- 4x3 různé pralinky (skořápky z bílé, mléčné a hořké čokolády)..
- 3x9 různých napolitanů (mléčná čokoláda, bílá čokoláda, hořká čokoláda 70%, 75%, 90%, 95%)..
- 4 ovocné čokoládové tyčinky - čokoláda s ovocem (pistácie, lískové oříšky, meruňky, červené ovoce)..
- 1 extra hořká čokoláda 63%..
- 1 extra hořká čokoláda 90%..
- 3 tabulky hořké čokolády - extra hořká čokoláda 63 %, 70 %, 90 %)..
- 1 tabulka mléčné čokolády - mléčná čokoláda
- 3 Toscano Snack - pralinky plněné pistáciemi, kávou, pomerančem
Zde je malý náhled části produktů, které najdete uvnitř kalendáře:
Toskánské pistácie
Bílá čokoláda plněná pistáciemi a Guérande solí. Věnováno do taštičky těm, kteří si chtějí užít okamžik dokonalé chuti ve spěchu každodenního života.
Tmavé čokoládové Napolitany
Toscano Black, hořká čokoláda "Manifesto" od Casa Amedei. Směs kakaa Trinitario a Criollo zve s různým procentem kakaa k setkání s nejklasičtější čokoládou bean to bar, s čistým lomem a kulatým zásahem patra.
Toskánská červená
Důkaz umělce: červené ovoce na tmavém plátně. Mrazem sušené jahody, třešně a maliny známé pro své osvěžující a antioxidační vlastnosti díky vitamínu C, draslíku, fosforu a dalším živinám..
Mléčná čokoláda s lískovými oříšky
Tyčinka nejnáročnějších gurmánů: vznešená mléčná čokoláda, která uvnitř skrývá ty nejlepší lískové oříšky IGP Piemont, jemně pražená na vzduchu v Casa Amedei, její vůně vstupuje do symbiózy s intenzivní chutí čokolády, tak svěží a čistá na patře!
..A mnohem více objevujte již sami!
Adventní kalendář Amedei 2022 je krásný a hodnotný dárek, kterým překvapíte své milované.
Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
Jedná se o špičkové produkty, který charakterizují hodnoty výzkumu Amedei. Řemeslné zpracování a vkus od jedněch z nejvíce oceňovaných a vítězných čokolatiérů na světě!
Všechna Amedei čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky, velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiová čokoláda tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.
Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.
HMOTNOST: 467g Datum spotřeby: 8 měsíců
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Ekvádor, Grenada, Madagascar
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr a dle etikety/varianty produktu. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: DLE VARIANT/ETIKETA
Energetická hodnota
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny
Sacharidy (část jako vláknina)
z toho cukry
Bílkoviny g
Sůl g
Bez glutenu, bez lecitinu a aditiv.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14°C a 18°C.
Mohlo by Vás zajímat
90% Toscano Black pecky - Amedei
90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska. Ekonomické balení ve formě peckových kapiček, určených především do profi receptů.
skladem
449 Kč 399 Kč