Attimo (zimní pralinky) - Amedei 102g
Prémiové bean-to-bar vánoční pralinky ve tvaru cabosse od Amedei z Toskánska. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Amedei |
Kód: | Kód: AM80 |
Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
***
Krásně prezentovaná vánoční bonboniéra ATTIMO (Okamžik) winter pralines obsahuje výběr 3 druhů vysoce kvalitních hořkých a mléčných ručně vyráběných plněných čokoládových pralinek ve tvaru kakaového lusku (cabosse). Perfektní a velmi luxusní čokoládový dárek s krásně prezentovanou krabičkou!
Pro ty, kteří chtějí hýčkající ale zdravější dotek sváteční sladkosti za vánočních okolností, nabízí Amedei touto slavnostní krabičkou Attimo zimní pozvánku zpomalit, užít si moment a ponořit se do vánoční atmosféry, oslavit tradice a zázraky prostých věcí prostřednictvím dokonalosti kraftové čokolády Amedei. Toto speciální balení obsahuje 12 řemeslných čokolád nabízených ve třech různých chuťových variantách a vymodelovaných do autentického tvaru kakaového ovoce: kabossy. Každá chuť je příležitostí zastavit se a vychutnat si okamžik a proměnit ho ve vzácnou vzpomínku.
Tmavá: speciální vánoční 70% hořká čokoláda
Bílá: z bílé čokolády toscano white plněné zelenými pistáciemi a speciální solí Guerande
Mléčná: speciální vánoční 32% mléčná čokoláda
Cabosse jsou uzavřena v obalu chráněném pásem vyrobeným z florového papíru, papíru získaného opětovným použitím slupek kakaových bobů pocházejících z výrobního procesu.
Amedei přistupuje k tvorbě těchto malých drahokamů se stejnou myšlenkou, díky které je jejich čokoláda tak výjimečná. Okamžitá péče se zkušenostmi toho, kdo ví, že ty nejčerstvější ingredience musí být rychle zpracovány, aby si plně zachovaly svou neuvěřitelnou kvalitu.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
HMOTNOST: 102g (12 pralinek, 4 od každého druhu, 3 druhy)
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
SLOŽENÍ:
Zevní - třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko. Kakao min. 29 %. Uvnitř – "Pistachio Verde di Bronte DOP" (19%), třtinový cukr, "Nocciola Piemonte IGP", kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, mandle, dextróza, sušené odstředěné mléko, přírodní aromata, sůl Guérande.
Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Kakao min. 70 %.
Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %.
Alergeny:
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Kabosse z bílé čokolády plněné zelenými pistáciemi Bronte DOP a solí Guerande
Energie 2343 kJ/563,0 kcal, Tuky 41,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 22,0 g, Sacharidy 42,0 g, z toho cukr 29,0 g, Sůl 0,19 g, Proteiny 6,6g
70 % extra tmavé čokolády cabosse
Energie 2387 kJ/574,0 kcal Tuky 41,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 26,0 g, Sacharidy 43,0 g, z toho cukr 25,0 g, Sůl 0,02 g, Proteiny 8,2 g
Kabosse z mléčné čokolády
Energie 2401 kJ/577,0 kcal Tuky 41,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 26,0 g, Sacharidy 44,0 g, z toho cukr 37,0 g, Sůl 0,34 g, Proteiny 8,0 g
a dle české etikety variant
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. Expirace: 8 měsíců
Mohlo by Vás zajímat
Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g
Tří-vrstvá prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".
Toscano White - Amedei 2KG (pecky)
Bílá prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska v obřím provedení 2kg pecek profi gastro.
Obří 66% Prendimé hořká s lískovými ořechy - Amedei 500g
Hořká prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".
75% NOVE "9" - Amedei 50g
75% prémiová čokoláda z Toskánska s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.
EGG Pralines - Amedei (117g/260g)
Prémiové bean-to-bar velikonoční pralinky ve tvaru vajíček od Amedei z Toskánska.