! Limitovaná edice ADVENT AMEDEI 2023 ! Pouze 100ks z 1200 celkem !

Exkluzivní a limitovaný Adventní kalendář Amedei 2023 obsahuje ne běžných 24, ale 50 ! ručně vyrobených výtvorů z Italské řemeslné továrny na bean-to-bar čokoládu Amedei v Toskánsku, 25! okének, které je třeba den za dnem rozbalovat a objevovat stále nové varianty Absolutní čokolády Amedei! Dokonalý prosincový dárek při čekání na Vánoce s ultra-kvalitní čokoládou, zdravěji!

CO NAJDETE V NEJLEPŠÍM ADVENTNÍM KALENDÁŘI SVĚTA?

  • 4x3 různé pralinky (skořápky z bílé, mléčné a hořké čokolády)..
  • 3x9 různých napolitanů (mléčná čokoláda, bílá čokoláda, hořká čokoláda 70%, 75%, 90%, 95%)..
  • 4 ovocné čokoládové tyčinky - čokoláda s ovocem (pistácie, lískové oříšky, meruňky, červené ovoce)..
  • 1 extra hořká čokoláda 63%..
  • 1 extra hořká čokoláda 90%..
  • 3 tabulky hořké čokolády - extra hořká čokoláda 63 %, 70 %, 90 %)..
  • 1 tabulka mléčné čokolády - mléčná čokoláda
  • 3 Toscano Snack - pralinky plněné pistáciemi, kávou, pomerančem

Zde je malý náhled části exklizivních mini-produktů Amedei kraftové čokolády, které najdete uvnitř kalendáře:

Toskánské pistácie

Bílá čokoláda plněná pistáciemi a Guérande solí. Věnováno do taštičky těm, kteří si chtějí užít okamžik dokonalé chuti ve spěchu každodenního života.

Tmavé čokoládové Napolitany

Toscano Black, hořká čokoláda "Manifesto" od Casa Amedei. Směs kakaa Trinitario a Criollo zve s různým procentem kakaa k setkání s nejklasičtější čokoládou bean to bar, s čistým lomem a kulatým zásahem patra.

Toskánská červená

Důkaz umělce: červené ovoce na tmavém plátně. Mrazem sušené jahody, třešně a maliny známé pro své osvěžující a antioxidační vlastnosti díky vitamínu C, draslíku, fosforu a dalším živinám..

Mléčná čokoláda s lískovými oříšky

Tyčinka nejnáročnějších gurmánů: vznešená mléčná čokoláda, která uvnitř skrývá ty nejlepší lískové oříšky IGP Piemont, jemně pražená na vzduchu v Casa Amedei, její vůně vstupuje do symbiózy s intenzivní chutí čokolády, tak svěží a čistá na patře!

  ..A mnohem více objevujte již sami!

Adventní kalendář Amedei 2023 je krásný a hodnotný dárek, kterým překvapíte své milované.

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Jedná se o špičkové produkty, který charakterizují hodnoty výzkumu Amedei. Řemeslné zpracování a vkus od jedněch z nejvíce oceňovaných a vítězných čokolatiérů na světě! 

 Všechna Amedei čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky, velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

HMOTNOST: 467g Datum spotřeby: 8 měsíců
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Ekvádor, Grenada, Madagascar

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE A SLOŽENÍ NA 100 G: DLE VARIANT/ETIKETY

Složení:

Napolitainy formátu Blanco de Criollo

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánské mléko

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %

Toskánské žluté ovoce

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené ovoce (broskev, meruňka) (10%)

Toskánský lískový ořech

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy CHZO Piemont (15 %)

Formát Acero95 napolitains

Kakaová hmota, kakaové máslo, javorový mízový cukr (5%).

Toskánská harmonie s mlékem

Zevní - Mléčná čokoláda: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, (kakao min. 32 %). Vnitřní - třtinový cukr, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, dextróza, mandle, pistácie, kravské máslo bezvodé, kakaová hmota, přírodní aroma.

Napolitainy ve formátu Chuao

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánské pistácie

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, zelené pistácie di Bronte DOP (10%).

Napolitainy formátu Toscano Latte

Třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %

Temná toskánská harmonie

Zevní - Hořká čokoláda: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, (kakao min.66%). Vnitřní - třtinový cukr, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, dextróza, mandle, pistácie, kravské máslo bezvodé, kakaová hmota, přírodní aroma.

Toskánská svačina Pistácie

Vnější složky - Bílá čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko). Kakao min. 29 %. Uvnitř – Zelená Pistachio di Bronte CHOP (32 %), třtinový cukr, Piemontský lískový oříšek CHZO, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, dextróza, mandle, sušené odstředěné mléko, přírodní aromata, Guérandská sůl. Alergeny: Mléko, mandle, lískové ořechy, pistácie. Může obsahovat ořechy.

Snack káva Toscano

Vnější složky - Mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř - Piemontský lískový oříšek CHZO, třtinový cukr, kávová zrna (15%), kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Alergeny: Mléko, lískové ořechy. Může obsahovat pistácie, vlašské ořechy, mandle.

Toskánské červené ovoce

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené ovoce (jahoda, třešeň, malina) (10%).

Devět formátů napolitainů

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Formát Toscano Bianco napolitains

Hnědý cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko.

Harmony Toskánsko bílá

Vnější - Bílá čokoláda: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (kakao min. 29%). Vnitřní - třtinový cukr, sušené plnotučné mléko, lískové ořechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, dextróza, mandle, pistácie, kravské máslo bezvodé, kakaová hmota, přírodní aroma.

Formát Toscano Black 90 napolitains

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Porcelánové napolitany

Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.

Toskánská svačina pomeranč

Vnější složky - 66% extra hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo). Kakao min. 66 %. Uvnitř – třtinový cukr, lískový ořech CHZO Piemont, mandle, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, zelené pistácie Bronte, dextróza, sušené odstředěné mléko, pomerančový esenciální olej (3 %), přírodní aroma. Alergeny: Mléko, mandle, lískové ořechy, pistácie. Může obsahovat ořechy.

Alergeny: Mandle, lískové ořechy, pistácie, mléko, vlašské ořechy.

Bez glutenu, bez lecitinu a aditiv.

Nutriční hodnoty/ 100g

Napolitainy formátu Blanco de Criollo 2436 kJ/586,0 kcal Sacharidy 43,0 g Tuky 42,0 gz toho cukr 29,0 g z toho nasycené mastné kyseliny27,0 g sůl 0,01 g Proteiny 8,9 g

Toskánské mléko 2401 kJ/577,0 kcal Sacharidy 44,0 g Tuky 41,0 gz toho cukr37,0 g z toho nasycené mastné kyseliny26,0 gsůl0,34 g Proteiny8,0 g

Toskánské žluté ovoce 2296 kJ/551,0 kcalSacharidy47,0 g Tuky37,0 gz toho cukr26,0 g z toho nasycené mastné kyseliny23,0 gsůl0,0 g Proteiny7,5 g

Toskánský lískový ořech 2413 kJ/581,0 kcalSacharidy38,0 g Tuky44,0 gz toho cukr29,0 g z toho nasycené mastné kyseliny25,0 gsůl0,36 g Proteiny8,2 g

Formát Acero95 napolitains 2588 kJ/626,0 kcalSacharidy16,0 g Tuky58,0 gz toho cukr7,3 g z toho nasycené mastné kyseliny36,0 gsůl0,0 g Proteiny10,0 g

Napolitainy ve formátu Chuao 2555 kJ/614,0 kcalSacharidy49,0 g Tuky43,0 gz toho cukr31,0 g z toho nasycené mastné kyseliny27,0 gsůl0,0 g Proteiny7,7 g

Toskánské pistácie 2403 kJ/577,0 kcalSacharidy44,0 g Tuky41,0 gz toho cukr42,0 g z toho nasycené mastné kyseliny24,0 gsůl0,35 g Proteiny8,1 g

Napolitainy formátu Toscano Latte 2401 kJ/577,0 kcalSacharidy44,0 g Tuky41,0 gz toho cukr37,0 g z toho nasycené mastné kyseliny26,0 gsůl34,0 g Proteiny8,0 g

Toskánská svačina Pistácie 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukr29,0 g z toho nasycené mastné kyseliny22,0 gsůl0,19 g Proteiny6,6 g

Snack káva Toscano 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukr29,0 g z toho nasycené mastné kyseliny22,0 gsůl0,19 g Proteiny6,6 g

Toskánské červené ovoce Napájení2200 kJ/524,0 kcalSacharidy50,0 g Tuky33,0 gz toho cukr23,0 g z toho nasycené mastné kyseliny21,0 gsůl0,02 g Proteiny7,6 g

Devět formátů napolitainů 2424 kJ/583,0 kcalSacharidy39,0 g Tuky44,0 gz toho cukr31,0 g z toho nasycené mastné kyseliny28,0 gsůl0,0 g Proteiny7,8 g

Formát Toscano Bianco napolitains 2389 kJ/574,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukr19,0 g z toho nasycené mastné kyseliny27,0 gsůl0,39 g Proteiny9,3 g

Formát Toscano Black 90 napolitains 2637 kJ/kcalSacharidy28,0 g Tuky54,0 gz toho cukr9,4 g z toho nasycené mastné kyseliny34,0 gsůl0,0 g Proteiny9,6 g

Porcelánové napolitany 2367 kJ/569,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukr28,0 g z toho nasycené mastné kyseliny26,0 gsůl0,02 g Proteiny8,0 g

Toskánská svačina pomeranč 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukr29,0 g z toho nasycené mastné kyseliny22,0 gsůl0,19 g Proteiny6,6 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14°C a 18°C.


Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím