Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku. Kakaové boby jsou pečlivě vybírány a musí splňovat různé body kritiky. Kvalita musí být správná, vůně unikátní. Velkou roli však hrají také environmentální faktory, jako je udržitelné zemědělství a sociální aspekty. V Orfève se pracuje pouze s kakaovými boby, které splňují všechny tyto požadavky a jsou důmyslně zpracovány na čokoládu se sofistikovanou chutí pro ty nejnáročnější.
90% MATEPONO (ŠALAMOUNOVY OSTROVY) – Tato směs intenzivního a plného Crus de Propriété pomalu odhaluje bohatou aromatickou paletu od kyselého a ovocného útoku až po dřevitý závěr s tóny mahagonu, oudu (agarové dřevo) a Havany.
Království Šalamounových ostrovů se nachází východně od Papuy-Nové Guineje a skládá se z tisíce ostrovů a ostrůvků, které představují rozlohu sotva větší než Švýcarsko.
Malé rodinné kakaové farmy v posledních letech postupně nahradily velké plantáže palmy olejné. Ačkoli je šalamounské kakao stále málo známé, prosazuje se jako vzácný a jemný odrůdový komplex z bohaté sopečné půdy.
Kakaová plantáž Davida Juniora Kebu se nachází na severovýchodě ostrova Guadalcanal, nedaleko města Honiara. Rodinná farma na břehu řeky Matepono se vyznačuje kvalitou péče o fermentaci, sušení a výběr zrn. Tato práce Kebu vynesla zlatou medaili na International Cocoa Awards v roce 2015!
PŮVOD |
Guadalcanal, Šalamounovy ostrovy |
---|---|
TERROIR |
Řeka Matepono |
ODRŮDA |
Amelonado a Trinitario |
SKLIZEŇ |
2019 |
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY |
Plné a hluboké. Kyselý a ovocný útok, následovaný dřevitými aromaty a havanským závěrem. |
PRAŽENÍ |
53 min při 109 °C |
KONŠOVÁNÍ |
20 hodin |
ZRÁNÍ |
14 dní |
Tato 90% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství jen 6,3g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru ve čtvrtce jablka).
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Šalamounovy ostrovy Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby (Šalamounovy ostrovy), surový třtinový cukr, kakaové máslo, celý surový třtinový cukr. Obsah kakaa min. 90%. Veganské.
ZCELA BEZ: sóji, lepku, vajec, laktózy, ořechů.
Energetická hodnota 2584 kJ/626 kcal
Tuky 52 g,z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 15 g, z toho cukry 9 g
Vláknina: 12g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,1 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.