Divoká 70% Oialla s drcenými boby (BIO) 60g (CZ-BIO-002)

  • Sleva 13%
Oialla
OI3
70% hořká čokoláda s úlomky bobů z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

70% hořká čokoláda s úlomky bobů z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami. Zobrazit více


Výrobce:Výrobce: Oialla
Kód:Kód: OI3
Dostupnost:
není skladem
229 Kč
199 Kč
včetně 12 % DPH
Nelze objednat, není skladem.

Hořká 70% řemeslná BIO čokoláda s úlomky bobů z divokého kakaa Bolívijské džungle od Dánského mistra čokolád.

Oialla s kakaovými nibsy je komplexní hořká čokoláda založená na divokých kakaových bobech z deštného pralesa. Čokoláda je krémová a vyvážená s tóny citrusů, limetky a intenzitou kakaa beniano vč. křupavých kousků bobů dodávajících "crunch".

Když jsem potkal neuvěřitelného člověka, který pracuje s čokoládou jako alchymista již přes 40 let a ochutnal jeho raritní divoké čokolády, pochopil jsem okamžitě, že se jedná o něco unikátního. Neuvěřitelně hebká až hedvábná struktura a absence hořkosti u jeho 100% tabulky se zvláštním a nesmírně příjemným, intenzivním chuťovým profilem.. navíc z malinkých divokých kakaových bobů a jejíž dochuť se mnou zůstala půl dne..to Vám utkví v paměti. Dle dokonalé stovky pak většinou vyjde najevo, že všechny čokolády daného výrobce jsou top a přesně tak je to u Oialla. Taková jsou díla jednoho mistra z Dánska, který je zároveň autorem knih o čokoládě a tvoří jedny z nejlepších bean to bar tabulek a rozličných kakaových produktů na světě (včetně dekád zkušeností ve svých vlastních restauracích). Vyzkoušejte sami a uvidíte, stejně jako já, že stále je třeba pátrat a objevovat! Protože po tolika objevených super značkách za posledních X let bych již nečekal, že mě nějaká až tak moc nadchne. Oialla to dokázala, a vlastně ještě mnohem více..

Hluboko v amazonském deštném pralese rostou divoké kakaové stromy Beniano, a to po staletí. Jednou ročně se sběrači kakaa z Baures v Bolívii vydají do husté džungle, aby nasbírali zralé žluté kakaové lusky. Než Oialla začala sklízet boby; kakao rostlo, zrálo a hnilo v bolivijské džungli. Nikdo tomu nevěnoval žádnou pozornost a na sladké, bílé kakaové dužině si pochutnala pouze divoká zvěř. To vše se změnilo, když Rasmus Bo Bojesen objevil boby během cesty do Bolívie. Okamžitě rozpoznal obrovskou kvalitu a potenciál. A díky partnerství s místní kakaovou společností a ministerstvem zahraničních věcí v Dánsku začal vyrábět organickou čokoládu Beniano. Dal jí jméno Oialla.

"Sedí na lesní půdě v gumových holínkách. Hlavu má zakrytou tyrkysovým šátkem a na sobě těžkou bundu – v deštném pralese je lepší být v horku ale bezpečí, než se vystavovat komárům.. Pár přesných seknutí z mačety otevře kakaový lusk. Pár statných rukou vyhrabe boby a zahodí prázdný lusk.

Muž, který současně žvýká koku, je jen jedním ze zhruba 200 sběračů kakaa, kteří obývají džungli v Beni v Bolívii během sklizně. Stráví dva měsíce hledáním a sběrem skutečného divokého kakaa. Tvrdá psychická práce je vyhrazena pro muže, zatímco ženy zůstávají v Baures a manipulují s kakaem, jakmile je sklizeno."

Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Severní provincie Beni leží částečně v Amazonii. Beni se dělí na osm krajů (Mamoré, Vaca Diaz, Itenez, Moxos, Maruam, Yacuma, Ballivian a Cercado) a obsahuje hlavní město Trinidad. Kakaovníky rostou divoce v Itenez. Itenez je rozdělen do tří obcí: Baures, Huacaraje a Magdalena. Baures je největší a v období sucha obsahuje 67 ostrůvků, které se v období dešťů stávají malými ostrůvky. To je místo, kde kakaové stromy rostou divoce. Zatím jsme navštívili šest ostrovů – San Carlos, San Pedrito, Santa Maria, San Lucius, Veremos a Caricuara. V současné době probíhá sklizeň přibližně deseti ostrůvků. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, kde rostou divoké kakaové stromy. Chcete-li cestovat do Beni ze Skandinávie, musíte absolvovat pět letů, strávit jeden den kanoistikou po krásné temné řece se skákajícími růžovými delfíny, vyjícími opicemi a sytě zbarvenými papoušky, pak pěšky patnáct kilometrů bahnem, abyste se dostali ke stromům, které rostou na ostrůvcích v mangrovových bažinách..

Prapůvodní odrůdy bobů jsou jako diamanty mezi kakaem. Kakaové boby použité v této čokoládě jsou jedny z těch historicky nejpůvodnějších, kulturně, botanicky i geograficky. Toto kakao je známo pod názvem Beniano, je geneticky unikátní a nelze ho najít nikde jinde na světě. 

Nesmírný rozdíl mezi divokým kakaovým bobem (malinký vlevo) a běžným kakaovým bobem (velký vpravo). Kromě rozdílu ve velikosti je obrovský rozdíl v podílu kakaového másla, který je u divokých bobů vyšší a proto jsou Oialla čokolády z nich značně krémovější a sametovější struktury. Nejdůležitější však je genetika tohoto divokého kakaa z před-kolumbijských dob bez jakékoli kultivace či hybridizace a trvalá absence herbicidů, pesticidů, umělých hnojiv a jiné chemie v divoké džungli, jejíž výsledkem je organická top kvalita s wild harvest certifikací.

Tato unikátní 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, třtinového cukru, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazená brazilským třtinovým cukrem v množství 14,4g na celou (60g) tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v asi půlce jablka).

HMOTNOST: 60g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Bolívie Vyrobeno: Dánsko
SLOŽENÍ: divoké kakaové boby beniano*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, drcené kakaové boby beniano*. Ekologické zemědělství mimo EU. *Certifikováno DK-OKO-100. Obsah kakaové sušiny 70%.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota: 2558 kJ / 618 kcal
Tuky: 50 g, z toho asycené mastné kyseliny: 30 g
Sacharidy: 38 g, z toho cukry: 24 g
Vláknina: 9,6 g
bílkoviny: 9,7 g
Sůl: 0,02 g

Odrůda kakaa: divoké beniano

Aromatický profil: jemný a hedvábný minerální profil s citrusy

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu    since 2013, by Adam Raw

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads