AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Jejich kakao patří k těm nejlepším na světě. Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele a má tak své kakao pod neustálým osobním dohledem. Cabosse kolekce - Amedei vybírá jen nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely a dalších míst na světě. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

100% Kakao prášek jemný a aromatický (Trinitario z Venezuely), nealkalizovaný. Prémiová kvalita Amedei.

Pravé kakao je opravdovou superpotravinou.

Tent prémiový kakaový prášek neobsahuje cukr ani jiná aditiva, je přírodně bohaté na hořčík, který často chybí v denní stravě. Šálek horkého nápoje s kakaem, ke snídani nebo ke svačině, poskytne vašemu organismu uvolnění svalů i nervové soustavy. Účinně působí proti stresu a zabraňuje přetížení organismu.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa.

Kakaové boby jež jsou zdrojem tohoto kakaového prášku se extrahují z kakaovníku, jinak známém pod názvem Theobroma cacao. Jsou (stejně jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:

    • Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
    • Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
    • Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
    • Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
    • Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.

Proč je kakao pravděpodobně tím nejzdravějším energy nápojem, který můžete svému tělu dát?

Král antioxidantů: Podle hodnoty ORAC je kakao jednou z potravin s největším obsahem antioxidantů na Zemi – dokonce více než hvězdy jako goji, acai a borůvky. Kakao obsahuje 40x více antioxidantů než borůvky. Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g, např. i oproti borůvkám (2 400). Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání a mohou vést k onemocněním, jako je rakovina. 

Lepší než kofein: Kakao je jediným nejbohatším zdrojem theobrominu ze všech potravin na světě. Theobromin je přirozeně se vyskytující pseudostimulant ze stejné chemické skupiny jako kofein, ale je daleko dlouhodobější a stabilnější než kofein a nevytváří nervozitu ani závislost. 

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v kakau jsou skvěle stabilizovány jeho bohatým a stabilním tukem, vlákninou, elektrolyty a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Kognitivní funkce: Theobromin a další flavonoly v kakau pomáhají zlepšit kognitivní funkce – nejen ve stejný den, kdy jej konzumujete, ale také kumulativně v dlouhodobém horizontu, jak stárneme. Podívejte se na tuto studii.

Zlepšující náladu: Kakao má mnoho chemických sloučenin s měřitelnými vlastnostmi zlepšujícími náladu, včetně: serotoninu a prekurzorů serotoninu, jako je tryptofan ; neurotransmiter zvaný fenylethylamin (také známý jako „droga lásky“); a tělu vlastní přirozeně se vyskytující antidepresivum zvané anandamid (známé jako „molekula blaženosti“).

Zdraví pokožky: Flavonoly v kakau pomáhají regulovat zdraví pokožky na genetické úrovni, posilují kolagen a „výrazně“ redukují vrásky způsobené pobytem na slunci. Podívejte se na tuto studii publikovanou v Journal of Investigative Dermatology.

Zdraví zubů: Věřte tomu nebo ne, ale theobromin ve skutečnosti chrání zubní sklovinu před erozí. Theobromin dokonce porazil fluoridy ve srovnávací studii.

Kakao je nejvyšší rostlinný zdroj železa, který člověk zná, při neuvěřitelných 7,3 mg na 100 g. To je srovnatelné s hovězím masem (2,5 mg) a špenátem (3,6 mg).  

Surové kakao je také jedním z nejvyšších rostlinných zdrojů hořčíku, nejvíce deficitního minerálu v západním světě. Hořčík je důležitý pro zdravé srdce a pomáhá přeměňovat glukózu na energii, což umožňuje vašemu mozku pracovat s laserově ostrou jasností a zaměřením. To může být důvod, proč tělo často vyžaduje čokoládu/kakao, obzvláště u vytížených a unavených jedinců. 

Málokdo si uvědomuje, jak bohatým zdrojem živin a zejm. minerálů pravé kakao je (viz níže). Je však potřeba myslet i na obsah antinutrientů a to zejm. oxalátů v pravém kakau, proto nedoporučuji více než 50g prášku za den pro sportovce a 25g pro nesportovce. Pokud přesto plánujete vyšší dávkování kakaa za den pak doporučuji přijímat současně také zdroj kvalitního vápníku a vitamínů D3+K2 jako prevenci tvorby vedlejších produktů oxalátu.

Pravé kakao je opravdovou superpotravinou a je pravděpodobně to nejzdravější energetikum, co můžete svému tělu dát. Umožňuje vám pracovat na vysoké úrovni a pomáhá vám cítit se dobře po celý den bez výkyvů a demineralizace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitního kakaa pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 1000 g
Vyrobeno: Itálie Původ kakaa: Venezuela Odrůda kakaa: Trinitario
SLOŽENÍ: 100% jemné aromatické kakaové boby z Venezuely jako prášek (NE-alkalizovaný)

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 10g (2 polévkové lžíce = 1 dávka):

Energetická hodnota: 40 kcal
Tuky 2,5g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,5g
Sacharidy 1g , z toho cukry 0g Vláknina 3g
Bílkoviny 2g
Sůl 2mg      Vápník: 13mg, Železo: 3mg,Draslík: 170mg

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g :
Energetická hodnota a minerály: 1619 kJ/391 kcal
Tuky 23 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 12 g , z toho cukry 0,9 g Vláknina 28g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,05 g

Průměrné hodnoty mikroživin na 100g kakaa: Vápník: 130mg, Zinek: 8,5 mg, Železo: 30mg, Fosfor: 805 mg, Hořčík: 590 mg, Draslík: 1700mg, Mangan: 3,4 mg, Měď: 3,4 mg, Biotin: 35 ng, Kyselina Listová: 130 ng

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 91% Almendra Blanca (Mexico) Georgia Ramon 50g

BIO 91% Almendra Blanca (Mexico) Georgia Ramon 50g

91% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.

skladem

159 Kč

100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 85g

100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 85g

100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Oceněná zlatem.

skladem

159 Kč

75,5% Organická Heirloom čokoláda na pití (Nacional/Ekvádor) - To’ak 200g

75,5% Organická Heirloom čokoláda na pití (Nacional/Ekvádor) - To’ak 200g

75,5% kakao z dědictví (heirloom) a organické, pro přípravu čokolády na pití. Přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky..

skladem

599 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím