FRIIS-HOLM ???? The world’s best chocolate | Chocolats-De-Luxe

Friis-Holm Chocolate funguje na ideji vytvářet nejlepší čokoládu na světě - jak v chuti, tak také nejlepší pro celý svět svou udržitelností a přístupem ve všech krocích produkce.

Jedna z nejlepších a nejceněnějších čokoládových značek světa z Dánska. Neuvěřitelná konzistence, různorodost tónů a vyváženost.

International-Chocolate-Awards-2015-Gold-East-Europe-RGB-web-160x160 |  DewdropsBean-To-Bar Gold - intern. Chocolate Awards

Friis-Holm 85% - je vyrobena z kakaa od deseti pěstitelů v La Dalia, Nikaragua. Pěstují mix odrůd známých a neznámých starých kakaovníků, které jsou dědictvím jejich plantáží. Boby účelně netřídí ale nakonec se tato směs tak dokonale doplňuje, že výsledkem je jedna z nejvyváženějších čokolád na světě. Pronikavá aromatická kyselost, černý rybíz a květinové tóny s mnoha dalšími intenzivními kakaovými tóny.

Mikkel Friis-Holm Foto Jesper Rais.jpg

Mikkel Friis-Holm - zakladatel značky Friis-Holm Chocolade v Dánsku, patří jednoznačně mezi špičku čokoládových alchymistů světa. Byl šéfkuchařem a studoval DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Díky svým znalostem si při výrobě Friis-Holm tabulek čaruje s dobou fermentace a výsledkem je, že téměř každá z jeho čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii. Když jednou ochutnáte, nebudete chtít nikdy přestat a pochopíte cennost této top světové značky.

Tato 85% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Nikaragua Vyrobeno: Dánsko
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 85 %. Může obsahovat stopy mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2477 kJ/590 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
Sacharidy 19 g
z toho cukry 15 g
Bílkoviny 9 g
Sůl 0,01 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

75% tmavá BIO čokoláda s bylinným Ginem od čokolatiérů z jižního Tyrolska.

skladem

299 Kč

100% Soklet (bez přísad) 50g

100% Soklet (bez přísad) 50g

100% čokoládová tabulka z Indického kakaa.

skladem

169 Kč

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem z AoC 2021.

skladem

189 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím