Stříbrná čokoláda s extrémně vysokým obsahem kakaa 95%. Použité kakaové boby z Trincheras ve Venezuele se praží při velmi nízkých teplotách, aby si zachovaly každý kousek své přirozené chuti a velmi unikátní nuance a surové metalické tóny. Textura a chuť je i přes surový profil na 95% tabulku velmi jemná a něžná. Barva tabulky je krásně tmavě červeno-hnědá!
I její unikátní obal si zasloužil bronzové ocenění v roce 2013 na AoC awards!

Tato 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

,,100% čokolády (mezi které tato 95% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´

Řemeslná dílna Rózsavölgyi Csokoládé - Maďarsko/Budapešť

Čokoláda, resp. kakao - jako řemeslný materiál, je obzvláště inspirativní! My v Rózsavölgyi Csokoládé používáme tradiční postupy a čisté ingredience k dosažení těch nejpřirozenějších chutí a aplikujeme detailní, ale současné designy, abychom vytvořili nezapomenutelný zážitek pro konzumenta – skutečné umělecké dílo.

Kakaové boby pocházejí od 8 hlavních pěstitelů ve Venezuele, Madagaskaru, Mexiku, Tanzanii, Peru, Ekvádoru, Svatém Tomáši a Nikaragui. Všichni jsou uznávanými hráči v pěstování vzácných odrůd jemného kakaa. Jejich dokonalé fermentační a sušící techniky jsou nezbytným prvním krokem ve vývoji chuti a kvalitě našich surovin!

V naší dílně zpracváváme boby Porcelana, Carenero Superior, Trincheras, Rio Caribe, Sur del Lago, Puerto Cabello, madagaskarské trinitario a criollo, Soconusco criollo z Mexika, peruánské Nacional a Nativo Blanco, ekvádorské a amazonské typy, trinitario z Tanzanie, forastero Amolenado ze Svatého Tomáše, Nikaragujské boby trinitario a další! Některé se používají k výrobě čokolád „single origin“. Všechny čokolády jsou bean-to-bar. 

Získali jsme stříbrná a bronzová ocenění od Academy of Chocolate za naše jednotné čokolády i za naše obaly.

Staré maďarské tvary a vzory se prolínají s novými výtvory; tradiční výroba čokolády s moderním pohledem. Přinášíme konzistenci bez kompromisů v kvalitě!

Vše ručně balíme do papíru, z něhož je asi 90 % recyklováno. Nepoužíváme žádné plastové materiály!

Prodejna

Náš obchod se nachází v umělecké čtvrti Budapešti, v centru města. Prodejna je otevřena úterý-pátek od 10.30-18.30 s přestávkou na oběd od 13-13.30 a v sobotu od 12-18.

2. prodejna, která se nachází v továrně, je otevřena pondělí-pátek 10-16:30. Adresa je Art Quarter Budapest, Nagytétényi út 48-50. Budapešť 1222.

Šroub Rózsavölgyi Csokoládé

95% Trincheras je "oslazená" minimálním množstvím cukru v obsahu méně než 5%.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 25 g
ZEMĚ PŮVODU: Maďarsko
SLOŽENÍ: Trincheras kakaové boby, organické kakaové máslo, organický třtinový cukr. Obsah kakaa min. 95%. 
Produkováno v zařízení, které zpracovává také ořechy a mléčný prášek.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2580 kJ/617 kcal
Tuky 52 g, z toho nasycené mastné kyseliny 33g
Sacharidy 18 g, z toho cukry 5g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% čokoládová tabulka vyrobená v ČR z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

125 Kč 99 Kč

Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA (bez přísad) Ekvádor 150g

Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA (bez přísad) Ekvádor 150g

Dokonalé spojení pravého banánu a 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA bez zrnka cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

249 Kč

BIO 75% PIPA BARREL AGED DARK - Karuna 60g

BIO 75% PIPA BARREL AGED DARK - Karuna 60g

75% tmavá BIO čokoláda stařená 6 měsíců v sudu Pipa z vinařství Franz Gojer, Jižní Tyrolsko.

skladem

299 Kč 249 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím