70% RAW Chocolat Madagascar MAVA (s drcenými boby) 75g

  • Sleva 15%
Chocolat Madagascar
CHM2
Nepražená, RAW a díky přidaným kakaovým úlomkům křupavá 70% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Mava plantáž.

Nepražená, RAW a díky přidaným kakaovým úlomkům křupavá 70% tmavá čokoláda "tree to bar" z Madagaskaru. Mava plantáž. Zobrazit více


Výrobce:Výrobce: Chocolat Madagascar
Kód:Kód: CHM2
Dostupnost:
není skladem
9,48 €
8,03 €
včetně 12 % DPH
Nelze objednat, není skladem.

Kakao v této čokoládě je nepražené a v RAW kvalitě. Kakao se obvykle praží, aby se rozvinula pražená chuť, avšak tento proces také mění jeho přirozenou chuť a dále denaturuje antioxidanty/flavanoly. RAW čokoláda je coarse ground - použité kakao bylo namleto na velikost částic kolem 75 mikrometrů a díky tomu poskytuje velmi zajímavou texturu v ústech.

Raw single estate čokoláda se 70% obsahem čerstvě sklizených single terroir nepražených bobů odrůda (Criollo-Trinitario-Forastero) z plantáže Mava Estate v horním údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru, poblíž pohoří Tsaratanana (přesná poloha 13°37’25.35 "S; 48°25’00.84 "E) - její boby jsou po sběru pečlivě fermentovány a sušeny na slunci ve čtyřstupňových boxech, které jej chrání před deštěm, v nedalekém Ankidony, aby se co nejlépe rozvinula jejich chuť. Sušené a fermentované kakao je následně přepravováno do Antananariva na Madagaskaru.

Čokoláda je lehce doslazená nerafinovaným Faharetana raw třtinovým cukrem, obohacená o úlomky kakaových bobů, které jí dodávají příjemnou křupavost. Čokoláda má hřejivé kakaové aroma, křupavou texturu nerafinovaného třtinového cukru a kakaových nibsů, chuťové tóny bobulovin s nádechem zeleného banánu. Střídají se v ní jasné, hořké a sladké tóny, které stimulují chuťové pohárky. Dochuť připomíná kávu.

Její vytříbenou chuť a vysokou kvalitu potvrzuje i stříbrné umístění v soutěži Academy of Chocolate z roku 2022. Čokoláda je vhodná i pro vegany. Její jedinečnou chuť však ocení všichni milovníci nepraženého kakaa.

Mezinárodní ceny:

  • Shining Bright Awards, 2021: za pokrok a neustálé zlepšování tvorby čokolády, pěstování i následnou sklizeň kakaa na Madagaskaru skupinou Ramanandraibe - Chocolaterie Robert, na plantáži MAVA malgašskými zemědělci z Grand Cru oblastí Sambirano, Vohibinany, Mananjary a Manakara
  • Cocoa of Excellence Awards, 2019 - plantáž Mava

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

cocoa of excellence awards 2019

Plantáž Mava byla zakoupena v roce 2015, má rozlohu 1726 hektarů, z toho 600 hektarů je určeno pro pěstování tzv. ’fine kakaa’. Plantáž je plně ve vlastnictví madagaskarské rodiny Ramanandraibe a pokrývá horní a dolní údolí Sambirano na Madagaskaru. Plantáž Mava zahrnuje 8 farem nabízejících různé terroir kakao s vlastními unikátními chuťovými profily - Ankidony, Ambalahonko, Ambohimena Nord, Ambohimena Sud, Antsamala, Maliolo, Ambodivato a Ottange. Farmáře vede Hanta Rajaonera z rodiny Ramanandraibe.

Ročně proběhnou jen 2 sklizně a chuťový profil kakaových bobů se vyznačuje tóny pražených oříšků a sušeného ovoce. Je sladký s aciditou, ale skvěle ucelený, v závěru můžete pocítit lehkou trpkost.

mava plantáž.

Plantáže MAVA jsou držiteli prestižního ocenění Cocoa of Excellence 2017 a 2019.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

Chocolat Madagascar je jedna z nejstarších čokoládových manufaktur na světě (založena r. 1940), která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru, tzv. tree to bar výroba. Zajímavostí je, že je vyrábí na původních řemeslných nástrojích z minulého století.

Proces doslova od semínka po strom (kakaovník), přes jeho kakao až po tabulku Chocolat Madagascar (na rozdíl od většiny čokoládových společností na světě). Soukromé investice od roku 2005 s madagaskarskou společností Chocolaterie Robert SA vytvořily první africký export čokolády světové třídy. Export světové čokolády z Madagaskaru vytváří pro madagaskarské občany mnohem větší ekonomický přínos, než jen export pouze kakaa, což mnohonásobně zvyšuje hodnotu původu - tzv. RaiseTrade. Jemné kakao roste pouze v deštném pralese a vytváří tak udržitelné a rostoucí útočiště pro ohrožená zvířata a faunu na Madagaskaru.

Na rozdíl od většiny továren na čokoládu na světě je Chocolat Madagascar továrna přímo v bezprostřední blízkosti kakaových plantáží. Kakao se zpracovává a optimalizuje fermentací a sušením bobů až po čokoládu v řádech dnů a ne měsíců/let - aby se zajistilo, že komplexní a jemné flavonoidy a ostatní látky budou čerstvě zachovány, jak to příroda zamýšlí v samotných bobech. Tato čokoláda se vyrábí stejným řemeslným způsobem, jako by vinař tvořil to nejlepší víno z hroznů sklizených na své vinici přímo vedle vinařství.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award (2017 a 2020) AKA nejvyšší světové zlato, Shining Bright Award (2020) tak i ve Finest Origin. 

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Čokoláda se vyrábí kompletně na Madagaskaru - od pěstování kakaových bobů, přes jejich zpracování až po výrobu a balení hotových čokolád. Díky tomu je zajištěna maximální podpora tamní ekonomiky a místních farmářů. Chocolat Madagascar ve skutečnosti tedy povýšila pojem “fair trade” na “raise trade” a skutečně patří mezi nejudržitelnější a nejférovější značky čokolád, jaké může zákazník koupit. Zpracování kakaových bobů přímo v místě sklizně je také maximálně ekologické - suroviny se zbytečně neposílají z jedné země do druhé ke zpracování, čímž se šetří pohonné hmoty. V neposlední řadě má tento způsob výroby zásadní vliv na samotnou kvalitu a chuť čokolád - tím, že jsou kakaové boby jsou zpracovány co nejdříve po sklizni, jsou maximálně čerstvé a zachovávají si vysoký obsah výživných látek a hluboké aroma.

CHOCOLAT MADAGASCAR - LUXUSNÍ ČOKOLÁDA

Kakao, které se používá k výrobě této čokolády, má díky nadřazené čerstvosti také neskutečnou delikátní chuť bez nadbytečné a nepříjemné hořkosti. Do čokolád tedy není třeba přidávat žádná zbytečná ochucovadla, ani kakaové boby při zpracovávání chemicky ošetřovat alkalizací. Luxusní pravá chuť bez kompromisů a aditiv.

Obsažené bio (certifikát Organic Ecocert) kakaové boby se sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru (vulkanická část ostrova). Celá výroba čokolád - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Tento způsob výroby také maximálně podporuje místní ekonomiku (tzv. RaiseTrade viz výše), a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot.

Asi nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Volte raději čokoládu od výrobců jako je právě Chocolat Madagascar.

Na grafu níže je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí cca do 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Právě takovou nabízíme zde na našem e-shopu. Jejich koupí si nejenom užijete nefalšovanou a raw chuť nejlepší čokolády světa, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklam a marketingu velkých firem. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl! Děkujeme.

FPkzzxfWUAA-6on

Tato 70% RAW čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

 Tato tabulka je oslazená nerafinovaným Faharetana raw třtinovým cukrem v celkovém množství 23,8g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v 1 velkém jablku).

HMOTNOST: 75g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: Madagaskarské RAW kakaové boby, raw třtinový cukr faharetana, raw kakaové úlomky. Vyrobeno v manufaktuře, která zpracovává také mléko a kešu ořechy. Obsah kakaa 70 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2501 kJ/601 kcal
Tuky 44g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 43 g
z toho cukry 28 g

Vláknina: 16g
Bílkoviny 9g
Sůl 0,01 g

Odrůda kakaa: Criollo, Trinitaro

Aromatický profil: tóny bobulovin, karamelu, intenzita kakaa s nádechem zeleného banánu, kávová dochuť

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

"Nejvyšší úroveň doplňkové výživy na trhu    since 2013, by Adam Raw

MenuX

Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads