80% L’ESTERRE (Grenada) - ORFÉVE 70g
80% prémiová švýcarská čokoláda od ORFÈVE ze Ženevy - extra jemná. Zobrazit více
Kód: | Kód: ORF7 |
Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku. Kakaové boby jsou pečlivě vybírány a musí splňovat různé body kritiky. Kvalita musí být správná, vůně unikátní. Velkou roli však hrají také environmentální faktory, jako je udržitelné zemědělství a sociální aspekty. V Orfève se pracuje pouze s kakaovými boby, které splňují všechny tyto požadavky a jsou důmyslně zpracovány na čokoládu se sofistikovanou chutí pro ty nejnáročnější.
80% L’ESTERRE 80 (GRENADA) - Toto výjimečné Cru de Propriété je charakteristické svou smetanovou sladkostí a jemným aroma banánu, ovoce a ořechů.
Ostrov Grenada, který se nachází 150 km severně od pobřeží Venezuely, je známý jako „ostrov koření“ známý svými plantážemi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a kurkumy. Od roku 1714 se zde pěstuje ovocné a květinové kakao, které těží z husté a štědré sopečné půdy.
L’Esterre Estate je ve vlastnictví rodiny Ramdhanny více než 70 let. Samostatná usedlost se nachází na severovýchodě ostrova, na okraji deštného pralesa. Rodina pěstuje kakao a muškátový oříšek v přísném souladu s pravidly ekologického zemědělství a agrolesnictví, čímž udržuje bohatost a úrodnost půdy.
Boby se sklízejí v období sucha, mezi listopadem a dubnem, poté se 7 až 8 dní fermentují na místě a následně se 6 až 7 dní suší na slunci.
PŮVOD |
Ostrov Grenada (Karibik)/Britská Západní Indie |
---|---|
TERROIR |
L’Esterre Estate, St Andrews |
ODRŮDA |
Trinitario |
SKLIZEŇ |
2021 |
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY |
Bohaté a krémové. Vůně banánu a pekanových ořechů na čokoládovém pozadí. |
PRAŽENÍ |
56 minut při 112 °C |
KONŠOVÁNÍ |
72 hodin |
ZRÁNÍ |
14 dní |
Tato 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství 13,3g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom menším jablku).
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Grenada Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby (Grenada), surový třtinový cukr, kakaové máslo, celý surový třtinový cukr. Obsah kakaa min. 80%. Veganské.
ZCELA BEZ: sóji, lepku, vajec, laktózy, ořechů.
Energetická hodnota 2489 kJ/602 kcal
Tuky 47 g,z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 24 g, z toho cukry 19 g
Vláknina: 11g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Třešně v 65% čokoládě (Tanzanie) - Dick Taylor 198g
Sušené prémiové třešně v 65% výběrové hořké čokoládě (Tanzanie) od Dick and Taylor z USA.
70% Černá ovce (ovčí darkmilk bez cukru) Feitoria do Cacao 50g
Prémiová 70% darkmilk čokoláda s ovčím mlékem a bez přidaného cukru.
BIO sušené klementinky v čokoládě Naturkostbar (Swiss) 100g (CZ-BIO-002)
Úžasné křupavé, sladké italské organické mandarinky klementinky obalené v 73% jednodruhové bean-to-bar čokoládě (Uganda) od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.
70% Toscano RED EGG - Amedei 80g/400g
Velikonoční vejce ze 70% prémiové čokolády s červeným ovocem od Amedei z Toskánska s pralinkami uvnitř.