! Limitovaná sváteční edice!

Nejexkluzivnější a nejhodnotnější dárek od Amedei v historii. Dokonalý dárek pro všechny milovníky ultra-kvalitní bean-to-bar čokolády, zdravěji! Obsahuje všechny ty nejlepší vysokoprocentní kakaové výtvory z dílny čokoládových mistrů Amedei. Dokonalé třeba pro velikou degustaci ve více lidech či s celou rodinou a seznámení kohokoli s tajuplným světem Amedei v jedné jediné krabici..

CO NAJDETE V NEJLEPŠÍ DÁRKOVÉ KAZETĚ S ČOKOLÁDOU NA SVĚTĚ?

1 černý oříškový krém - oříškový roztíratelný krém s vysokým obsahem 50% prémiových piemontských IGP lískových oříšků
1 oříškový krém - roztíratelný krém gianduja s přídavkem mléka a vysokým obsahem 47% prémiových piemontských IGP lískových oříšků
1 půl kilová prendimé hořká čokoláda s nejkvalitnějšími čerstvými lískovými ořechy
24 pralinek plněných bílou čokoládou
12 pralinek plněných hořkou čokoládou
6 pralinek plněných mléčnou čokoládou
dárková krabička 16 speciálních zlatých pralinek
1 tabulka porcelánové hořké čokolády extra 70 https://www.adamraw.cz/porcelana-amedei/
1 tabulka "9" extra tmavé čokolády 75%
1 tabulka Blanco de criollo extra tmavé čokolády 70%
1 javorová tabulka ACERO 95 extra hořké čokoláda 95 % https://www.adamraw.cz/95-acero/
1 tabulka Chuao extra hořká čokoláda 70%
1 tabulka Madagaskar 72 extra hořká čokoláda 72 % https://www.adamraw.cz/72-amedei/
1 tabulka Ekvádor 77 extra hořká čokoláda 77 % https://www.adamraw.cz/77-amedei/
1 tabulka Venezuela 92 extra hořká čokoláda 92 % https://www.adamraw.cz/92-amedei/
1 toskánská žlutá ovocná tabulka extra hořká čokoláda 63%
1 tabulka Toskánské mandle extra hořká čokoláda 63% s mandlemi
1 extra hořká čokoláda z toskánského červeného ovoce
 
Poznámka: rozložení a obsah se někdy mění na základě sezóny a období u Amedei, aktuálně obsahuje balení méně jednotlivých pralinek, ale naopak velké zlaté pralinky.

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Jedná se o špičkové produkty, který charakterizují hodnoty výzkumu Amedei. Řemeslné zpracování a vkus od jedněch z nejvíce oceňovaných a vítězných čokolatiérů na světě! 

 Všechna Amedei čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky, velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 2035g Datum spotřeby: 8 měsíců
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Ekvádor, Grenada, Madagascar
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr a dle etikety/varianty produktu. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: DLE VARIANT/ETIKETA

Energetická hodnota

Tuky 
z toho nasycené mastné kyseliny 
Sacharidy  (část jako vláknina)
z toho cukry 
Bílkoviny  g
Sůl  g

Bez glutenu, bez lecitinu a aditiv.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14°C a 18°C.


Mohlo by Vás zajímat

Malva Flowers - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

Malva Flowers - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy s květinou Malva olorosa.

skladem

349 Kč

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Dvě speciální světlé čajové čokolády Naive s výběrovými zelenými čaji Hōjicha a Gyokuro.

není skladem

195 Kč 179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím