Kanada) (CZ-BIO-002)
BIO kanadský prémiový 100% javorový sirup oceněný 2 hvězdami Great Taste a ze staletých organických hájů v Quebecu.