Divoká 70% Luisa Abram Tocantins River
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa. Zobrazit více
Kód: | Kód: LAB2 |
Divoké kakao z Amazonie
Tato tabulka začíná svěžími a divokými chuťovými tóny a jak se chuť zvyšuje, objevují se citrusové tóny připomínající pomeranč a citron. Má nádech medu a končí příjemnou čokoládovou notou. Ve spolupráci s komunitami na břehu řeky provedla Luisa Abram svou první fermentaci na březích řeky Tocantins poblíž malého města Mocajuba ve státě Pará. Naučit místní obyvatele, jak fermentaci provádět, nenarazilo na žádné překážky, naopak to bylo usnadněno jejich obeznámeností s kakaovou kulturou. Partnerství se promítlo do zvýšení příjmů jejich rodin, protože dobře zkvašené kakao se prodává za cenu dvakrát až třikrát vyšší než kakao nefermentované.
Tato čokoláda má osvěžující chuťové tóny. Má poměrně pevnou texturu díky přirozeně nižšímu množství kakaového másla v bobech.
Krásné balení obsahuje dvě tabulky po 40g, balené samostatně, celkem 80g čokolády. Nemusíte tak celou čokoládu otevřít najednou a můžete ji ve 100% kvalitě spotřebovat na vícekrát! Tedy pokud se vám podaří ovládnout se, samozřejmě. Na obalu je také zobrazen příběh čokolády a mapa původu.
Tato čokoláda získala zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v roce 2020.
Chuťové tóny : karamel, pomeranč, citron, med
Tato 70% hořká čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysoko% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
70% Luisa Abram je oslazená třtinovým cukrem v množství 12g na celou 40g tabulku (v balení jsou 2) - ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom malém jablku.
HMOTNOST: 80g (2x40g)
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Brazílie Vyrobeno: Brazílie
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70%. Informace k alergenům - Bez lepku, vyrobeno v zařízení zpracovávajícím mléko a ořechy.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2248 kJ/537 kcal
Tuky 40 g, z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 30g, z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8,8 g
Sůl 32,5mg
Chuťové tóny : karamel, pomeranč, citron, med
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
100% Divoké ceremoniální kakao (Wild Chuncho Ayacucho) - QANTU 225g
Ceremoniální kakaová hmota 100% (strouhaná) vzácné odrůdy divokého Chuncho z La Mar, Ayacucho (Jižní Peru). Neslazené, přirozeně bohaté na hořčík, draslík, železo, zinek, fosfor a další prvky.
Yamabushitake (divoká japonská lví hříva) - 100g
Japonský extrakt plodnice pravé di-tao lví hřívy (hericium erinaceus) z prefektury Nagano.
BIO 100% QANTU (bez přísad) Demetrio 50g (CZ-BIO-002)
100% organická čokoládová tabulka Qantu z Kanady, z mikro šarže Villa Virgen kakaa (250kg/rok) Cusco, Peru.
Kenya (Mutwewathi) - BeBerry 250g
Výběrová arabica BeBerry s tóny červeného rybízu, brusinkového džusu, "bright"(živá, pikantní a někdy až citrusová kyselost, která dodává chuťovému profilu živost a komplexnost)..
Makadamiové ořechy (celé) ve 100% čokoládě (Venezuela) - Naive
100% čokoláda Naive obklopující celé prémiové makadamové ořechy. Pouze kakao a makadamie. "Keto čokoládový produkt" nejvyšší kategorie.