Orfève - jemné, tmavé bean-to-bar čokolády ze Ženevy rozšiřují sortiment nejlepší světové čokolády v ČR o luxusní švýcarskou značku. Kakaové boby jsou pečlivě vybírány a musí splňovat různé body kritiky. Kvalita musí být správná, vůně unikátní. Velkou roli však hrají také environmentální faktory, jako je udržitelné zemědělství a sociální aspekty. V Orfève se pracuje pouze s kakaovými boby, které splňují všechny tyto požadavky a jsou důmyslně zpracovány na čokoládu se sofistikovanou chutí pro ty nejnáročnější.

Švýcarská čokoláda s exotickými nádechy santalového dřeva a koření. Za tuto chuť vděčí kakaovým bobům odrůdy Gran Blanco z Peru. Jako peruánské Cru de Terroir se vyznačuje nádherně svěžím tónem a jemnou ovocnou kyselinkou a tóny meruňěk, podpořenou kořenitými a dřevěnými tóny.

Aroma profil: šumivé a koncentrované. Jemná kyselinka na pozadí citrusových plodů, meruněk, koření a santalového dřeva.

Peru, považované za jedno z míst zrodu původního divokého kakaa, si zachovalo bohaté dědictví původních odrůd, včetně slavných bílých bobů nazývaných Gran Blanco. Toto bílé kakao, znovuobjevené v roce 2008 a od té doby považováno za jedno z nejušlechtilejších na světě, se pěstuje v údolí Alto Piura na severozápadě země. Naše boby Gran Blanco jsou pěstovány družstvem malých výrobců podle nejpřísnějších pravidel udržitelného rozvoje a spravedlivého obchodu. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce 800 metrů nad mořem a jsou obdělávány výhradně metodami ekologického zemědělství.

PŮVOD

Peru

TERROIR

Údolí Alto Piura

ODRŮDA

Gran Blanco

SKLIZEŇ

2020

DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

šumivé a koncentrované. Jemná kyselinka na pozadí citrusových plodů, meruněk, koření a santalového dřeva.

PRAŽENÍ

50 min při 105 °C

KONŠOVÁNÍ

70 hodin

ZRÁNÍ

14 dní

Tato 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství 16,8g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).

HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU Bobů: Peru Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: loupané kakaové boby (Chuncho-Peru), surový třtinový cukr, kakaové máslo, celý třtinový cukr. Obsah kakaa min. 75%. Veganské. 
ZCELA BEZ: sóji, lepku, vajec, laktózy, ořechů.

Energetická hodnota 2469 KJ/ 597 kcal
Tuky 45g,z toho nasycené mastné kyseliny 29g
Sacharidy 29g, z toho cukry 24g
Vláknina: 10g
Bílkoviny 9g
Sůl 0,1g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

81% Experimental editions mini bars - To’ak 54g (18x3g)

81% Experimental editions mini bars - To’ak 54g (18x3g)

18 samostatně balených mini 81% heirloom čokoládek řady To’ak signature z různých experimentálních edic roky stařených v rozličných dřevech, nádobách a materiálech.

skladem

1 499 Kč

84% Pure Chocolate (Jamajka) 60g

84% Pure Chocolate (Jamajka) 60g

84% prémiová hořká čokoláda z nejlepších bobů Jamajky.

skladem

169 Kč

81% Spanish Elm (2014) - To’ak 50g

81% Spanish Elm (2014) - To’ak 50g

81% heirloom čokoláda řady To’ak signature roky stařená dřevem španělského jilmu.

skladem

1 099 Kč 899 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím