Tuňák bílý Albacore „Ventresca“ Thunnus alalunga v olivovém oleji s minimem soli - jako vysoce luxusní delikatesa a jeden z nejvyhledávanějších a nejchutnějších tuňáků na světě. Specifická a homogenní barva masa (smetana), příjemná a vyvážená vůně, pevná a šťavnatá textura. Původ: Severní Atlantský oceán. Baleno ručně ve Španělsku

Nejlepší maso z břišní části tuňáka Albacore/Alalunga od luxusní značky Realconservera (Španělské č. 1 ve světě top konzervovaných mořských produktů a delikates) - jsou ručně vybrané kousky toho nejchutnějšího a nejvýživnějšího masa, které jsou naloženy do olivového oleje s absolutním minimem soli (pod půl gramu na 100g produktu!). Fantastická chuť pro opravdové gurmety.

***

COSETERA EDICE - v kulaté konzervě realconservera je nejlepší edicí každého roku ze specifického období vývoje i stěhování bílých tuňáků a je zároveň nevíce oceňovnaou a limitovanou edicí každoroční produkce.

Bonito Severu

Bonito del Norte je tím z nejkvalitnějších tuňáků, které lze nalézt na trhu, jeho druh (Thunnus alalunga) je v odvětví rybolovu vysoce ceněn díky své silné, ale jemné chuti a vysokému procentu tuku. To, co odlišuje tento druh od ostatních tuňáků, je jeho velikost (mezi 50 a 80 cm); jeho stříbrnomodrá barva, která je na hřbetě tmavší; a jeho malé šupiny.

Jeho název odkazuje na oblast zachycení: Kantabrijské moře. I když je často znám pod jinými názvy, jako je tuňák křídlatý, tuňák křídlatý nebo tuňák pruhovaný na Kanárských ostrovech.

Zajímavé je, že ve vodách poblíž Azor žije v zimě. Zatímco se živí živinami z těchto vod, zvětšuje se, a až v létě prochází vodami Kantabrijského moře v optimální době vývoje a % tuku. Právě tehdy dojde k jeho odchycení.

Pobřeží Bonito del Norte

V těchto letních měsících je tato modrá ryba nejlepší, konkrétně od června do září; i když, stejně jako u všech ryb a mořských plodů, se tyto měsíce mohou příležitostně lišit v závislosti na počasí a proudech.

Druhy Bonitos

Ve Španělsku existuje několik druhů, které lze komerčně nazvat Bonito. Například bonito, který žije ve vodách Atlantiku a Středozemního moře, je známý jako Atlantic nebo Southern Bonito, ten, který žije na pobřeží Indie, se nazývá Bonito Mono a ten, který žije ve vodách Tichého oceánu. je známý jako východní Pacifik Bonito.

Mono Bonito obvykle neváží více než 5 kg, zatímco atlantické nebo jižní Bonito může přesáhnout 8 kg, ale aniž by měřilo více než jeden metr, nádherný exemplář pro každého znalce této ryby.

Existuje pouze jeden druh bonita (Thunnus alalunga) , který lze nazvat bonito DEL NORTE, a je to mezi všemi nejkvalitnější druh. V Real Conservera Española jsme během poslední pobřežní sklizně Bonito del Norte získali surovinu z Burela Market tak exkluzivní, že váží více než 10 kg. Tento jedinečný kousek je běžně známý jako „Bonito Gordo“ a je bezesporu nejžádanějším pokladem ve vodách Kantabrijského moře.

Odchyt

Sláva tohoto stěhovavého druhu zde nekončí. Jeho zachycení je ve skutečnosti uměním, které musí být provedeno se zkušenostmi a znalostmi, abychom takový poklad nepromarnili.

V současné době jsou uznávány čtyři způsoby lovu tohoto tuňáka: rybolov s živou návnadou, trolling, rybolov pomocí pelagických sítí a rybolov pomocí košelkových nevodů, i když pouze první dva se provádějí ručně.

Konkrétně, Real Conservera Española’s Northern Albacore je chycen pomocí lovu na živou návnadu. To je metoda, která nejméně poškozuje zvíře a nejvíce respektuje každý kus, aby se k nám dostal v nejlepších podmínkách.

Výsledkem je surovina tak vznešená, že vynikne i mezi nejlepšími kousky moře. V Real Conservera Española tento pojem neznáme, protože pokud znáte naše konzervy a naše jméno, budete vědět, že používáme jen ty nejlepší suroviny a to nejlepší, a i tak pečlivě vybíráme ty nejlepší kousky, abychom samy o sobě zářili na stolech a chutnali našim gurmánským spotřebitelům.

BONITO DEL NORTE, které jsme získali, překračuje i naše vysoké standardy, a proto jej můžeme zařadit vzácně pouze jako zvláštní mezi klenoty moře, které jsou naší limitovanou rezervací, protože je jedinečný a neopakovatelný.

Speciální edice Bonito del Norte od Costera Real Conservera Española

S naší produkcí Bonito del Norte z Costery jsme byli schopni vytvořit dvě nové reference z velmi vysoké řady: Ventresca bříška v olivovém oleji z Bonito del Norte a Special Edition od Costera Real Conservera Española.

Kousky pečlivě ručně vyčištěné, aby se tato skvostná surovina leskla, uvařené přesně na bod vaření, aby se z tuňáka na patře našich spotřebitelů stalo čisté máslo, a zabalené tak krásně, že to vypadá skoro jako umělecké sběratelské dílo.

Takový skvost nemohl být prezentován v jiném formátu než v tom nejlepším; To je důvod, proč byla cosetera bříška zabalena v našem formátu RO120 s naší krásnou litografovanou černou plechovkou a ve formátu RO314, velikosti, na které jsme dosud nepracovali, s konkávním dnem, které umožňuje, aby každá plechovka obsahovala přesnou část porce.

Tyto dva zázraky jsou k dispozici pouze u našich nejexkluzivnějších přeprodejců a u nás, ale máme omezené zásoby, protože bylo vyrobeno pouze 900 plechovek olivového Ventresca Bonito del Norte Special Edition od Costera. A pravých klenotů jako tento není mnoho, i proto se stávají pokladem spíše pro šťastlivce, kteří je najdou..

***

Real Conservera Española pokračuje v rodinném dědictví s více než 100 letou historií v odvětví konzervování ryb a mořských plodů. Majitelé společnosti sdílejí stejný sen: umístit galicijské konzervy z mořských plodů tam, kde si to zaslouží, mezi nejlepší gurmánské produkty na světě. Vytvářet hodnotu pomocí našich značek a vytvářet s nimi ekonomicky, sociálně a ekologicky udržitelné podnikání. Mnoho péče a pozornosti k detailu je věnováno našemu řemeslnému konzervačnímu procesu, při kterém se ryby a mořské plody třídí a balí ručně. Zůstáváme věrni většině konzervárnám zapomenutému tradičnímu postupu, při kterém se část ryb opéká. Používají se pouze kvalitní suroviny z místních farmářských trhů, které jsou následně uvařeny odbornými rukama.

***

Čistý tuňák je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a stopových prvků a také velmi chutným způsobem udržování vyvážené stravy. Bílý tuňák je považován za jeden z nejlepších produktů. Je znám po celém světě pro svou výtečnou chuť a je používán mnoha šéfkuchaři v nejrůznějších receptech. Pozvedne chuť každého salátu a zároveň si jej můžete užít i samostatně jako malou výživnou svačinku. Maso z břišní části patří k nejlepším kouskům na celém tuňákovi.

Složení: bílý tuňák Albacore - břišní část, olivový olej, sůl. 

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1226kJ/295kcal, tuky 23,4g z toho nasycené mastné kyseliny 4,3g, sacharidy pod 0,5g, bílkoviny 20,8g, sůl pod 0,5g.

Hmotnost: 115g netto (77g odkapaný pevný podíl)


Mohlo by Vás zajímat

3x Kolagen WOLDOHEALTH 500g (1500g)

3x Kolagen WOLDOHEALTH 500g (1500g)

Argentinský hovězí kolagen hydrolyzát. Top kvalita. Baleno v Německu.

skladem

2 217 Kč

Kolagen z divokých ryb 500g - Paleo Powders

Kolagen z divokých ryb 500g - Paleo Powders

Unikátní rybí kolagenní peptidy. Top kvalita z divokých ryb.

skladem

1 089 Kč

Kefir Whey - Paleo Powders 500g

Kefir Whey - Paleo Powders 500g

Fermentovaný kefírový syrovátkový protein z pastveného ("grass fed") zdroje Evropského původu, zcela bez laktózy.

není skladem

1 199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím