99% ultra řemeslná čokoládová tabulka z malé a prastaré Neapolské továrny na čokoládu GAY-ODIN v Itálii.

Jedna z nejlepších "stovek" co ochutnáte. Povinnost pro každého milovníka ultra vysokých % a stovek! Kdyby existovala dokonalost mezi 99% tabulkami, byla by jí právě tato tlustá řemeslná tabule od Gay-Odina, jediné co se jí dá lehce vytknout je použití malého množství lecitinu, nicméně zato je zcela bez přidaného cukru.

Na první pohled bytelně a drsně vypadající řemeslná tabule zcela okouzlí svou unikátně jemnou a hlubokou chutí bez jakékoli hořkosti! Patrné noty terroirů a dálav odkud Gay-Odin dovezl různé kakaové boby (pro podpisový blend) na její výrobu se mísí s elegantními tóny oříšků, květů, sušenek, kokosu a hlíny.

Hořká čokoláda bez cukru, ideální pro milovníky pravé chuti kakaa. Nekompromisní chuť pro intenzivní a rozhodný produkt. Lahodná svačina pro každou chvíli dne!

Více než 100 let historie Gay-Odin: Pan Odin, paní Gayová a továrna na čokoládu

Vše pochází z hluboké vášně pro čokoládu - Málo peněz v kapse a kufr plný nadějí. Tak začíná cesta Isidora Odina, mladého čokolatiéra z Alby. Posouvá ho směrem k neapolskému městu s touhou experimentovat a předávat emoce a nezapomenutelné zážitky prostřednictvím své řemeslné čokolády.

Úspěch na sebe nenechá dlouho čekat. Během krátké doby se mladému Isidoru splní jeho sen: vytvořit kombinace chutí a vůní, které zcela svádějí neapolský lid. Velký zlom nastal v roce 1922 kdy první obchod vystřídala vlastní továrna na čokoládu, kterou spolu s manželkou Onorinou Gay otevřeli. Původní budova nedaleko Via dei Mille v oblasti Chiaia, která byla navržena v tehdy populárním stylu Liberty, většinou známém jako secese, dodnes sídlí laboratoř a v roce 1993 byla prohlášena za národní památku.

Převod společnosti na rodinu Castaldi-Maglietta v 80. letech 20. století nezměnil cokoli z hlediska kvality nebo řemeslného zpracování, které charakterizuje všechny Gay-Odin čokoládové výtvory.

Prastaré receptury a kakao nejvyšší kvality, které se používá, se řídí přísně řemeslným procesem pomalého pražení kakaových bobů v peci na dřevo a při nízkých teplotách, aby byly zachyceny a zachovány všechny živiny a vůně. Poté jsou pražená zrna rozemleta, aby vznikla lahodná pasta, která jde do úžasných čokoládových výtvorů v mnoha různých příchutích a tvarech. Původní řemeslný způsob výroby produktů zůstane vždy stejný, aby byla zaručena maximální kvalita produktů.

Více než 120 let historie od roku 1894, ručně vyráběné, exkluzivní a neapolské. Z obchodu na Via Chiaia do továrny na čokoládu uběhl pořádný čas. Dnes se Gay-Odin může pochlubit 9 prodejními místy v Neapoli, kromě prodejních míst v Římě a Miláně.

Ve slově „antico“ (starožitnost) je něco opravdu zajímavého, pokud jde o italské potravinářské podniky, myslí na staré receptury a mistrovství získané a vyvíjené v průběhu mnoha desetiletí. A to se stává ještě zajímavějším a naprosto vzrušujícím, když je antico podnik, na který narazíte, ve skutečnosti řemeslná továrna na čokoládu! Jakmile vstoupíte do kteréhokoli z 9 Gay-Odin obchodů s charakteristickými starými, mahagonovými výlohami a vitrínami, máte pocit, že jste se vrátili v čase a zároveň si uvědomíte, že jste vstoupili do nejúžasnějšího čokoládového mini-světa v Neapoli.. Opojná vůně kakaa, nekonečné množství čokolád a unikátních výrobků a mezi tím vším zcela překvapivě ukrytá 99% tabulka neskutečné kvality a chuti..

Velkoobchod v Gay-Odin neexistuje, prodávají jako privátní řetězec exkluzivně pouze sami pod sebou a na svých vlastních prodejních místech v Itálii. Proto bylo náročné tuto úžasnou "stovku" zajistit. Vzhledem k největší nabídce nejlepších stovek na trhu zde však nemůže ani takový klenot chybět a proto jsem zajistil dokonce dvě speciální verze (100 a 150 gramů) pro všechny milovníky pravé čokolády bez cukru! Těšíme se na vaše ohlasy!

 

Používáme nejmodernější technologie i zateplovací systém, protože věnujeme velkou pozornost otázkám souvisejícím s klimatickými změnami. Malý příspěvek k ochraně planety.

Vždy jsme pracovali se směsmi kakaa, abychom charakterizovali chuť čokolády jedinečným způsobem. Odborně dávkované směsi kakaa z různých zdrojů: většina dovezená ze Střední Ameriky, Venezuely a Ekvádoru, do kterých přidáváme malé množství kakaa z Pobřeží slonoviny. Některé druhy produktů (jako například tato tabulka), vyžadují nejkvalitnější druh kakaa na světě: „criollo“, ovoce velmi vzácného a jemného kakaovníku..

Je falešným mýtem, že nemůžete jíst čokoládu, pokud trpíte cukrovkou: Konzumujte ji s mírou a preferujte naši 99% hořkou čokoládu či jiné úžasné stovky! Samozřejmě pouze pokud mluvíme o cukrovce 2. typu: konzumace kousku vysokoprocentní čokolády denně, aniž byste se vzdávali léků, zdravé stravy a cvičení, může být skutečným všelékem. Přítomnost flavonoidů má ochrannou funkci proti mnoha neduhům.

krátké video z dílny Gay-Odin:

Tato 99% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

,,100% čokolády (mezi které tato 99% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100g a 150g (dle varianty)
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo, sójový lecitin. Podíl kakaa min. 99%. BEZ CUKRU. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů, vlašských ořechů, mandlí

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2372kJ /567 kcal
Tuky 49 g, z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 5 g (většina jako vláknina), z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13,2
Sůl 0,01g

Odrůda bobů: blend (směs) vč. criolla

Aroma profil: zemitá jemnost, oříšky, květy, kokos, hlína, sušenky

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Poznámka k expiraci: Tato čokoláda byla vyrobena v lednu pro nás na zakázku přímo v Itálii v Napoli v továrně na čokoládu Gay Odin, a byla opatřena datumem výroby (20. ledna) a běžným datumem spotřeby, které mají kvůli malošaržové výrobě (kterou opakují v podstatě každý týden) v této čokoládovně velmi krátké (pouze 6 měsíců tzn. do 07/2023) nicméně platná legislativa pro čokoládu a běžná expirace potravin a čokolád v EU jsou až 2 roky od výroby. Bohužel výrobce již nedokázal po dokončení výroby exp změnit protože jsme tuto skutečnost zjistili až zpět v ČR. Nicméně reálná expirace je 2 roky od datumu výroby. Tedy 01/2025.


Mohlo by Vás zajímat

100% Auro (bez přísad) 60g

100% Auro (bez přísad) 60g

100% čokoládová tabulka Auro. Další perla mezi top stovkami.

skladem

179 Kč

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% čokoládová tabulka vyrobená v ČR z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

125 Kč

MEDJOUL DATLE ve 100% Míšině čokoládě Tanzania (bez přísad) 160g

MEDJOUL DATLE ve 100% Míšině čokoládě Tanzania (bez přísad) 160g

Dokonalé spojení prémiových datlí a 100% kraftové Míšiny "čokolády" TANZANIE bez zrnka přidaného cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky sladké datlové kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových organických kakaových bobů kokoa kamili z Tanzanie.

skladem

299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím